Τι θέλει η καρδιά να πει; – Chandra

Στις 21 του μηνός, ο Ήλιος θα περάσει στους Διδύμους. Αρχίζει η περίοδος των Διδύμων, που, σταδιακά, θα ελαφρύνει την ατμόσφαιρα και θα φέρει στο προσκήνιο την επικοινωνία και την ανάγκη να πάρουμε τα πράγματα πιο ελαφριά, με καλύτερη διάθεση και λιγότερη πρόθεση να εμβαθύνουμε ή να διατηρούμε σοβαροφάνεια. Στο ίδιο ζώδιο, ας θυμηθούμε πως συνυπάρχουν ο Ερμής και η Αφροδίτη, η τελευταία σε φαινομενική ανάδρομη φορά, φέρνοντας μπροστά μας την ανάγκη για επαφή, αλλά και παρελθοντικά ζητήματα και επιθυμίες που, στο παρελθόν, δεν τους δώσαμε προτεραιότητα ή επαρκή επίλυση και τώρα ζητούν την προσοχή και την ικανοποίηση.

Σιγά σιγά, ας καλοσωρίσουμε την πρώτη και πιο αιθέρια, αέρινη περίοδο, αυτή του καλοκαιριού, αυτή που εγκαινιάζει και δίνει την πρώτη νότα ξεγνοιασιάς στον κύκλο του ζωδιακού κύκλου. Είναι περίοδος που συνδυάζει πολλές αέρινες όψεις, άλλες πιο έντονες και συλλογικές σε νόημα και άλλες πιο προσωπικές. Με την αναδρομή της Αφροδίτης και την παρουσία του Ερμή στην 20η μοίρα των Διδύμων, στις 22 του μήνα, επικοινωνία και επανάληψη των ζητημάτων που αφορούν τα ερωτικά, τα συναισθηματικά και την επιθυμία συνδυάζονται. Το παρελθόν μπορεί να χτυπήσει την πόρτα μας, είτε με επιθυμίες που τώρα “καιγόμαστε” να εκφράσουμε και να ικανοποιήσουμε, είτε με εξωτερικούς παράγοντες που μας επισκέπτονται, ως ευκαιρίες να εκφράσουμε όσα δεν εκφράσαμε στο παρελθόν, σχετικά με τα συναισθήματά μας.

Σε κάθε περίπτωση, το κλειδί της περιόδου είναι η σωστή και ανεμπόδιστη έκφραση, ώστε να μη μείνουν όσα στο παρελθόν έμειναν άλυτα: ας μην αφήσουμε και αυτή τη φορά “κόμπους” και απωθημένα μέσα μας. Ας έχουμε το θάρρος αυτών που αισθανόμαστε, αλλά και την αξιοπρέπεια να υποστηρίξουμε όποια απάντηση και αν πάρουμε. Προσοχή στο Τετράγωνο με Ποσειδώνα την ίδια περίοδο από τους Ιχθείς, καθώς είναι ακριβείας: εξαπατήσεις, μυστικά και θολά νερά. Ίσως κάποιες εξομολογήσεις να βοηθήσουν εμάς, αλλά όχι τρίτους, οπότε καλό μπορεί να είναι να μην κοινοποιηθούν ανοιχτά. Καλό είναι να κινηθούμε με διακριτικότητα και όσον αφορά εμάς προσωπικά, χρησιμοποιώντας τις σκιές, όχι για εξαπάτηση, μα για προστασία του εαυτού μας από την υπερέκθεση.

Ζώδια του νερού και της γης οφείλουν να προσέχουν, ώστε τα βήματά τους να παραμένουν σταθερά, αλλά να μην καταλήγουν στην υπερβολή και την περκόπωση. Είναι μία περίοδος αέρινη και σχετικά ασταθής. Η προσπάθεια για διατήρηση της σταθερότητας, συναισθηματικά ή υλικά, μπορεί να τους στερέψει τις αντοχές – κάντε προσπάθεια να κινηθείτε με το ρυθμό και να ανταποκριθείτε εξίσου και στις ανάγκες του συναισθήματος, μην το αφήνετε άλλο κλειδωμένο.

Ζώδια φωτιάς και αέρα έχουν περισσότερη συμβατότητα με τους ρυθμούς της περιόδου, αλλά μπορεί να βρεθούν σε κατάσταση υπερβολής και να παρασυρθούν σε λάθη. Προσπαθήστε να κρατήσετε ισορροπία και να μην υπερβάλετε εαυτόν, εκθέτοντας πολύ από τον εαυτό σας και παίρνοντας και βάρη άλλον, τακτοποιώντας και τους δικούς τους συναισθηματικούς ή επικοινωνιακούς λογαριασμούς για χάρη τους: σύντομα θα βρεθείτε σε χάος.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest