Η γλυκιά μαγεία της μέντας

Η μέντα βοηθά την πέψη και μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα των γαστρεντερικών προβλημάτων. Έχει ακόμα την ιδιότητα της πρόληψης σχηματισμού ελκών στο στομάχι. Το τσάι μέντας χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση κολικών, καύσου, δυσπεψίας και ενάντια στα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου.

Ανακουφίζει από τα συμπτώματα της δυσμηνόρροιας – στις εγγύους όμως είναι μάλλον απαγορευτικό. Επιπλέον, η αντισπασμωδική δράση της μέντας βοηθά στη δραστηριότητα του χοληδόχου πόρου, κάνοντάς την χολαγωγική, μια ενέργεια που μπορεί να βοηθήσει τη διάλυση της πέτρας στη χολή. Η μενθόλη που περιέχει η μέντα έχει αντιβακτηριακά, αντι-ιϊκά και αναλγητικά αποτελέσματα.

Είναι ένα βότανο που φέρνει καθαρά όνειρα, θεραπεία, αγάπη, αφθονία, πάθος, προστασία, γενική ευημερία, επιτυχία και Τύχη – δεν υπάρχει κάτι που να μην κάνει μεταφυσικά! Ακόμα, μπορεί να ενισχύσει τις ψυχικές δυνατότητες. Είναι πολύ καλή σε μορφή θυμιάματος για να επαναφέρει την υγεία που έχει τρωθεί από επιβλαβείς επιρροές, ειδικά αν συνδυάσετε σε αυτό το θυμίαμα θυμάρι και φασκόμηλο, οπότε και θα επέλθουν πιο δραστικά αποτελέσματα.

Η μέντα ανήκει, ως φυτό, στη Θεά Αφροδίτη – έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ελκύσει την αγάπη. Ένα ρόφημα με μέντα και μέλι, όπως και, φυσικά, εστιασμένη πρόθεση, μπορεί να βοηθήσει αυτό το σκοπό. Ακόμα όμως και αν νιώθετε σε φυσικό επίπεδο πως κάποιο κρυολόγημα παει να σας επιβαρύνει, μπορείτε να παρασκευάσετε ένα ενεργειακό λάδι για επάλειψη, από 50ml αμυγδαλέλαιο, 10 σταγόνες αιθερίου ελαίου μέντας, 8 σταγόνες ευκαλύπτου και 5 νιαουλί. Αν θέλετε να καλέσετ την ευημερία στη ζωή σας, τοποθετήστε σε ένα πουγκάκι αποξηραμένα φύλλα μέντας, μαζί με ένα τυρκουάζ, έναν κιτρίνη και ένα περίδοτο – πάντα ενεργειακά καθαρισμένα και προγραμματισμένα για αυτό το σκοπό.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest