Ο μήνας Δεκέμβριος

Ο μήνας Δεκέμβριος που ξεκινά σήμερα αποτελεί το κλείσιμο του Ηλιακού Κύκλου. Η επίσημη έναρξη του Χειμώνα μας καλεί να κάνουμε μία κίνηση προς το εσωτερικό, σε όλα τα επίπεδα, μπαίνοντας σε διαδικασία αυτογνωσίας και απολογισμού.

Τα ζώδια της Δυτικής Αστρολογίας για το μήνα Δεκέμβριο είναι ο Τοξότης και ο Αιγόκερως, ζώδια που αντιπροσωπεύουν την κίνηση από τις ποιότητες της φιλοδοξίας, της πνευματικής αναζήτησης και της υψηλής σκέψης, επέκτασης και αφθονίας (Τοξότης), προς την προσεκτική ανάλυση και μελέτη των κινήσεων, τη συνέπεια, τον προγραμματισμό, την υπευθυνότητα και την υψηλή μεθοδολογία στη μαγική δύναμη και πρακτική (Αιγόκερως). Αυτή η κίνηση αφορά ουσιαστικά τη συγκέντρωση εφοδίων και εμπειριών, μέσα από τη μελέτη του Τοξότη, ώστε να υπάρχει υλικό για την οικοδόμηση των στόχων και της προσωπικότητας σε ένα νέο επίπεδο, μέσα από τη σταθερότητα του Αιγόκερω.

Ο αριθμός 12 που αντιπροσωπεύει στο σύγχρονο ημερολόγιο με το μήνα Δεκέμβριο, αφορά τη συμπλήρωση ενός κύκλου, την περίοδο όπου τα συμπεράσματα αποκρυσταλλώνονται και μία νέα αρχή ετοιμάζεται να πάρει τη σκυτάλη. Δεν είναι τυχαίο που σε πολυάριθμες παραδόσεις του κόσμου, ουσιαστικά στέκεται ως το σύμβολο της πληρότητας:

  • Χριστιανισμός: Δώδεκα απόστολοι/ακόλουθοι του Ιησού
  • Βουδισμός: 12 αιτίες της ύπαρξης
  • Κέλτικη παράδοση: 12 δώματα της Βαλχάλα/παραδείσου των πολεμιστών
  • Ελληνισμός: 12 βασικές θεότητες στο πάνθεον – 12 άθλοι του Ηρακλή
  • Αιγυπτιακή παράδοση: 12 λευκές πυραμίδες (καλό) και 12 μαύρες πυραμίδες (κακό) μέσα στο αυγό του Όσιρι
  • Ινδουισμός: 12 ονόματα του Ηλίου στα Σανσκριτικά

Το 12 ουσιαστικά σφραγίζει τις πύλες γύρω από έναν μαγικό κύκλο, «τοποθετώντας» το ιερό 3 σε κάθε μία από τις 4 κατευθύνσεις του ορίζοντα.

Τι σημαίνει το 12 για εσάς; Ποιοι είναι οι τρόποι που το συναντάτε στη ζωή σας και ποιοι είναι οι κύκλοι που βλέπετε να φτάνουν στη συμπλήρωσή τους τον τελευταίο μήνα του 2016; Αναλογιστείτε τις εμπειρίες σας και φροντίστε η δική σας τροχιά να φτάσει στο τέλος της με όλες τις ευλογίες που μπορείτε να της δώσετε, ώστε να ξεκινήσετε το νέο σας κύκλο με τα καλύτερα εφόδια που μπορείτε να αποκτήσετε.

Καλό μήνα Δεκέμβριο σε όλους.

– Chandra

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu