Μασαζ ενεργοποίησης στο στήθος

Ο λιπώδης ιστός του στήθους, όπως και όλου του σώματος, έχει την τάση να συσσωρεύει μνήμες. Στο σημείο του στήθους συγκεκριμένα, έχει να κάνει με τις μνήμες του αρχετυπικού Θηλυκού, τις σχέσεις με το Αρσενικό, και την προσφορά. Σύμφωνα με τη θεωρία της Ζεν Κινέζικης Ιατρικής, υπάρχει μία σπείρα (ζεν μεσημβρινός) στο στήθος, που συνδέεται άμεσα με την ενέργεια του ήπατος, το οποίο συσχετίζεται με το στοιχείο του ξύλου και το συναίσθημα του θυμού. Στις γυναίκες, άλλη μία τέτοια αντίστοιχη σπείρα, υπάρχει στη μήτρα.

Μία καλή άσκηση για την απελευθέρωση αυτών των ενεργειών, είναι να σηκώνετε το δεξί σας χέρι και το κρατάτε λυγισμένο πάνω από το κεφάλι σας. Με το αριστερό χέρι κάνετε μία κυκλική επάλειψη γύρω από το μαστό με λάδι αργκάν ή λάδι αβοκάντο, ή αμυγδαλέλαιο, ή ακόμη και λάδι jojoba. Με 33 περιστροφές στο δεξί στήθος, με φορά από την καρδιά προς τα έξω, ακολουθείτε μία επαναληπτική διαδικασία καθαρισμού της μνήμης των βαρέων συναισθημάτων που έχουν την τάση να συσσωρεύονται εκεί. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για τον αριστερό μαστό με το δεξί σας χέρι αντίστοιχα.

Αποτελεσματικότερο θα ήταν να εφαρμόζετε αυτήν την τεχνική καθημερινά, εστιασμένες στο Ενεργειακό Κέντρο της Καρδιάς, το οποίο συνδέεται άμεσα με το στήθος.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu