Άσκηση παρατήρησης μέσα από τα στοιχεία

Στη Γη

Παρατηρήστε το χώρο σας. Παρατηρήστε το εξωτερικό περιβάλλον, μένοντας σε κάθε αίσθηση χωριστά, για λίγα λεπτά. Δείτε, οσφριστείτε, αισθανθείτε, γευθείτε, ίσως ένα πέταλο από ένα λουλούδι.

Στον Αέρα

Κοιτάξτε τα αντικείμενα γύρω σας και στοχαστείτε τι μπορεί να νιώθει η ενεργειακή συνείδησή τους, στο επίπεδο φυσικά που έχουν. Τι ενέργειες μπορεί να έχουν συσσωρεύσει μέσα στα χρόνια της χρήσης τους; Τι απολαμβάνετε εσείς όταν τα χρησιμοποιείτε;

Στη Φωτιά

Διαλογιστείτε επάνω στην ενέργεια του σπιτιού σας: όχι στη νοητική αντίληψη του Αέρα, αλλά στην εσωτερική του υπόσταση. Τι είδους ενέργεια έχουν τα αντικείμενα γύρω – π.χ. θεραπευτική; Ρωτήστε το χώρο σας τι χρειάζεται για να νιώσει θεραπευμένος.

Στο Νερό

Τοποθετήστε μπολάκια με διαφορετικής ποιότητας νερό στο σπίτι σας και παρατηρήστε τις ενεργειακές διαφορές που δίνουν στο χώρο. Για παράδειγμα, μπορείτε για μία εβδομάδα να χρησιμοποιήσετε νερό από τις Θερμοπύλες, που, λόγο του θείου, είναι εξαγνιστικό. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό από πηγές, ποτάμια ή θάλασσα. Ανάλογα με την ενεργειακή δόνηση του νερού που θα τοποθετείτε στο χώρο σας, το σπίτι σας θα χρωματίζεται από αυτήν την ενέργεια.

Μείνετε παρατηρητικοί.

  • Shakila
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu