Η εκδήλωση των στοιχείων

Τα στοιχεία είναι ένα βασικό ενεργειακό συμπλήρωμα στο γήινο πεδίο. Οι δυνάμεις τους, όμως, αντανακλώνται με διαφορετικούς τρόπους σε όλα τα πεδία. Το κάθε στοιχείο έχει διαφορετικές ενέργειες και κατέχει διαφορετικές ποιότητες και δυνάμεις το καθένα. 

Είναι σημαντικό για το άτομο που δουλεύει με την ενέργεια να βρει τρόπους συνεργασίας με το καθένα και να αξιοποιήσει την ποιότητά του με τον καλύτερο τρόπο:

Αέρας: 

Είναι ένα στοιχείο με το οποίο έχουμε εξοικειωθεί πολύ, καθώς, μέσα από την αναπνοή, παραμένουμε στη ζωή. Έχει μεγάλη δύναμη και ισχύ, μπορεί να γίνει ένας ανεμοστρόβιλος ή ένα απαλό, γλυκό αεράκι. 

Ψυχική εκδήλωση: Νέα ξεκινήματα, εκκίνηση, φρεσκάδα, διάθεση για πειραματισμό, αντίληψη, νοημοσύνη

Ενέργεια: προβολική

Κατεύθυνση: Ανατολή

Χρώμα: Κίτρινο

Περίοδος: Άνοιξη

Σύμβολα: φτερά, καπνός, λουλούδια

Πότε συνεργάζομαι μαζί του; Όταν θέλετε να δώσετε ώθηση. Για να συνδεθείτε με την ποιότητα της ελευθερίας. Για να τονώσετε τον τομέα των ταξιδιών και της ανακάλυψης. Για μελέτη. Για να συνδεθείτε με άτομα που έχετε χάσει ή να βρείτε χαμένα αντικείμενα. 

Γη:

Είναι, απλά, τα πάντα γύρω μας! Η ίδια η Φύση, η Μητέρα Γη. Το κάθε βήμα μας, γίνεται επάνω στο κορμί της. 

Ψυχική εκδήλωση: Γονιμότητα, σταθερότητα, δομή. Αντιπροσωπεύει τη βαθιά γνώση και την εμπειρία που προκύπτει από αυτήν. Έχει ακόμα να κάνει με την εσωτερική ησυχία και την ωριμότητα.

Ενέργεια: Δεκτική

Κατεύθυνση: Βορράς

Χρώμα: Πράσινο

Περίοδος: Χειμώνας

Σύμβολα: Αλάτι, χώμα, φύλλα, σιτάρι

Πότε συνεργάζομαι μαζί του; Όταν θέλετε να οικοδομήσετε κάτι που θα κρατήσει στο χρόνο. Ακόμα, όταν επιθυμείτε να εδραιώσετε μία κατάσταση. Για να τονώσετε τον τομέα της γονιμότητας σε φυσικό ή ενεργειακό επίπεδο. Καλεί και εδραιώνει την αφθονία. 

Νερό:

Το Νερό σχετίζεται έντονα με τα συναισθήματα. Έχουμε μέσα στο σώμα μας 70% νερό και δε μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό… 

Ψυχική εκδήλωση: Έχει να κάνει με τη ροή, με το πόσο εύκολα ή δύσκολα εκφράζεται κάτι στη ζωή μας. Σχετίζεται με τη συναισθηματική ωριμότητα. Εξαγνίζει και φέρνει τη θεραπεία. 

Ενέργεια: Δεκτική

Κατεύθυνση: Δύση

Χρώμα: Μπλε

Περίοδος: Φθινόπωρο

Σύμβολα: φύκια, κελύφη, νερό, κύπελλο

Πότε συνεργάζομαι μαζί του; Όταν θέλετε να αφήσετε πίσω κάτι που σας “λερώνει” σε οποιοδήποτε επίπεδο και με οποιονδήποτε τρόπο. Για να ανυψώσετε το ψυχικο-πνευματικό σας πεδίο. Για να φέρετε αγάπη και διαφόρων μορφών σχέσεις. Για να φέρετε θεραπεία σε οποιοδήποτε επίπεδό σας. 

Φωτιά: 

Μας ζεσταίνει, μας παρέχει φως, μέσα από τον Ήλιο και μας κράτησε ασφαλείς από τα πρώτα, σχεδόν, βήματά μας στη Γη. 

Ψυχική εκδήλωση: Μετασχηματισμός, αλλαγή, ξυπνά το πάθος και τη δημιουργικότητα, όπως και την ποιότητα της δύναμης, σε όλα τα πεδία. 

Ενέργεια: Προβολική

Κατεύθυνση: Νότος

Χρώμα: Κόκκινο

Περίοδος: Καλοκαίρι

Σύμβολα: Φλόγα και λάβα. 

Πότε συνεργάζομαι μαζί του; Όταν θέλετε να αυξήσετε τον ερωτισμό σας, το θάρρος σας, τη δύναμή σας, την προβολή σας. Όταν θέλετε να κατακτήσετε και να κερδίσετε εξουσία.

 

  • Shakila

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest