Υπερπανσέληνος στο Λέοντα – Εγώ & Εμείς – Chandra

Την Πανσέληνο της Κυριακής την προλογίσαμε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. Η ενέργεια της Υπερπανσελήνου στο Λέοντα είναι τέτοιου είδους, που δεν πρόκειται να σταματήσει να αντηχεί με ένταση για όλη τη διάρκεια του επόμενου 15ημέρου. Είναι κάτι στο οποίο είμαστε συνηθισμένοι – κάθε Πανσέληνος χρωματίζει το επόμενο δεκαπενθήμερο χάσης που την ακολουθεί, μα η φάση της λαμπερής Υπερπανσελήνου τονίζει σταθερά και με σθένος την επιρροή του αστερισμού στον οποίο εδράζεται και κρατά τον χρωματισμό της σταθερό, εκεί όπου κανονικά θα “ηρεμούσε” όσο πιο κοντά θα έφτανε προς τη φάση της Νέας Σελήνης. 

Το δίπολο το οποίο τονίστηκε εχθές, μέσα από την ενέργεια της Υπερπανσελήνου, είναι αυτό του Λέοντα και του Υδροχόου: Σελήνη στο μεγαλοπρεπή και με παιχνιδιάρικα τονισμένο “εγώ” Λέοντα και, ακριβώς απέναντι, φωτίζοντας ζωηρά το Φεγγάρι, ο Ήλιος στον αλτρουιστή και ανθρωπιστικά ιδεαλιστή Υδροχόο. Μέσα στα πλαίσια ενός αστρολογικού σκηνικού που έχουμε αναλύσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, καλούμαστε να εξετάσουμε μέσα μας μία σταθερά κλιμακούμενη αντίθεση – που όμως μπορεί και θα πρέπει να έρθει σε συμβιβασμό και δημιουργική αρμονία: Πώς χωρά ο εαυτός μας στο πλαίσιο των άλλων; Πώς αγαπούμε τους άλλους, αφήνοντας παράλληλα χώρο και εφόδια για αγάπη προς τον εαυτό;

Λίγες συμβουλές για το πώς μπορεί το κάθε ένα από τα 12 ζώδια να σταθεί δημιουργικά απέναντι σε αυτό το θεμελιώδες ερώτημα:

ΚΡΙΟΣ: Η Αφροδίτη έχει ήδη περάσει στο ζώδιό σας και σας βοηθά να κατευνάσετε τυχόν θυελώδεις δράσεις, που προέρχονται από την παρόρμηση της θέσης όπου βρίσκεται ο Τοξότης. Στην δίνη της ενέργειας της Υπερπανσελήνου, σκεφτείτε το εξής: αναλώνεστε εντελώς στο να προσφέρετε μία εικόνα στους άλλους αρεστή, ώστε να σας αποδέχονται, χωρίς να δίνετε όσα χρειάζεστε σε εσάς, με αποτέλεσμα την εξάντληση ή έχετε τη δυνατότητα να δώσετε σε εσάς πρώτα όσα χρειάζεστε, ώστε να προσφέρετε την εικόνα της θελκτικότητας προς τα έξω αβίαστα, λόγω της εσωτερικής σας ισορροπίας; Σκεφτείτε το.

ΤΑΥΡΟΣ: Η Κυρίαρχος του ζωδίου σας βρίσκεται στη θέση που τονίζει το παρελθόν σας, τονίζοντας στη διάρκεια της Πανσελήνου μοίρα που σχετίζεται με τα τραύματα της Αγάπης. Σε ένα ζώδιο που έχει να κάνει με την εσωτερική σας οικογένεια, το προσωπικό σας σπιτικό, δείτε το εξής: σε ποιο σημείο έχετε κάνει χώρο για τη δική σας, προσωπική ανάγκη θαλπωρής, πριν κυνηγήσετε το οποιοδήποτε εξωτερικό και ανώτερο ιδανικό ή στόχο, τώρα που ο Ουρανός στο ζώδιό σας, σας προτρέπει να το κάνετε;

ΔΙΔΥΜΟΙ: Με τον Ήλιο στον Υδροχόο και τον Άρη στον Τοξότη, είστε σε μία φάση όπου κυνηγάτε τους στόχους σας ανελέητα, μόνο που ο Ουρανός στον Ταύρο και η θέση της Υπερπανσελήνου, σας καλούν να επανεξετάσετε τον περίγυρο, τους κοντινούς ανθρώπους και να αντλήσετε έμπνευση από τα μαθήματα του παρελθόντος: σε ποιον τομέα κυνηγήσατε το να προχωρήσετε μπροστά, αφήνοντας τους – σημαντικούς – άλλους πίσω; Πόσο αυτό, τελικά, σας κόστισε ακριβά;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Είναι μία χρονική περίοδος όπου σας απασχολεί ιδιαίτερα το κατά πόσον θα καταφέρετε να εδραιώσετε υλικούς και επαγγελματικούς στόχους, πόσο θα καταφέρετε να ελιχθείτε κοινωνικά και με ποιον τρόπο θα μπορέσετε καλύτερα να ικανοποιήσετε την βαθιά, εσωτερική σας ανάγκη για αποδοχή από το ευρύτερο περιβάλλον. Ξεκινήστε όμως από το “εγώ” – εσείς οι ίδιοι, πόσο αποδέχεστε τον εαυτό και τις ανάγκες σας, ώστε να επιτρέψετε στο περιβάλλον εκτός να σας αποδεχτεί;

ΛΕΩΝ: Με την Πανσέληνο στο ζώδιό σας και τον Ήλιο να σας κοιτά κατάματα, με την Αφροδίτη στον Κριό και τον Άρη στον Τοξότη, θα έλεγε κανείς πως η ένταση, αλλά και η έμπνευση, είναι στο κόκκινο. Γιατί όμως αισθάνεστε πως η κούραση σας καταβάλλει; Μήπως η κίνηση προς τα έξω στην οποία ωθείστε ενστικτδώς περιλαμβάνει μόνο εσάς και εξετάζει μόνο τις δικές σας αντοχές και επιθυμίες, αφήνοντας σας μόνους στην κορυφή; Υπάρχει χώρος για συντροφικότητα σε όλη αυτή τη διαδικασία;

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Το παρελθόν σας τονίζεται σε αυτήν τη χρονική περίοδο και σας επαναφέρει σε όσα έγιναν τον περασμένο καιρό και σας κλόμισαν την ισορροπία μεταξύ “εγώ” και “εμείς”. Στον τομέα του σπιτικού και της οικογένειας, θα υπάρχει κίνηση και δραστηριότητα, που θα σας προσφέρει πράγματα που ως τώρα δεν είχατε λάβει, βάζοντάς σας σε σκέψεις: ως τώρα, μήπως είχατε μείνει εντελώς μόνοι, προσφέροντας μόνο εσείς στο μεγάλο όραμα, το μεγάλο “εμείς”; Μήπως είναι καιρός να διεκδικήσετε να έχει θέση και το “εγώ” στην εξίσωση;

ΖΥΓΟΣ: Η Αφροδίτη απέναντί σας δίνει μία νότα ρομαντισμού και συντροφικότητας στην καθημερινότητα πλέον, ενώ ο Άρης φέρνει κινητικότητα στον κοινωνικό τομέα. Η Πανσέληνος και η θέση του Ηλίου σας μεταφέρουν το μήνυμα πως χρειάζεται να βρείτε περισσότερη χαρά στο μοίρασμα και στη διαδικασία της αναζήτησης συντρόφου – δε χρειάζεται να γίνεται πάντοτε μία δραματική και επίπονη διαδικασία. Χαρείτε και απολαύστε περισσότερο την ανταλλαγή εμπειριών. Ερωτευτείτε, μην υποφέρετε. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Ως μέρος του σταθερού σταυρού, η ένταση που βιώνετε είναι φυσιολογική και πρόκειται να παραμείνει για τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες. Θα είναι όμως εποικοδομητική: το “εμείς” και το “εγώ” που ζητά εδώ να βρει την ισορροπία είναι η οικογενειακή ζωή και προσωπική σας νοητική επέκταση. Προσπαθώντας να “μεγαλώσετε” τον εαυτό σας, προσπαθήστε να μην απορρίψετε την όποια κατάσταση ή περιβάλλον το οποίο σας έθρεψε, εφόσον αυτό δεν υπήρξε τοξικό. Τιμήστε τη ρίζα, μαζί με τα κλαδιά. 

ΤΟΞΟΤΗΣ: Ο Άρης στο ζώδιό σας, σας προσφέρει ενέργεια και αντοχή, αλλά παράλληλα και ένταση και αίσθημα ανυπομονησίας. Παρόλα αυτά, στέκονται ευνοϊκές, τόσο η θέση της Αφροδίτης στον Κριό, όσο και η απηχούμενη επιρροή της Υπερπανσελήνου. Τονίζεται η δυνατότητα σας να διασκεδάσετε με τις καταστάσεις, αλλά και να μάθετε από τις προεκτάσεις τους, ώστε να γίνετε σοφότεροι. Προσοχή όμως στο εξής: μην παραμελείτε, μέσα στην ταχύτητα, όσους σας παραδίδουν τις ευκαιρίες να διασκεδάσετε και να μάθετε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Μία Αφροδίτη που, από τον Κριό, τονίζει την έννοια της οικογένειας στη ζωή σας. Ένας Άρης που φέρνει ένταση από το παρελθόν και ένας Ήλιος που ευνοέι τα οικονομικά σας. Μα, κυρίως, μία Πανσέληνος που σας μίλησε και θα συνεχίσει να σας μιλά για τις βαθιά κρυμμένες, εσώτερες και ενστικτώδεις ανάγκες που έχετε και αρνείστε να αναγνωρίσετε. Μέσα σε αντικρουόμενες ανάγκες που, άλλες καλύπτονται αυτόματα και άλλες καλύπτετε εσείς, δείτε σε ποιο σημείο καλύπτεται το εσωτερικό σας “θέλω”.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Μία Πανσέληνος που χτυπά κατευθείαν στην καρδιά σας, τονίζοντας τη συντροφικότητα, το άμεσο “εμείς”, χωρίς όμως να αφορά τα ιδανικά, την ανθρωπότητα, το “εμείς” του αλτρουισμού. Πότε ήταν η τελευταία φορά που σκεφτήκατε αυτό που εσείς έχετε πραγματικά ανάγκη, ως άτομα, ώστε να το εντάξετε στον τρόπο που συνδέεστε προσωπικά με τους άλλους. Η θέση της Αφροδίτης πρόκειται να σας το υπενθυμίζει συνεχώς – κρατήστε το και εσείς στο νου, χωρίς αντίσταση. 

ΙΧΘΕΙΣ: Η Αφροδίτη τονίζει κυρίως τον τομέα της σχέσης με τον υλικό κόσμο, των απτών αποδείξεων, ο Άρης φέρνει ένταση αλλά και κίνηση από τον επαγγελματικό κόσμο και η Υπερπανσέληνος τόνισε τη σχέση σας με το παρελθόν και το μέλλον που αναζητάτε να χτίσετε, μέσα από την καθημερινότητά σας. Τι μας φτιάχνουν αυτά σε μία κοινή εξίσωση, σχετικά με το “εγώ” και το “εμείς”; Σκεφτείτε κατά πόσον αναλώνετε τον εαυτό σας κυνηγώντας υλικούς στόχους, δίνοντας υπερβολικό “εαυτό” τη μία στιγμή και αποσύροντας εντελώς τη δημιουργικότητά σας την επόμενη περίοδο και επενδύστε σε αυτό που κάνετε σταθερά, ώστε να σχετίζεστε με το περιβάλλον σας υγιώς.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest