Ενεργειακά Κέντρα – Chakra

Η λέξη chakra στα σανσκριτικά σημαίνει «τροχός» επειδή το κάθε ενεργειακό κέντρο έχει περιστροφική κίνηση για να έλκει ή να εκπέμπει ενέργεια. Τα chakra λειτουργούν σαν κεραίες που μας μεταφέρουν ενεργειακές δονήσεις και μας συνδέουν με όσα συμβαίνουν στο περιβάλλον, στη φύση και στο σύμπαν.

Υπάρχουν 7 βασικά ενεργειακά κέντρα, 21 δευτερεύοντα, 49 δευτερεύοντα των δευτερευόντων και άπειρα ακόμη μικρότερα. Τα 7 βασικά κέντρα ενώνονται με τη σπονδυλική στήλη και εκφράζονται στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του κορμού. Μέσα στη σπονδυλική στήλη διαφυλάσσεται το κεντρικό ενεργειακό κανάλι, η σουσούμνα. Γύρω από τα 7 βασικά κέντρα ελίσσονται και διασταυρώνονται με τη σουσούμνα 2 ακόμη κανάλια, η ίντα και η πιγκάλα. Είναι ευνόητο ότι όσο πιο συνειδητοί είμαστε στην εργασία με τα ενεργειακά μας κέντρα, τόσο περισσότερο αυτά θα δυναμώνουν με την πάροδο του χρόνου. Χρειάζεται παρατήρηση για να κατανοήσουμε ποιο κέντρο έχουμε θέσει σε υπερλειτουργία και ποιο σε υπολειτουργία ανάλογα με την περίοδο που διανύουμε στη ζωή μας, και σε μια δεύτερη φάση ποια μορφή ποιότητας είναι αυτή που εξαντλούμε από το κέντρο που υπερλειτουργεί και ποια είναι η αιτία αποδυνάμωσης του κέντρου που υπολειτουργεί.

Τα chakra δονούνται ανάλογα με την ενέργεια που διαθέτει το σύστημά μας. Για να διατηρήσουμε μία υγιή κατάσταση, έχουμε ανάγκη από καθημερινή ρύθμιση που επιτυγχάνετε με διαλογισμό και αναπνοές που τροφοδοτούν το σύστημά μας με τσι και διευκολύνουν τη ροή του σε όλο το σώμα. Κλείνοντας αυτή τη μικρή εισαγωγή ενός τόσου μεγάλου θέματος, θα ήθελα η εικόνα που θα δημιουργήσετε στο νου σας να μην είναι μικροί στρόβιλοι σε κάποια σημεία του ανθρώπινου σώματος, αλλά να αισθανθείτε ότι όλα τα κέντρα ενώνονται, ότι το ένα κέντρο επηρεάζει τη ροή του άλλου και ότι η ενέργεια κυλά στο σύστημά μας όπως συμβαίνει σε ένα ποτάμι με χιλιάδες παρακλάδια που ενώνονται ξανά και ξανά για να δημιουργήσουν λίμνες και ωκεανούς.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Close Menu