Αταλάντη

goddess atalanta

goddess atalantaΗ ελληνική θεά Αταλάντη ήταν γυναίκα της δράσης και της διανόησης, μια θαυμάσια αθλήτρια και ένα πανέμορφο κορίτσι. Το όνομα της σημαίνει «ακλόνητη»

Ήταν πολεμίστρια, κυνηγός, ανεξάρτητη, ανταγωνιστική. Έγινε διάσημη ως τυχοδιώκτης, η μόνη γυναίκα που συνόδευσε τον Ιάσονα στην εκστρατεία του για το χρυσόμαλλο δέρας .

Ο πατέρας της ήλπιζε ότι θα γεννηθεί αγόρι και προς απογοήτευση του άφησε το βρέφος στο δάσος όπου την μεγάλωσε αρκούδα που ανήκε στην Άρτεμις. Όταν μεγάλωσε ξαναβρέθηκε με τον πατέρα της χωρίς να του κρατάει κακία.

Μετά από χρόνια επιθυμίας του πατέρας της να την παντρέψει, εκείνη συναίνεσε στο να παντρευτεί αλλά με την προϋπόθεση ότι θα πάρει αυτόν που θα την νικήσει. Πολλοί ήταν οι νεαροί άνδρες που προσπάθησαν κι απέτυχαν, παρόλο που τους έδινε και χρονικό προβάδισμα και θα κουβαλούσε και το ξίφος της. Είχε βάλει ως όρο ότι αν κάποιος δεν την νικούσε θα τον αποκεφάλιζε.

Αυτός που κατάφερε να την κερδίσει ήταν ένας μορφωμένος κι όχι αθλητής, ο Ιππομένης με την βοήθεια της θεάς Αφροδίτης η οποία θέλησε πολύ να βοηθήσει διότι ήταν εκνευρισμένη με την Αταλάντη που ήταν απρόθυμη να ερωτευθεί.

Όμως ο μήνα του μέλιτος τους ήταν πολύ σύντομος διότι το ζευγάρι αμέλησε να προσφέρει ευχαριστίες στην θεά Αφροδίτη κι εκείνη τους μετέτρεψε σε ένα ζευγάρι λιονταριών.
Ένας άλλος μύθος θέλει το ζευγάρι να τιμωρείται κατά αυτό τον τρόπο από την θεά Ρέα καθώς συνευρέθηκαν ερωτικά σε ένα ναό αφιερωμένο στη Ρέα –Κυβέλη.

Ο Δίας, αναγνωρίζοντας την απεραντοσύνη της αγάπης τους, έδειξε συμπόνια και τους μετέτρεψε σε ένα αστερισμό γνωστό σήμερα ως Λεοντίδων, επιτρέποντας έτσι το ζευγάρι να παραμείνει μαζί για πάντα.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest