Εργαλεία του Σαμάνου θεραπευτή

Είναι οι συνεργάτες του Σαμάνου θεραπευτή, δεν είναι απλώς εργαλεία. Η δύναμη που αντιπροσωπεύουν δεν είναι δική τους, αν δε γειωθεί μέσα τους μέσα από τελετή ενδυνάμωσης. Έτσι γίνονται γήινα κανάλια της αντίστοιχης συμπαντικής ενέργειας.

Επίσης, η ενέργεια του θεραπευτή που τα χρησιμοποιεί, εμποτίζει σταδιακά τα εργαλεία, καθώς η ζωτική του ενέργεια εισχωρεί σε αυτά. Γι αυτό το λόγο, οι Σαμάνοι πρέπει να έρχονται σε διαλογιστική επαφή μαζί τους, για να αρχίσουν να κατανοούν τη συμπαντική τους γλώσσα και να τα θρέφουν.

ΤΥΜΠΑΝΟ

Το τύμπανο είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, γιατί αντιπροσωπεύει την πρόσβαση σε άλλους κόσμους. Ο ήχος του τυμπάνου οδηγεί σε μία άλλη κατάσταση πραγματικότητας, ώστε η αντίληψη να διευρυνθεί και να πάει σε βαθύτερα επίπεδα, έτσι ώστε να γίνει η σαμανική εργασία. Το τύμπανο επίσης αντιπροσωπεύει τη σπειροειδή δύναμη που συνδέεται με τη δύναμη της ζωής.

Ο χτύπος του τυμπάνου συγχρονίζει τους παλμούς της καρδιάς και μας συνδέει με τη δύναμη της ζωής και το ρυθμό του ίδιου του Σύμπαντος.

Ο μόνοτονος, ρυθμικός χτύπος του χαλαρώνει τον εγκέφαλο, τους νευρώνες, τα νευρικά κύτταρα και έτσι, μέσα από αυτούς τους δονητικούς ρυθμούς, εύκολα μπορούμε να συνδεθούμε με τους αόρατους κόσμους.

ΣΕΙΣΤΡΟ:

Είναι ένα εργαλείο μεταμόρφωσης. Συμβολίζει την παλμική κίνηση των κοσμικών δυνάμεων, ο οποίος καταλαμβάνει όλες τις κατευθύνσεις. Βοηθά να μεταβούμε από το ένα επίπεδο πραγματικότητας στο άλλο. Ο ήχος του επίσης χαλαρώνει το νου και επιβραδύνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες, βοηθώντας μας να μεταβούμε σε μία πιο πνευματική πραγματικότητα.

Βοηθά να αλλάξει η συχνότητα των ενεργειών, δημιουργεί μία ηρεμιστική ατμόσφαιρα και ελκύει θετική ενέργεια από όλα τα επίπεδα. Το σείστρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και ως διαγνωστικό ή θεραπευτικό εργαλείο.

ΦΤΕΡΟ:

Το φτερό είναι ένα εργαλείο θεραπείας. Μπορούμε με αυτό να καθαρίσουμε την αύρα, να κατευθύνουμε τον εξαγνιστικό καπνό, όπως και να αποτελέσει ένα διάμεσο ανάμεσα στο πνεύμα/Αετό και το Σαμάνο, ως ένας αγγελιαφόρος της ενέργειας.

ΤΟ ΣΑΚΟΥΛΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΝΟΥ:

Το σακούλι του Σαμάνου φοριέται γύρω από το λαιμό. Περιλαμβάνει όλα τα αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν τους οδηγούς από κάθε βασίλειο με τα οποία συνδέεται ο Σαμάνος: το αρχετυπικό του ζώο, φυτό, ορυκτό, όπως και το πνευματικό ή ακόμη και κάποιο αντικείμενο που τον συνδέει με την ενέργεια των προγόνων.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest