Λάριμαρ

Ένα ορυκτό που αφυπνίζει τη γλυκιά, θηλυκή δύναμη. Ενεργοποιεί το σθένος από τον πυρήνα της καρδιάς, αλλά γεμάτο από στοργή και βαθύτατη αναγνώριση της κάθε κατάστασης. Έτσι, δε χάνεται το σταθερό, εσωτερικό σημείο, που έχει ανάγκη κάθε ον, αλλά ταυτόχρονα, δεν επιτρέπεται να παρασυρθεί και από ανούσιες επιρροές.

Φέρνει ειρήνη, χωρίς αυτό να σημαίνει αποχή. Αντιθέτως, προσφέρει πάθος και ωθεί το άτομο να γίνει ένας δραστήριος ειρηνοποιός μεταξύ των αντιθέσεων, είτε προέρχονται από το εσωτερικό ή το εξωτερικό περιβάλλον.

Βοηθά τις γυναίκες να συνδεθούν με το Ιερό Θηλυκό και να το ανακαλύψουν μέσα τους. Επίσης, πώς έμπρακτα μπορούν να παρέχουν βοήθεια, ώστε να ανοιχτεί αυτό το μονοπάτι για κάθε άλλο θηλυκό που το αναζητά.

Αναδύει τη βαθειά θηλυκή σοφία, ενεργοποιεί το Κέντρο Λαιμού, φέρνοντας στα χείλη μας λέξεις που πηγάζουν από τον πυρήνα της αλήθειας μας. Ταυτόχρονα όμως, συνδέει το Κέντρο Λαιμού με την Καρδιά. Έτσι, η αλήθεια αφήνει το σκληρό πανωφόρι που καμιά φορά φορεί και γίνεται γλυκιά, προσιτή και στοργική.

Εξισορροπεί το στοιχείο της Φωτιάς με το στοιχείο του Νερού. Έτσι, δύο αρχές, Θηλυκό και Αρσενικό, έρχονται σε αρμονία. Όταν αυτές οι ενέργειες εξισορροπηθούν, τα αιχμηρά στοιχεία του εαυτού μας μαλακώνουν, τα εγωικά μας κομμάτια δεν έχουν από που να μας κεντρίσουν και έτσι μπορούμε να πάμε ένα βήμα πιο πέρα στην αυτογνωσιακή διαδικασία.

Χρήσιμο σε θεραπείες όπου δουλεύονται τα συναισθήματα του θυμού, του φόβου και του άγχους, όπως και οι μυϊκοί σπασμοί που έχουν δημιουργηθεί από την απορρόφηση αυτών των έντονων συναισθημάτων. Δρα επίσης ευεργετικά και στο χρόνιο συναισθηματικό πόνο που έχουμε αποθηκεύσει μέσα μας, ο οποίος έχει καταγράψει συγκεκριμένα μοτίβα.

Φέρνει το δώρο της πνευματικής επαγρύπνισης στην ανθρωπότητα και μας ωθεί να κινηθούμε έξω από την εγωική επικέντρωση στον εαυτό, έτσι ώστε να δούμε πιο ολιστικά τα πάντα γύρω μας.

Είναι ένα ορυκτό για τους γεννημένους οραματιστές, ή για αυτούς που αποφάσισαν να ακολουθήσουν το όραμά τους. Λειτουργεί για όλους αυτούς με ένα λυτρωτικά εξισορροποιητικό τρόπο μεταξύ Γης και Ουρανού.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest