Κατάλληλοι συνδυασμοί ορυκτών

Το πρώτο σημαντικό ερώτημα είναι που θα εστιάσετε τη θεραπευτική ενέργεια. Σίγουρα η επιλογή θα είναι τελείως διαφορετική αν θέλετε να τονώσετε την ενέργειά σας ή αν θέλετε να χαλαρώσετε την εσωτερική σας ένταση.

Είναι σημαντικό να έχουμε τη γνώση των δονήσεων που πάλλονται μέσα από τα ορυκτά: είναι πιο Γιν ή Γιανγκ η ενεργειακή τους δυναμική; Σε αυτή την περίπτωση, ένας απλός τρόπος για να έχετε μία εικόνα, είναι το χρώμα. Οι απαλές αποχρώσεις, όπως το ρος, το λιλά, ή ακόμη και το μαύρο, είναι πιο Γιν από τα πορτοκαλί, τα κόκκινα και τα κίτρινα, που είναι Γιανγκ. Βέβαια, κατανοείτε πως αυτό δεν είναι απόλυτο. Για παράδειγμα, το πράσινο τείνει να είναι Γιν, όπως π.χ. ο Αβεντουρίνης, ενώ ο Μαλαχίτης, επίσης πράσινος, είναι πιο Γιανγκ, και μάλιστα το πιο Γιανγκ πράσινο ορυκτό, καθώς έχει την ιδιότητας της έντονης κίνησης.

Ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι, είναι το Ενεργειακό Κέντρο από το οποίο πηγάζει το συγκεκριμένο θέμα πάνω στο οποίο έχουμε επιλέξει να εργαστούμε. Η προσωπική μου άποψη είναι πως όλα τα Κέντρα είναι σημαντικά, καθώς το κάθε ένα κυβερνά κάποια συγκεκριμένα συναισθήματα, σωματικά μέρη και εσωτερικά όργανα. Δεν είναι ανάγκη να προσθέσετε πολλά ορυκτά σε κάθε Κέντρο, ένα είναι αρκετό.

Μέσα από τη λίστα που παραθέτω, θα προσπαθήσω να σας κάνω την επιλογή πιο εύκολη:

Κέντρο βάσης: επηρεάζει το αίσθημα της ασφάλειας και της επιβίωσης. Συνδέεται ενεργειακά με τη σπονδυλική στήλη, τα οστά στο σύνολό τους, τα κάτω άκρα και τα δόντια, όπως και τα νεφρά και τον πρωκτό.

Κέντρο Ιερού: ελέγχει το συναίσθημα της απόλαυσης της ζωής και του ερωτισμού, καθώς και της αφθονίας. Συνδέεται ενεργειακά με τα γεννητικά όργανα, τον προστάτη, τη μήτρα και το λεμφικό σύστημα.

Κέντρο Ηλιακού Πλέγματος: σχετίζεται με την αυτοπεποίθηση, τη διεκδίκηση και την κατάκτηση των στόχων. Τα όργανα που επηρεάζονται από αυτό είναι το στομάχι, το συκώτι, το εντερικό σύστημα, αυτόνομο νευρικό σύστημα, το ήπαρ, το διάφραγμα και τη χοληδόχο κύστη.

Κέντρο Καρδιάς: έχει να κάνει με την ποιότητα της συγχώρεσης, της αγάπης του εαυτού μας και του ανοίγματος της καρδιάς και του συναισθηματικού μας κόσμου. Επηρεάζει σε ενεργειακό επίπεδο την καρδιά, τα αγγεία και το αίμα, τους πνεύμονες, τη θωρακική κοιλότητα, τους μαστούς και το ανοσοποιητικό.

Κέντρο Λαιμού: ελέγχει την έκφραση της προσωπικής αλήθειας και της καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Όργανα που επηρεάζει είναι ο λαιμός, τα αυτιά και το αναπνευστικό σύστημα, την τραχεία, τους βρόγχους και τις φωνητικές χορδές.

Κέντρο Τρίτου Ματιού: έχει να κάνει με το προσωπικό όραμα και τη δυνατότητα να διακρίνουμε τη σωστή επιλογή για εμάς, ενώ σχετίζεται ενεργειακά με τα μάτια, το κεντρικό νευρικό σύστημα, τη ρινική κοιλότητα, τους δακρυικούς πόρους και τους μετωπιαίους κόλπους.

Κέντρο Κεφαλής: σχετίζεται με τη σύνδεσή μας με την πεμπτουσία της ύπαρξής μας. Μας δίνει τη διάθεση εξερεύνησης αλλά και μας παροτρύνει να γίνουμε ουσιαστικά δημιουργικοί και να εξελιχθούμε πνευματικά. Συνδέεται ενεργειακά με τον εγκέφαλο.

 

YINYANGΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ
Μαύρη Τουρμαλίνη,

Όνυχας,

Κεχριμπάρι,

ροζ Καλσίτης,

Λίθιο,

μαύρος Αχάτης

Γρανάδα,

Ρουμπίνι,

Διαμάντι,

Ηλιόλιθος,

Κιννάβαρι,

Κόκκινος Χαλαζίας (tangerine)

Αιματίτης,

Ροζ Χαλαζίας,

Κρύσταλλος Χαλαζίας,

Ταντρικό Δίδυμο,

Κιτρίνης

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest