Τεχνική Νέας Σελήνης – Γείωσε την αλλαγή

Το  πόσο πόνο δημιουργούμε συνεχώς στον εαυτό μας ή σε κάποιον ή κάποιους τομείς, είμαι σίγουρη ότι είναι κάτι που λίγο πολύ όλοι το έχουμε αντιληφθεί. Το θέμα είναι ότι δεν αφήνουμε συχνά τον εαυτό μας να απεγκλωβιστεί από αυτόν, σαν να είναι μία ανάγκη να αποδείξουμε στον πόνο ότι μπορούμε να αντέξουμε και να τον νικήσουμε, αλλά πραγματικά είναι δύσκολο, γιατί στεκόμαστε μέσα στη δική του αόρατη δίνη. Αυτή η αλλαγή  μπορεί να έρθει εφόσον αφήσουμε πίσω τις ανάγκες που μας συνδέουν με τον πόνο.

Ένας τρόπος είναι να συνδεθούμε με αυτό που θέλουμε ως αποτέλεσμα, το ποθούμενο όραμα, αυτό που ανεβάζει τη συχνότητά μας και μας βοηθά να αλλάξουμε τον παλμό της δόνησής μας. Αυτό είναι ήδη μία σπουδαία αλλαγή.

Ας δούμε μία τεχνική μέσα από το διαλογισμό που θα μας στηρίξει σε αυτό. Εξάλλου, η Νέα Σελήνη στους Ιχθείς μας βοηθά να εμβαθύνουμε, να δούμε τι μας μπλοκάρει από το παρελθόν και δεν αφήνει το καινούργιο να ανατείλει στην ύπαρξή μας.

Πάρτε ένα μεγάλο, γυάλινο, διάφανο και χωρίς σχέδια δοχείο, το οποίο θα το γεμίσετε νερό. Θα χρειαστείτε ένα χρώμα μαγειρικής σε χρώμα κόκκινο, χαρτί, μαρκαδοράκι χρυσό, τρία λευκά κεριά, ένα κομμάτι ζυμάρι – καλό να το έχετε φτιάξει εσείς, απλά με αλεύρι και νερό, ενώ αν θέλετε, προσθέτετε βότανα και μπαχαρικά που προσφέρουν ευλογία και θετική ενέργεια (όχι εξαγνιστικά), όπως το σαφράν, τα  ροδοπέταλα ή ο βασιλικός.

Αρχίστε τη διαδικασία από ένα διαλογισμό, όσο πιο ήσυχο γίνεται.Αφήστε το μυαλό να αδειάσει τελείως, να γαληνέψει το σώμα, να βρει η αναπνοή το ρυθμό της. Καθήστε, ενώ εμπρός σας βρίσκεται το δοχείο με το νερό και σε τρίγωνο γύρω του τα κεριά, τα οποία ανάβετε. Γράψτε στο χαρτί με το χρυσό μαρκαδόρο ότι θέλετε να καλέσετε, αφήστε πλάγια το χαρτί σας και παρατηρείστε το νερό, αφήνοντας να αναδυθούν στο μυαλό σας όσα θεωρείτε ότι σας ενοχλούν στο καινούργιο σας άνοιγμα. Ρίχτε για το κάθε εμπόδιο μία σταγόνα χρώμα στο νερό και πείτε «Όπως διαλύεσαι στο νερό, έτσι διαλύεσαι και στη ζωή μου.» Ρίξτε όσες σταγόνες χρειάζεται, ώσπου να αισθανθείτε ξαλαφρωμένοι. Σηκωθείτε, πετάχτε αυτό το νερό στην τουαλέτα και πηγαίνετε στην κουζίνα σας. Μείνετε χαλαροί και εστιασμένοι στην πρόθεσή σας. Φτιάξτε με το ζυμάρι σας ένα φύλλο, όταν το ανοίξετε, προσθέστε το χαρτί με τα στοιχεία που ζητάτε, όπως και τα βότανα που έχετε επιλέξει. Κλείστε το και ψήστε το παραμένοντας συγκεντρωμένοι σε αυτό και εστειασμένοι στην ενέργεια που θέλετε να γειώσετε. Όταν ψηθεί, πάρτε το και πηγαίνετε σε ένα χώρο που έχει χώμα – ένα πάρκο, ένα δασάκι. Αφήστε το στη γη και πείτε «Όπως αυτό θα θρέψει τη γη, έτσι να θρέψει και τη ζωή μου, όπως θα δώσει εβέργεια στα πλάσματά σου Μητέρα Γη, έτσι ας δώσεις κι Εσύ ενέργεια στα όνειρά μου.»
Μπορείτε να αφήσετε και ότι άλλες λιχουδιές θέλετε για τα ζωάκια του μέρους.

Καλή επιτυχία.

  • Shakila
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu