Eleanor “Ray” Bone (Artemis) – (15 December 1911 – 21 September 2001)

H Eleanor “Ray” Bone (Artemis) γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 15 Δεκεμβρίου του 1911 ως Eleanor Margaret Tilley. Οι φίλοι της και οι οικείοι της, την φώναζαν Ray . Η μητέρα της ως Διευθύντρια Σχολείου φρόντισε για την καλύτερη  εκπαίδευση της.   Σε μικρή ηλικία βίωσε την απώλεια της γάτας της. Το γεγονός αυτό, την έκανε να αμφισβητεί τα χριστιανικά ήθη. Όταν δε ο εφημέριος τους, της είπε ότι τα ζώα δεν πάνε στον παράδεισο,  άρχισε να διαβάζει βιβλία και να ενδιαφέρεται για την παγανιστική παράδοση.

Με τον πρώτο της άνδρα τον  Jacob Posner, απέκτησε δύο παιδιά. Ένα γιο  τον  John και μια κόρη την Francesca.

Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε στην Cumbria,Βόρεια της Αγγλίας κι εκεί γνωρίστηκε με ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Το ζευγάρι της αποκάλυψε ότι ήταν μάγοι και της πρόσφεραν εκπαίδευση για τα τέσσερα χρόνια που έμεινε μαζί τους. Στη συνέχεια μετακομίζει στο Λονδίνο και δημιούργησε έναν οίκο ευγηρίας. Εκείνη την περίοδο, στις 5 Ιουλίου του 1958 παντρεύεται τον Bill Bone.

Η συνάντηση της με τον Gerald Gardner δεν είναι γνωστό πότε έλαβε χώρα αλλά το πιθανότερο είναι μεταξύ 1959-1960. Η Eleanor θέλοντας να ασχοληθεί με την μαγεία, έγραψε γράμμα στον Gardner. Εκείνος την παρέπεμψε στο Bricket Wood coven. Παρόλο που η ιδιοσυγκρασία της δεν ταίριαζε με το μοτίβο του coven, αποφασίστηκε η μύηση της παίρνοντας το πρώτο βαθμό της. Τον δεύτερο και τρίτο βαθμό της τον απέκτησε από τον Gardner. Το 1961 η Eleanor ιδρύει το δικό της coven.  Τρία χρόνια αργότερα, με τον θάνατο του Gardner, τρεις ιέρειες ανέλαβαν να συνεχίσουν το έργο του : η Monique Wilson, η  Patricia Crowther και η  Eleanor Bone. Η Eleanor αν και δεν είχε καλή σχέση με την δημοσιότητα, ήταν πρόθυμη να δίνει συνεντεύξεις και να παρουσιάζει την πραγματική κι ουσιαστική πλευρά της μαγείας.  Κάποτε είπε το εξής : «Αυτό που θέλω να μάθουν οι άνθρωποι είναι ότι οι μάγισσες δεν είναι τα τέρατα με τις μαύρες καρδιές έτσι όπως τις παρουσιάζουν τα παραμύθια. Όπως όμως σε κάθε ομάδα υπάρχουν και τα μαύρα πρόβατα, έτσι έχουμε κι εμείς τις μαύρες μάγισσες. Όμως κάθε αξιοπρεπές coven δεν ανέχεται την μαύρη μαγεία. Οι λευκές μάγισσες – οι καλές – μπορούν να φανούν χρήσιμες  και να λειτουργήσουν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου» .

Τις τελετές τους  συνήθιζαν να τις κάνουν γυμνοί. Για την Eleanor οι άνθρωποι μπορεί να είναι εξίσου ανήθικοι είτε φορούν ρούχα είτε όχι. Οι μάγισσες πάντα φοράνε ένα κολιέ, σύμβολο της αναγέννησης  κι η ιέρεια φοράει ένα μεγάλο ασημένιο βραχιόλι με το μαγισσένιο της όνομα χαραγμένο επάνω.

Στα τέλη του 1960 κάλεσαν την Eleanor σε μια εκπομπή της αμερικανικής τηλεόρασης να μιλήσει για την μαγεία.  Καλεσμένη ήταν επίσης η εκκεντρική μάγισσα Sybil Leek. Μεταξύ των δύο υπήρξε διένεξη με ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Η ανταπόδοση προσβολών τελείωσε όταν ζήτησαν από την Eleanor να κάνει την Sybil, βάτραχο, απαντώντας «Γιατί να βελτιώσω την φύση;»

Το 1968 η Eleanor επισκέφθηκε την Τυνησία για να πάει στον τάφο του Gardner. Εκεί την πληροφορούν ότι το νεκροταφείο θα γίνει δημόσιο πάρκο. Ο ιερέας της πρότεινε να μεταφέρουν τον τάφο σε μια διπλανή πόλη. Η Eleanor οργάνωσε δωρεές κι έτσι κατάφερε να τον μεταφέρει στην αρχαία πόλη της Καρχηδόνας.

Η Eleanor επισκέφθηκε επίσης και την Αίγυπτο όπου συναντήθηκε αρκετές φορές με τον αιγύπτιο πρόεδρο Gamal Abdel Nasser.

Το 1972 αποσύρεται πίσω στην Cumbria σε ένα ήσυχο χωριό. Εκεί έζησε μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2001 όπου οι παλιοί Θεοί την κάλεσαν πίσω.

Η συνεισφορά της στην αναβίωση της μοντέρνας μαγείας ήταν τόσο σπουδαία  που της δόθηκε το προσωνύμιο «Μητέρα της Βρετανικής Μαγείας»

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest