Σαμανικό ταξίδι

Για να κάνετε μόνοι σας ένα απλό σαμανικό ταξίδι, για να βρείτε το ζώο φύλακά σας, βρείτε ένα cd που να έχει το ρυθμικό ήχο ενός τύμπανου ώστε να σας βοηθήσει να εμβαθύνετε στη χαλάρωσή σας. Μία πρόταση που μπορώ να σας δώσω εγώ είναι το βιβλίο της Sandra Ingerman που εμπεριέχει μέσα και το cd.

Καθαρίστε ενεργειακά το χώρο και το σώμα σας εκεί όπου θα ασκηθείτε με φασκόμηλο που θα καίτε πάνω σε ένα αναμμένο καρβουνάκι, πάρτε όσο χρόνο χρειάζεστε ώστε να αισθανθείτε ότι ο χώρος σας και εσείς είστε απόλυτα καθαροί.

Ξαπλώστε και δημιουργήστε μια ατμόσφαιρα που εσάς σας κάνει να αισθάνεστε χαλαροί θα σας πρότεινα ο χώρος να μην έχει ηλεκτρικό ρεύμα αλλά να ανάψετε μερικά κεράκια. Φροντίστε να αισθάνεστε άνετα στον χώρο σας ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Σταθείτε στο κέντρο του δωματίου και ζητείστε τη βοήθεια του ουρανού και μετά της γης, στη συνέχεια στραφείτε στο νότο και ζητείστε τη βοήθεια του ερπετού που είναι ο φύλακας του νότου, στη συνέχεια στραφείτε προς τα δυτικά και καλέστε το φύλακά του που είναι το τζαγκουάρ, στη συνέχεια στο βορρά και καλέστε το φύλακά του που είναι το κολίμπρι και τέλος προς την ανατολή και καλέστε το φύλακά του που είναι ο αετός.

Στη συνέχεια ξαπλώστε και αρχίστε να ακούτε την αναπνοή σας εισπνέοντας από τη μύτη φθάνοντας μέχρι την κοιλιά και αφήστε την να βγει απαλά από το στόμα. Σε κάθε εκπνοή αφήστε το μυαλό σας να αδειάζει όλο και περισσότερο. Όταν το σώμα και το μυαλό σας έχουν πια παραδοθεί στην αναπνοή νοιώθετε πως η γη σας καλεί προς το κέντρο της, σας ρουφά προς τα σπλάγχνα της. Νοιώστε ότι το σώμα σας κυλά απαλά με ένα ρυάκι νερού προς τα έγκατα της γης.  Μυρίστε το χώμα, δείτε τα χρώματα που έχει μέσα της η γη καθώς και τα ορυκτά και τους κρυστάλλους όπως θα περνάτε από δίπλα τους. Το ποτάμι αυτό σας καθοδηγεί μέσα σε ένα ωκεανό τον οποίο κολυμπάτε και βγαίνετε στις όχθες μιας πανέμορφης παραλίας. Λίγο πιο μακριά βλέπετε ένα βράχο, τον πλησιάζετε, σκαρφαλώνετε και κάθεστε επάνω του και καλέστε το φύλακα προστάτη σας. Το ζώο-φύλακας σας μπορεί να σας παρουσιαστεί με διάφορους τρόπους. Ένας είναι να το δείτε να έρχεται προς τα εσάς , ένας άλλος είναι να σας παρουσιαστούν μέρη του ζώου αυτού όπως ράμφος νύχια φτερά δόντια ουρά ή οτιδήποτε άλλο αντιπροσωπεύει το ζώο σας. Το σημαντικό είναι να σας παρουσιαστεί αν όχι το ίδιο ένα άλλο σημείο του ίδιου όμως ζώου για τρεις φορές. Όταν σιγουρευτείτε πείτε Φύλακα………..σε παρακαλώ δώσε μου πληροφορίες για σένα πες μου πως μπορώ να έρχομαι σε σύνδεση μαζί σου στην καθημερινότητα πως μπορώ να συνδεθώ μαζί σου να με προστατεύσεις και να με καθοδηγήσεις στο μονοπάτι μου. Αφουγκραστείτε τις οδηγίες που σας δίνει και προσπαθήστε να μην είναι νοητικές. Όταν τελειώσετε σηκωθείτε από το βράχο και προχωρήστε προς την παραλία. Μπείτε ξανά στη θάλασσα και κολυμπήστε προς το σημείο που θα συναντήσετε το ρυάκι, νοιώστε τώρα ότι σας ρουφά προς τα επάνω προς την επιφάνεια της γης ώσπου φθάνετε και νοιώθετε τη επαφή με το χώμα και τη γη στην πίσω πλευρά του σώματός σας όπως είστε ξαπλωμένοι. Από πάνω σας νοιώστε τις ακτίνες που χαϊδεύουν απαλά το σώμα σας και ακούστε τους ήχους από το τραγούδι των πουλιών και το απαλό λίκνισμα των κλαριών στα δέντρα. Πάρτε όσο χρόνο θέλετε με αυτήν την αίσθηση και σιγά – σιγά συγκεντρωθείτε ξανά στην αναπνοή σας ώστε να σας βοηθήσει να επανέρθετε στο χώρο σας. Όταν είστε έτοιμοι σηκωθείτε ευχαριστείστε τον πατέρα Ουρανό και τη Μητέρα Γη όπως και το κάθε ζώο φύλακα του κάθε σημείου του ορίζοντα με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο ξεκινήσατε.

Θα σας δώσω κάποιες πληροφορίες για κάποια ζώα που μπορεί να σας έχουν παρουσιαστεί αλλά και εσείς θα μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο ή στο βιβλίο θεραπευτικές κάρτες της Jamie Sams και του David Carson.

 

Αετός: είναι η δύναμη του μεγάλου πνεύματος η σύνδεση με το Θείο είναι η ικανότητα του ανθρώπου να μπορεί να ζει ανάμεσα στο βασίλειο της γης και του

Πνεύματος. Η σοφία και η φώτιση ανήκουν στον αετό.

 

Άλογο: Συμβολίζει τη δύναμη και την ελευθερία

 

Αρκούδα: Συμβολίζει τη δύναμη και την προστασία

 

Γάτα: Συμβολίζει την ανεξαρτησία, την υπομονή και το θάρρος

 

Δελφίνι: Συμβολίζει την ευτυχία, τη ζωτικότητα και τον αισθησιασμό

 

Ελάφι: Συμβολίζει την αθωότητα και την τρυφερότητα

 

Κουκουβάγια: Συμβολίζει τη διαίσθηση και τη σοφία

 

Λιοντάρι: Συμβολίζει τη δύναμη και την ηγεσία

 

Λύκος: Συμβολίζει την πίστη, την προστασία και τον πνευματισμό

 

Πεταλούδα: Συμβολίζει την ανανέωση και την αναγέννηση

 

Ταύρος: Συμβολίζει τη δύναμη και τη γονιμότητα

 

Τίγρης: Συμβολίζει τη δύναμη της θέλησης, την προσωπική δύναμη και το

θάρρος

 

Φίδι: Συμβολίζει τη δύναμη της ζωής και την πνευματική καθοδήγηση

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Close Menu