Τεχνική Πανσελήνου Δεκεμβρίου – Τα λαμπερά μάτια του Ερμή

Αυτή η Πανσέληνος αγκαλιάζεται από την ενέργεια των Διδύμων.

Μία εσωτερική ανάγκη για αυτογνωσία έρχεται στην επιφάνεια και, φυσικά, με την εκπληκτική νοητική αντίληψη των Διδύμων, θα μπορέσουν να αποκαλυφθούν βαθιές αλήθειες. Ταυτόχρονα, θα αναδυθεί μία ανάγκη για έκφραση και γενική εξωτερική εκδήλωση.

Εδώ είναι το σημείο όπου ο καθένας θα πρέπει να μελετήσει προσεκτικά τα σημεία, ώστε να αντιληφθεί πόσο ψέμα υπάρχει τελικά μέσα στην αλήθεια και πόση αλήθεια μέσα στο ψέμα κρυμμένη. Η διαφάνεια της Πανσελήνου θα τα μαρτυρήσει όλα, σαν ένας αυτόπτης μάρτυς: είτε μέσα είτε έξω από εσένα, όποια και αν είναι η πραγματική σου ανάγκη, δε θα μπορείς να εθελοτυφλήσεις.

Ναι, έχει και χαρά αυτή η Πανσέληνος, μία χαρά που όμως δε βασίζεται στην αυθάδεια και την ψυχική σπατάλη. Είναι η χαρά της εσωτερικής γιορτής που βιώνει ο άνθρωπος που έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του, χωρίς φίλτρα, με όλο την ένταση της αναγνώρισης και υπερνικά, καθώς εμβαθύνει, καθώς κατανοεί και απελευθερώνεται από το άγνωστο του Εαυτού του, που τον κράταγε δέσμιο για μήνες, χρόνια, ζωές.

Όλα φανερώνονται. Μπροστά στην οξύτητα σκέψης που προσφέρει αυτή η Πανσέηνος, οι επιλογές που σου δίνονται είναι δύο: ή θα δεις…ή θα δεις! Το αν θα αντικρίσεις αυτή την αλήθεια τη στιγμή που αναδύεται ή αν θα αναβάλεις την αναγνώρισή της για αργότερα, είναι δική σου απόφαση Ετοιμάσου όμως για τις συνέπειες, γιατί δε θα μπορείς να δικαιολογηθείς με αυτό το φεγγάρι: ξέρεις, γνωρίζεις, πλησιάζεσαι. Όλα μαρτυράνε τα πάντα, όλα ψιθυρίζουν στο αυτί σου την αλήθεια.

Για να βοηθήσεις τον εαυτό σου να δει ξεκάθαρα, σχεδίασε το σύμβολο του Ερμή, τοποθέτησέ το απέναντί σου, σε σημείο που σε βολεύει ώστε να διαλογίζεσαι καθησμένος μπροστά του. Διατύπωσε τις ερωτήσεις σου, ή απλώς άφησέ το να σου αποκαλύψει με τα μηνύματά του όσα πρέπει να μάθεις μόνο του. Συγκεντρώσου στον κύκλο του συμβόλου, αφέσου στην ενέργεια της Σελήνης και επέτρεψε στις απαντήσεις να γειωθούν.

– Shakila

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu