Τεχνική για την Πανσέληνο Νοεμβρίου – Ο Ιππότης του Φωτός

Η Δύναμη αυτής της Πανσελήνου πάλλεται εδώ και αρκετές ημέρες. Η βαθειά σιωπή με το έντονο βουητό εναλλάσσονται μέσα μας εδώ και καιρό.

Εντάσεις και αντιθέσεις οι οποίες σκιαγραφούν τον εσωτερικό μας κόσμο τονίζονται κάτω από την επιρροή αυτής της Πανσελήνου που πλησιάζει. Τα πιο βαθιά, άλυτα κομμάτια έχουν έρθει στην επιφάνεια με τον Ήλιο στο Σκορπιό, ενώ η Πανσέληνος από τον Ταύρο απαιτεί τη λυτρωιτκή λύση που καιρό μπορεί να αποφεύγουμε.

Έχουμε έναν πλανητικό συνδυασμό που θυμίζει την ενέργεια των Μυστηρίων.

Ο Ταύρος δεν είναι μόνον εκείνος που καλεί την απόλαυση να γειωθεί, όπως πολύ συχνά του χρεώνουν μονόπλευρα, μένοντας μόνο σε ένα επιφανειακό επίπεδο. Ο Ταύρος, όπως και κάθε ζώδιο, δεν έχει μόνο μία όψη. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ταύρος αφυπνίζει την επιθυμία. Εάν αυτή η ενέργεια επικεντρωθεί στα ανώτερα Κέντρα, τότε μεταφράζεται σε συνεργασία και σύνδεση με το Όλο. Είναι η πνευματοποίηση και ανύψωση των υλικών καταστάσεων, ενώ αν μείνει στα κατώτερα Κέντρα, η ενέργειά του μετατρέπεται σε εμμονικές επιθυμίες και εγωισμό.

Ο Σκορπιός, απέναντί του, στη βαθύτερή του όψη συνδέεται με το Σείριο, το άστρο της Μύησης. Χρειάζεται την κρίση για να πολεμήσει και, μέσα από τον πόλεμο να αναδυθεί θριαμβευτής. Σε κατώτερη δόνηση, ο Σκορπιός απλώς πολεμά συνεχώς, χωρίς λόγο, σπαταλιέται σε ανώφελες τριβές.

Σε αυτή την ιερή Πανσέληνο, ο Σκορπιός και ο Ταύρος συναντιούνται σε μία Συμπαντική γιορτή, όπου τολμούν να ρίξουν τις μάσκες. Έτσι πέφτουν και οι μάσκες από τα συναισθήματα που μας ωθούν σε δράση, όπως ο θυμός. Έτσι, απογυμνωμένος καθώς θα είναι από τις δικαιολογίες του, φανερώνεται ανόθευτος. Ο καθένας μας θα πρέπει να δει καθαρά, να αντιμετωπίσει ευθεία, να επιτρέψει να μυηθεί σε ένα εξελιγμένο κομμάτι του Εαυτού του.

Ως πότε ο θυμός θα παραμένει η δικαιολογία για να σπαταλιέσαι εκεί έξω;

Όχι, όχι! Ο θυμός δεν είναι το πρόβλημα, μην πάς πάλι να πετάξεις την ευθύνη αλλού… Εσύ είσαι το πρόβλημα, που τον θυμό σου τον σπαταλάς, ενώ είναι ότι καλύτερο, ως υλικό για να πας μπροστά, να βάλεις όρια, να υπαρασπίσεις, να πολεμήσεις.
Η αντοχή του Σκορπιού και η δύναμη του Ταύρου αυτές τις ημέρες σε μετατρέπουν σε αήτητο πολεμιστή – μη χάσεις αυτή την ενέργεια.

 

Αυτές τις ημέρες κατασκεύασε ένα σπαθί από όποιο υλικό θέλεις, ή ζωγράφισέ το. Μην ξεχνάς, το σπαθί αντιπροσωπεύει, ως σύμβολο, την πρώτη ακτίνα της Δύναμης. Μόλις το φτιάξεις, εξάγνισέ το με καπνό φασκόμηλου, όπως και τον εαυτό και το χώρο σου. Άναψε πολλά λευκά κεριά και στάσου ορθός, με το σπαθί στο χέρι σου, λέγοντας δυνατά:

«Εγώ, ο Ιππότης του Φωτός (πες το όνομά σου)

καλώ το Φως και το Καλό

γιατί επιλέγω να το υπηρετώ»

 

Κάθησε εμπρός στο ναό σου ή στο χώρο όπου διαλογίζεσαι και στοχάσου: ποιες είναι οι ανώφελες τριβές όπου σπαταλάς την ενέργειά σου, για να μένεις εντέλει ανενεργός απέναντι στις σημαντικές προκλήσεις; Πώς επιτρέπεις να το κάνουν αυτό οι άλλοι στη ζωή σου, εμπλέκοντάς σε σε συμβόλαια και ρόλους δικούς τους και όχι δικούς σου;

Δες: πώς χρησιμοποιείς την αντοχή για να χάσεις τη δύναμη, π.χ. «Δώστε κι άλλο, εγώ αντέχω!», κι έτσι απλά, στοϊκά, καταπίνεις και υπομένεις. Πώς χρησιμοποιείς τη δύναμη για να χάσεις την αντοχή; Π.χ. ξαφνικά τα σπας όλα – επειδή δεν αντέχεις άλλο – και μετά, εφόσον έχει χαθεί και η αντοχή και η δύναμη, καταρρέεις. Δες το δικό σου δίπολο. Όσο παίζεις σε αυτή τη σκηνή, με τον ένα ρόλο είτε με τον άλλο, θα είσαι πάντα ο χαμένος.

Το επόπενο στάδιο είναι να δεις τις Ενέργειες του Σκορπιού και του Ταύρου σε ισορροπία μέσα σου. Στη συνέχεια, αφουγκράσου, όταν αυτές οι δύο ενέργειες έχουν γίνει συνεργάτες, τι παράγουν για εσένα και το Φως. Αντίκρισέ το από το επίπεδο ενός μυημένου, όσο μπορείς πιο πολύ. Δες όλα αυτά τώρα που επέλεξες να στηρίξεις με την πραγματική δύναμη και αντοχή σου, να υλοποιούνται εμπρός στα μάτια σου, μέσα στο Φως. Στη συνέχεια του οραματισμού σου, δες περισσότερο Φως να κατεβαίνει από το Σύμπαν, να σε διαπερνά και να γεμίζει ταυτόχρονα και το σπαθί σου. Άκουσε τα λόγια που το Σύμπαν έχει να σου πει.

Μείνε για λίγο σε αυτή την Ενέργεια και σταδιακά γύρισε πίσω.

Χωρίς όμως να ξεχάσεις ότι είσαι ένας Ιππότης του Φωτός.

Τίμησε το σπαθί σου.

Τίμησε την ψυχή σου.

Τίμησε το Φως.

 

  • Shakila
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu