Κρυσταλλικά Μπολ, Θιβετιανικά Κύμβαλα και εγκέφαλος

Ο εγκέφαλος, στην Κινέζικη Ιατρική, θεωρείται παράδοξο όργανο. Είναι ένα μαγευτικό, πολύπλοκο ζωτικό όργανο, που ακόμη και τώρα ανακαλύπτουμε μυστικά για τη λειτουργία του. Η επίδραση που μπορούν να παρέχουν τα κρυσταλλικά μπώλ και τα θηβετιανικά κύμβαλα στην καλή ζωτική λειτουργία του εγκεφάλου, είναι μεγαλειώδης.

Στο εγκεφαλικό στέλεγχος εδρεύουν τα βασικά ένστικτα, όπως η συντήρηση του είδους, όπως και η προσωπική επιβίωση. Στη συνέχεια του εγκεφαλικού στελέγχους, βρίσκεται ο διάμεσος εγκέφαλος, ο οποίος ονομάζεται και λιβικό σύστημα. Εκεί βρίσκονται μία πληθώρα συναισθημάτων, όπως η θλίψη και ο θυμός, ακόμα και η αντίδραση απέναντι σε ξαφνικές προκλήσεις. Το πιο πρόσφατο, στην ιστορία της εξέλιξής μας, μέρος του εγκεφάλου, είναι ο νεοφλοιός. Σε αυτό το σημείο του εγκεφάλου εδρεύουν οι συνειδητές σκέψεις, αλλά και η κατανόηση και η ανάλυση των εμπειριών.

Ας δούμε τώρα τα δύο τμήματα του εγκεφαλικού φλοιού, το αριστερό και το δεξί ημισφαίριο:

Το δεξί ημισφαίριο ονομάζεται πολύ συχνά και “συναισθηματικός εγκέφαλος”, καθώς εκεί συναντάμε συναισθήματα μη-λεκτικά, φαινόμενα όπως η διαίσθηση, ο χορός, ο ρυθμός, η αντίληψη του χώρου, η μνήμη για πρόσωπα, για αντικείμενα, για χώρους, αλλά και συμβάντα που διαδραματίστηκαν στη ζωή μας. Τέλος, προωθεί μέσα μας τις νέες ιδέες, όπως και δημιουργικά ερεθίσματα.

Το αριστερό ημισφαίριο, το οποίο το συναντάμε και ως “λογικό εγκέφαλο”, είναι το σημείο όπου λαμβάνει χώρα η λογική ανάλυση, ο κώδικας της γλώσσας, η κατανόηση των λεπτομερειών.

Τα δύο αυτά ημισφαίρια συνδέονται μεταξύ τους με μία γέφυρα, την Corpus Collosum. Είναι σημαντικό τα ημισφαίρια να βρίσκονται σε ισορροπία και αρμονία. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, για να επιτευχθεί αυτή η ισορροπία, ένα βασικό μέσον είναι ο συντονισμός μέσω του ήχου και της μουσικής. Εδώ λοιπόν, τα θηβετιανικά κύμβαλα και τα κρυσταλλικά μπωλ μπορούν να λειτουργήσουν δυναμικά. Όταν ο ήχος τους εισχωρεί στο σώμα, επηρεάζοντας και αυτά ακόμα τα κύτταρα, αυθόρμητα, όλο το σύστημα ρυθμίζεται σε μία νέα δόνηση, η οποία κυοφορεί την ποιότητα της υγείας.

Το σώμα μας αποτελείται από 70% νερό, ενώ ο εγκέφαλός μας από 90% νερό. Αυτό από μόνο του είναι μία ισχυρή πληροφορία για το πώς ο παλμός εισχωρεί και διαποτίζει το σώμα, αλλά και το ψυχοσυναισθηματικό κομμάτι μας, χαρίζοντας μία γενική ευεξία και αρμονική διάθεση.

  • Shakila
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest