Σαφράν

Crocus Sativus

Φύλο: Αρσενικό

Πλανήτης: Ήλιος

Στοιχείο: Φωτιά

Ποιότητες: αγάπη, θεραπεία, χαρά, πάθος, δύναμη, πνευματικές δυνάμεις, εξαγνισμός

 

Το βότανο αυτό είναι γνωστό και ως Κρόκος. Είναι πολύ ιδιαίτερο, έχοντας πάρα πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες, οι οποίες βασίζονται στα δύο πιο βασικά του στοιχεία, την πικροκροκίνη και η κροκίνη. Όμως, περιέχει πλήθος ακόμα στοιχείων, όπως βιταμίνη B12, λυκοπίνη, ζεαξανθίνη, AB καροτίνη, σίδηρο, βιταμίνη C, κάλιο και μαγνήσιο.

Κάποια από τα θέματα τα οποία βοηθάει σε φυσικό επίπεδο είναι πως μειώνει τη χοληστερίνη, ενισχύει τη μνήμη, όπως και γενικά την εγκεφαλική λειτουργία, έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες, ανεβάζει τη λίμπιντο, έχει αντιγηραντική δράση και βελτιώνει γενικά την όψη του δέρματος. Διεγείρει την πέψη αλλά και ανακουφίζει παράλληλα από το στομαχόπονο. Βοηθά σε κρίσεις άσθματος, στους νευρικούς κολικούς, στο προεμμηνορησιακό σύνδρομο και τη ναυτία.

Σε ενεργειακό επίπεδο, χρησιμοποιούνταν πολύ σε τελετές που είχαν σχέση με τη γονιμότητα, αλλά και για να βοηθήσει στην εμβάθυνση σε τελετουργίες, πλένοντας πρώτα τα χέρια με αφέψημα από Κρόκο.

Για να βοηθήσετε την υγεία σας σε γενικό πλαίσιο, εφόσον τρίψετε το σώμα σας πρώτα με μία πάστα από αλάτι, γάλα και μέλι, εστιασμένοι στην πρόθεση πως απορροφά όλες τις αρνητικές ενέργειες από το σώμα σας, ξεβγαλθείτε με άφθονο αφέψημα Κρόκου. Ταμπονάρετε το σώμα σας και μπείτε σε ένα διαλογισμό, όπου γεμίζετε όλα σας τα επίπεδα με Φως.

Ένα θυμίαμα για να αυξήσετε τη γονιμότητα, αν δεν υπάρχουν πρακτικά ζητήματα αλλά το θέμα είναι ενεργειακό, μπορεί να παρασκευαστεί από σκόνη από αποξηραμένα Τριαντάφυλλα, Γλυκύριζα, σπόρους Ροδιού, Κρόκο και Λυγαριά. Περνάτε όλο σας το σώμα με τον καπνό αυτού του θυμιάματος, αλλά εστιάζεστε στην κοιλιακή σας χώρα, σπρώχνοντας απαλά τον καπνό προς αυτήν, νιώθοντας ότι σας γεμίζει εσωτερικά. Καλό θα ήταν η κοιλιακή χώρα να είναι γυμνή, ώστε να πάρετε καλύτερα την αίσθηση που σας προσφέρει ο καπνός.

Αν θέλετε να ελκύσετε σύντροφο, ένας συνδυασμός για ενεργειακό ρόφημα είναι:

Κανέλα

Κρόκος

Φλούδες αποξηραμένου Μανταρινιού

Η κανέλα προσφέρει την απαιτούμενη Φωτιά, που φέρνει το πάθος, όπως και την καλή Τύχη και την προδιάθεση της επιτυχίας που προσφέρει για να επιτύχουμε τους στόχους μας. Παράλληλα, δημιουργεί τη διάθεση να σπάσετε το φράγμα της μοναχικότητας και να αφεθείτε να αγαπήσετε και να αγαπηθείτε. Το μανταρίνι ξυπνά την επικοινωνία και την αρμονία, ενώ προσφέρει χαρά και διάθεση επέκτασης.

Το Σαφράν, όπως ήδη έχουμε πει, ξυπνά το πάθος, την ερωτική διάθεση και ζεσταίνει την ενέργειά μας, ώστε να εκπέμψουμε τη θυληκότητά μας.

Επίσης, για τους δύο ανωτέρω λόγους, μπορούμε να βάλουμε σε 30ml λαδιού Jojoba και Κάρδαμου, λίγους στήμονες από Σαφράν μαζί με λίγους κόκκους μαύρου Πιπεριού. Συμπληρώνουμε με τα εξής αιθέρια έλαια:

6 σταγόνες Γιασεμί

7 σταγόνες Νερολί

4 σταγόνες Τζίντζερ

Αφήστε το μείγμα σε σκοτεινό μέρος για επτά ημέρες, σε περίοδο που το φεγγάρι γεμίζει και απλώστε το σε όλη την περιοχή της κοιλιάς.

Όποιον τρόπο και αν διαλέξετε, για όποιο θέμα, διατηρήστε θετική σκέψη και επιτρέψτε να είστε ανοιχτοί στο καινούργιο.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Close Menu