Νιώθω μία μόνιμη νοητική ένταση. Τι να κάνω;

Είναι κάτι από το οποίο, λίγο έως πολύ, υποφέρουμε όλοι. Την νοητική ένταση, η οποία, όχι μόνο μας δημιουργεί πολύ μεγάλο στρες, αλλά δεν μας επιτρέπει να είμαστε δημιουργικοί, ούτε καν χαρούμενοι άνθρωποι. Και ένας άνθρωπος που δεν είναι χαρούμενος τελικά πόσο θετικά πράγματα μπορεί να έλξει; Σας διαβεβαιώ όχι και πολλά… γιατί έχει καταδικάσει τον εαυτό του να βρίσκεται σε μία πνιγηρή, μαύρη ενέργεια. Και όχι ότι δεν κατανοώ τις εξωτερικές επιρροές… Αλλά η διαφορά είναι η επιλογή μας να μην παρασυρθούμε σε αυτές και τελικά να επιλέξουμε να γίνουμε εμπνευστές της καθημερινότητάς μας.

Το χαρακτηριστικό της νοητικής ανησυχίας είναι μία μόνιμη βαβούρα που φυσικά ισχυροποιείτε από τις συνθήκες που η κοινωνία μας έχει επιβάλλει ως τρόπο ζωής. Συνεχόμενα και μόνιμα μηνύματα από την τηλεόραση, κορναρίσματα και φωνές. Η ουσιαστική δύναμη του κάθε ανθρώπου βρίσκεται στη στιγμή που στρέφετε εσωτερικά και βρίσκει ένα ήσυχο σημείο όπου όλα μπορούν να καταλαγιάσουν. Αυτή η στιγμή ηρεμίας βοηθά ουσιαστικά να συναισθανθούμε ποιοι είμαστε και τι κάνουμε και να δούμε τι είναι αυτό που τελικά θέλουμε. Είναι αδύνατον να ακούσουμε την αλήθεια μας αν δεν βρούμε λίγα λεπτά σιωπής  μέσα στην ακατάπαυστη αρνητική φλυαρία.

Ο διαλογισμός είναι ένα από τα πιο βαθιά φάρμακα ενάντια στη νοητική ένταση και το στρες. Μπορεί να φέρει αρμονία και να σας βοηθήσει να δείτε τη καθημερινότητά σας μέσα από μία άλλη οπτική, πιο χαλαρή και διεισδυτική.

Για να μπορέσετε να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία επιλέξτε ένα ήσυχο μέρος όπου δεν θα σας ενοχλήσουν. Καθίστε και κλείστε τα μάτια σας. Περιπλανηθείτε για λίγο μέσα στο σώμα σας και όπου νιώθετε ένταση στέλνετε την αναπνοή σας εκεί. Στην εκπνοή αισθανθείτε ότι παρασέρνετε προς τα έξω μαζί της και την ένταση. Εφόσον νιώσετε το σώμα σας χαλαρό, συγκεντρωθείτε απλά στην παρατήρηση της αναπνοής. Οραματιστείτε ένα γλυκό γαλάζιο ή μωβ ή ροζ φως να σας πλημμυρίζει και αφεθείτε για λίγα λεπτά στις χαλαρές τους δονήσεις. Μείνετε για 10 έως 20 λεπτά σε αυτό το ντους αρμονικής ενέργειας. Επιστρέψτε χαλαρά παίρνοντας μερικές βαθιές αναπνοές, τεντώνοντας το σώμα σας και ανοίγοντας τα μάτια σας όποτε αισθανθείτε έτοιμοι.

Αυτός ο διαλογισμός χαλαρώνει όλο το νευρικό σύστημα, το σώμα και το νου χαρίζοντας έτσι αρμονία σε όλα μας τα επίπεδα.

Αφουγκράσου την αναπνοή σου κάθε μέρα για 10 λεπτά και μην επιτρέπεις αυτά τα 10 λεπτά να παρασύρει καμία σκέψη. Μείνε σε ένα πάρκο και παρακολούθησε την απαλή κίνηση των φύλλων ενός δέντρου αλλά ως παρατηρητής χωρίς καμία απολύτως κριτική. Κάθε φορά που σταματάς σε ένα φανάρι επέτρεψε να χαλαρώσεις ότι και αν συμβαίνει γύρω σου. Επαναλάμβανε καθημερινά, τραγουδιστά τους ήχους των ενεργειακών κέντρων.

 

Κέντρο Βάσης:                                  ΟΥ

Κέντρο Ιερού:                                   ΟΟΥ

Κέντρο Ηλιακού Πλέγματος:        Ο

Κέντρο Καρδιάς:                              Α

Κέντρο Λαιμού:                                Ε

Κέντρο Τρίτου Ματιού:                   Ι

Κέντρο Κεφαλής:                             ΟΜ

 

Αυτοί οι ήχοι δρουν εξισορροπιστικά στα ενεργειακά σου κέντρα, φέρνουν χαλάρωση στο νου, στο σώμα και στο συναίσθημα. Γεμίζουν ολιστικά το σύστημά μας με θετική ενέργεια άρα υγεία.

Αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλο: Ένα ιδιαίτερα ιερό αιθέριο έλαιο με μεγάλη ιστορία σε τελετουργίες πολλών παραδόσεων. Κατά τον διαλογισμό τονώνει τα ενεργειακά κέντρα, ενώ ηρεμεί την ανησυχία και την υπερένταση και αυτό γιατί μας βοηθάει να εστιαστούμε στο κέντρο μας εντελώς φυσικά. Το σανδαλόξυλο λειτουργεί ως σύνδεσμος της ένωσης μεταξύ σώματος, πνεύματος και νου. Βοηθάει σε περιπτώσεις κατάθλιψης. Τονώνει τη γονιμότητα και τη σεξουαλικότητα.

Αιθέριο έλαιο νερολί: Έχει ισχυρή ψυχολογική επίδραση. Μας γεμίζει χαρά, ενώ ξυπνά μέσα μας ένα γλυκό αισθησιασμό. Μας τονώνει μετά από απογοήτευση, σοκ και σε περιόδους κατάθλιψης, ανησυχίας, θλίψης και φόβων. Συμβολίζει την αγνότητα και μας βοηθάει να συνδεθούμε με τον ανώτερο εαυτό μας.

Επειδή δρα σε διπλό επίπεδο (πνευματικό και υλικό), το νερολί μας βοηθά να αποκαταστήσουμε την επαφή μεταξύ σώματος και πνεύματος. Βοηθά τα τραύματα της ψυχής που έχουν γίνει σωματοποιημένος πόνος να ελευθερωθούν σταδιακά.

Αιθέριο έλαιο λεβάντα: Καλμάρει την ταραγμένη νοητική και συναισθηματική ενέργεια. Είναι έλαιο με ιδιαίτερα ηρεμιστικές ιδιότητες. Καλμάρει τα νεύρα και βοηθάει στις αϋπνίες, στην κατάθλιψη και στο άγχος. Ενισχύει το κέντρο καρδιάς που είναι η Ινδουιστική προσέγγιση αλλά ηρεμεί και το ταραγμένο Τσι της καρδιάς που αν αυτό βρεθεί σε ανισορροπία το Σεν που είναι η πιο εκλεπτυσμένη μας όψη καταρρέει. Ξεμπλοκάρει το Τσι του συκωτιού επιτρέποντας την ενέργεια του ξύλου να ρέει αβίαστα.

Ο συνδυασμός αυτών μπορεί να παράγει ένα ενεργειακό λάδι που θα φέρει την απόλυτη χαλάρωση και ηρεμία και θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πόσο σημαντική για την υγεία σας σε οποιοδήποτε επίπεδο είναι η αρμονία.

Σε 50ml αμυγδαλέλαιο προσθέστε 6 σταγόνες σανδαλόξυλο, 7 σταγόνες λεβάντα και 5 σταγόνες νερολί. Ένας συνδυασμός για την απόλυτη χαλάρωση και ηρεμία του σώματος, της ψυχής και του νου σας.

 

ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ

Ο αμέθυστος είναι ένα από τα πνευματικότερα ορυκτά που υπάρχουν.

Εξασφαλίζει την ανεμπόδιστη σύνδεση μεταξύ της Γης και των άλλων διαστάσεων.

Βοηθάει ιδιαίτερα στο διαλογισμό και στην αφομοίωση της σοφίας που αποκομίσαμε κατά

τη διάρκειά του. Ηρεμεί το νου, ανυψώνει το πνεύμα. Αυξάνει τη διαισθητική συνείδηση και τον συνειδητό νου, φέρνοντας ταυτόχρονα το αίσθημα της ειρήνης.

Μας δίνει την δυνατότητα προφητικών ονείρων. Μας συνδέει με τις προσωπικούς μας οδηγούς και αγγέλους και βοηθά να πάρουμε συμβουλές από αυτούς. Αφυπνίζει τις πνευματικές μας δυνάμεις και μας συνδέει με τη συμπαντική ενέργεια. Καθαρίζει και ανοίγει το τρίτο μάτι όπως και το κέντρο κεφαλής και βοηθάει να καθαρίσουμε ότι είναι αυτό που μας βγάζει από την προσωπική μας ισορροπία. Βοηθάει να απελευθερωθούμε από κακές συνήθειες και από συναισθηματικές συμπεριφορές που επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή μας. Καθησυχάζει τους φόβους μας, βοηθώντας μας να δούμε την πνευματική πλευρά των  γεγονότων της ζωής και να συνειδητοποιήσουμε σταδιακά τα μαθήματα που αυτά κρύβουν.

Μας διευκολύνει να ανταποκριθούμε στις ευθύνες μας με προσαρμοστικότητα.

Αυξάνει την ελπίδα και την επιθυμία για εσωτερική γαλήνη, αυτοέλεγχο και ηρεμία.

Ανακουφίζει από πονοκεφάλους, αϋπνία, διαταραχές του νευρικού συστήματος.

Ένας τρόπος για να επωφεληθούμε από τις υπέροχες ιδιότητες του αμέθυστου είναι να ξαπλώσουμε να περιτριγυρίσουμε το κεφάλι μας με βότσαλα αμέθυστου και να τοποθετήσουμε και ένα ακόμη στο τρίτο μάτι. Εστιαστείτε στην αναπνοή, στην εισπνοή και εκπνοή και μείνετε όσο περισσότερο χαλαροί μπορείτε, απολαμβάνοντας τις θεραπευτικές δονήσεις του αμέθυστου.

Ελπίζω αυτό το ταξίδι να σας χαλάρωσε και να σας καθοδηγήσει στο να βρίσκεται πάντα στιγμές που θα σας ησυχάζουν και θα σας ενεργοποιούν θετικά για την επόμενή σας κίνηση.

  • Shakila
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest