Το φεγγάρι της δημιουργίας

H Πανσέληνος στη Dhanishta, που σύμφωνα με την Ινδουιστική παράδοση, εμφανίζεται τον Αύγουστο, συμβολίζεται από το χορό του Shiva, το Θεό της δημιουργίαςκαι της καταστροφής.
Η καταστροφική όψη του Shiva εδώ έρχεται να κάψει το Κάρμα του παρελθόντος, μέσα από τον εκστασιακό χορό του, ενώ μέσα από τη δημιουργική του ενέργεια, θα μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε ένα νέο ρυθμό, που θα μπορέσει να μετατρέψει τα πάντα στη ζωή μας. Αυτή η Πανσέληνος φέρει το γιατρικό ενάντια στη στασιμότητα, την αναβολή,την καθυστέρηση και σε ότι είχε μπλοκάρει την ελεύθερη ροή στη ζωή μας και γενικά στην ύπαρξή μας.
Αυτό το φεγγάρι έρχεται για να σας κάνει να λάμψετε, να κατακτήσετε, να ελκύσετε αφθονία στη ζωή σας. Η δύναμη της Dhanishta αυξάνεται με τη μουσική και το χορό, εφόσον είναι ένα τύμπανο που σκοπό έχει να συγκροτήσει και να συγκρατήσει το συμπαντικό ρυθμό.
Για να συνδεθείτε με την ενέργεια αυτής της Σελήνης, ανάψτε αρκετά κεριά στο χώρο όπου θα κάνετε την άσκηση, δημιουργώντας ένα αρκετά μεγάλο κύκλο, μέσα στον οποίο θα μπορείτε να χορέψετε. Αν είναι δυνατόν, κρατήστε κάτι στα χέρια σας με το οποίο να μπορείτε να παράξετε ήχο – ακόμα και ένα τάπερ με λίγα στραγάλια. Αρχίστε να χορεύετε νιώθοντας οτι πετάτε την αρνητικότητα στη φλόγα των κεριών, ενώ ο ήχος που παράγεται να σπάει την αρνητικότητα. Συνεχίστε ώσπου να νιώσετε καθαροί και εξαγνισμένοι, αφήνοντας το σώμα ελεύθερο να εκφραστεί.
Στη συνέχεια, καθήστε στον κύκλο σας και στοχαστείτε τι είναι αυτό που θέλετε να ελκύσετε στη ζωή σας. Όταν είστε έτοιμοι, σηκωθείτε και στραφείτε πρώτα προς την Ανατολή, λέγοντας το εξής: «Από τα αστέρια της Ανατολής, τη δύναμη ζητώ για να γονιμοποιηθεί αυτό που καλώ». Γυρίστε προς κάθε μία από τις τέσσερις κατευθύνσεις της πυξίδας, λέγοντας το ίδιο, αλλάζοντας μόνο το όνομα της κατεύθυνσης προς την οποία είστε στραμμένοι, και δίνοντας λίγα λεπτά στον εαυτό σας να οραματιστεί αυτά που ζητάτε πραγματοποιημένα στην καθημερινότητά σας.
Τέλος, καθήστε και πάλι στο κέντρο του κύκλου, βιώστε τη ροή της ενέργειας για όση ώρα επιθυμείτε και, πριν τελειώσετε τη μικρή σας άσκηση, μην ξεχάσετε να ευχαριστήσετε τις ενέργειες του Σύμπαντος για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Close Menu