Τελετή Πανσελήνου στην Παρθένο για το γενεαλογικό δέντρο

Γράψτε σε ένα μεγάλο λεπτό λευκό χαρτόνι ό,τι μπλοκαρίσματα έχετε δει να επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά στην πορεία του χρόνου στην οικογένειά σας, όπως: ανεκπλήρωτες αγάπες, οικονομικά προβλήματα ή και ό,τι άλλο εσείς έχετε εντοπίσει.

Στη συνέχεια γράψτε τα ονόματα όσων εμπλέκονται ή ακόμα καλύτερα κολλήστε τις φωτογραφίες τους. Στο κέντρο αυτού του χαρτονιού γράψτε «Αποδεσμεύομαι από όποιες καταγραφές και αποτυπώματα έχουν αφήσει οι πρόγονοί μου στο γενεαλογικό μου δένδρο, όσο βαθιά στο χρόνο και αν βρίσκονται, είτε τους ξέρω είτε όχι, είτε έχω ακούσει για αυτούς είτε όχι.»

Πάρτε ένα εκκρεμές από κρύσταλλο χαλαζία, ξεκινήστε από την κεντρική αυτή φράση που γράψατε συνεχίζοντας με όλα τα ονόματα που έχετε γράψει και καθαρίστε τα γυρίζοντας το εκκρεμές αριστερόστροφα λέγοντας: «Πρόγονε, άφησε ελεύθερη την οικογένεια αυτή και στο φως δώσε ό,τι χρειάζεται να λυτρωθεί. Αυτή τη στιγμή του χρόνου από το κάρμα σε λυτρώνω και στο φως με αγνή πια καρδιά σε  ελευθερώνω»

Κατά τη διάρκεια αυτή μπορείτε να καίτε αποξηραμένο κατιφέ (νεκρολούλουδο) και να έχετε αναμμένα φυσικά κεριά μέλισσας. Προσπαθήστε να δουλέψετε όσο το δυνατόν περισσότερα ονόματα. Αφήστε τα κεριά να καούν μόνα τους. Φροντίστε τελειώνοντας αυτή τη διαδικασία να αφήσετε το χαρτόνι, τοποθετώντας πάνω του έναν οψιδιανό, έξω στην Πανσέληνο. Την επόμενη μέρα κάψτε το στέλνοντας ευγνωμοσύνη και αγάπη σε όλους τους προγόνους κατανοώντας πως ό,τι και αν έπραξαν αποτέλεσε για εσάς σπουδαία πηγή μάθησης.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu