Η σημασία των Κύκλων Γυναικών

Σε κάθε μορφή σχέσης, ένα από τα βασικότερα συστατικά είναι η εμπιστοσύνη. Έτσι, ακόμα και στις ομάδες όπου πάτε να ενταχθείτε, χρειάζεται να τη νιώσετε. 

Υπάρχουν όμως, εκτώς από τα πιο πρακτικά θέματα που θα επηρεάσουν με προφανή τρόπο τις επιλογές σας (όπως το αν σας ταιριάζει ο τρόπος που εργάζεται η ομάδα ή η υπεύθυνή του) και πιο κρυφά θέματα, που μπορεί να σας κάνουν επιφυλακτικές. Ένα από αυτά είναι το συναίσθημα της προδοσίας που μπορεί να έχετε δεχτεί στο παρελθόν και που θα σας οδηγήσει σε μία ασυνείδητη αναζήτηση να ανακαλύψετε το ψέμα μέσα στη νέα σας ομάδα. Φυσικά, ακόμα και αν δεν υπάρχει, θα δημιουργήσετε ίσως εσείς ένα, διότι η ανάγκη της Σκιάς είναι να μείνετε ασφαλείς και προστατευμένες από τους υπόλοιπους. Ακόμα, το πληγωμένο Εγώ, που θα αδυνατεί να δεχτεί κάποιον ως καθοδηγητή, θα τον κρίνει, θα τον καταδικάσει και, απλά, θα τον απορρίψει, γιατί η ανάγκη του Εγώ είναι η εξουσία. Αυτός είναι ο δικός του τρόπος να κρατά το πληγωμένο θεριό μέσα του απασχολημένο. 

Η αλήθεια είναι πως το να μπορείς να ανήκεις σε μία ομάδα, χωρίς να εμπλακείς σε κουτσομπολιά και μικρά πηγαδάκια, χωρίς να επηρεαστείς από παρελθοντικές εμπειρίες επιφυλακής, θέλει πολλή προσωπική δουλειά.

Δεν είναι εύκολο, αλλά αξίζει όσο τίποτα να το προσπαθήσουμε. 

Οι γυναικείες ομάδες χρειάζεται να επενδύσουν στην αποδοχή και τη σύνδεση. Οι συναισθηματικοί δεσμοί μας προσφέρουν μία ασφαλή βάση, όπου μπορούμε να εξερευνήσουμε το προσωπικό μας δυναμικό και να εστιαστούμε στην ανάπτυξή μας. Ας δουλέψουμε μέσα στις ομάδες, όχι μόνο πάνω σε αυτά που θεωρούμε εμφανή, αλλά και στη συναισθηματική μας ενσυναίσθηση, όπως και την ποιότητα των συνδέσεων που δημιουργούμε. Τους τρόπους που βρίσκουμε να επικοινωνήσουμε, χωρίς την ανάγκη της κριτικής και της επίκρισης. Το σεβασμό που δείχνουμε στην εμπειρία του άλλου (μικρή ή μεγάλη, είναι μία δική του κατάσταση). 

Η εμπιστοσύνη που προσφέρουμε στον εαυτό, θα μας οδηγήσει σε στενότερες σχέσεις. Μέσα σε μία ομάδα, καλλιεργούμε τον εαυτό μας για ένα μεγαλύτερο πλάνο, που αφορά την κοινωνία. Εκλεπτυνόμαστε και μαθαίνουμε την αποδοχή χωρίς όρους, αλλά όχι χωρίς όρια. 

  • Shakila
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest