Διαλογισμός με την ενέργεια του Νερού

1ο Μέρος:

Στοχαστείτε ότι το Νερό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο για τον άνθρωπο. Φανταστείτε ότι αποτελούμαστε από 75% νερό. Δώστε χρόνο για να σκεφτείτε όλες τις μορφές του: ως ποτάμι, ωκεανό, σύννεφα, πάγο, το νερό της βρύσης που πίνουμε.

2ο Μέρος:

Οραματιστείτε πως είστε μία σταγόνα νερού στον απέραντο ωκεανό. Αισθανθείτε ότι, έστω και αν είστε μία σταγόνα, περικλείετε εντός σας όλη τη σύνθεση του ωκεανού. Πώς σας κάνει να αισθάνεστε αυτό;

Οραματιστείτε τώρα ότι εξατμίζεστε και ανεβαίνετε στον ουρανό. Γίνεστε ένα σύννεφο. Αφήστε το συννεφένιο σώμα σας να ταξιδέψει στον ορίζοντα. Πώς το βιώνετε αυτό; Πώς αισθάνεστε τόσο ψηλά πάνω από τη Γη, καθώς ρέετε στο ουράνιο στερέωμα;

Τώρα, μετατρέπεστε σε βροχή, γίνεστε ξανά μία σταγόνα και πέφτετε σε ένα ποτάμι. Ακολουθήστε το ταξίδι του ποταμού. Αγίξτε τις όχθες του. Μιλήστε με τα πλάσματα του ποταμού. Δείτε τον εαυτό σας να ακολουθεί τη ροή, να ξεγλυστρά και να φτάνει στην ένωση με το μεγάλο κορμί του ωκεανού και πάλι. Συναισθανθείτε όλη την ενέργεια με την οποία ήρθατε σε επαφή, μέσα από το κυκλικό σας ταξίδι από όλα τα στάδια που το νερό περνά, αγκαλιασμένο από τον κόσμο. Δείτε καθαρά το ρόλο που παίζει στην ισορροπία των πραγμάτων, τον τρόπο που ενώνει και θρέφει τα πάντα, μέσα από την αέναη ροή του, ευέλικτα και καθάρια.

Οι ποιότητές του μπορούν να σας θρέψουν εξίσου βαθιά, μέσα από την κίνηση, τη ροή και τη συνένωση. Κρατήστε μαζί σας αυτές τις ενέργειες, βγαίνοντας από το διαλογισμό σας, συνδεδεμένοι πλέον με τον υπέροχο κόσμο του υδάτινου στοιχείου.

  • Shakila
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest