Τα άστρα του Δεκεμβρίου – Chandra

Ο Δεκέμβριος χαρακτηρίζεται πιο δυναμικά από οποιαδήποτε άλλη όψη, από το πέρασμα του Δία στο γήινο και φιλόδοξο – αλλά αυστηρό και μετρημένο – ζώδιο του Αιγόκερω. Αυτό μας κάνει όλους να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις όπου πλέον, αντί να βρίσκουμε πως η Τύχη είναι κάπως πιο ελαστική απέναντί μας και μας επιτρέπει να έχουμε δεύτερες ευκαιρίες για επέκταση, μόνο αν έχουμε δουλέψει αρκετά και έχουμε προετοιμάσει το έδαφος για σχέδια και ανοίγματα θα μπορέσουμε τώρα να υλοποιήσουμε. Στο μέλλον, θα πρέπει για όσα επιθυμούμε να εκφράσουμε πρακτικά το πόσο θέλουμε να τα δούμε να πραγματοποιούνται και να είμαστε ενεργά συμμέτοχοι, ώστε να δούμε βοήθεια από τις ενέργειες γύρω μας και να δούμε παράθυρα ευκαιριών να ανοίγουν.

ΚΡΙΟΣ: Ως τις 23 του μήνα, ο Ήλιος παραμένει στο φιλικό για εσάς ζώδιο του Τοξότη. Από τις 10 εώς και τις 29 Δεκεμβρίου, εκεί θα παραμείνει και ο Ερμής, δίνοντάς σας την ευκαιρία να κερδίσετε τον περίγυρο με την ιδιαίτερή σας επικοινωνιακή ικανότητα να δίνετε λύσεις και να προσφέρετε διεξόδους. Συνδυαστικά, σχηματίζεται ένα αστρολογικό “παράθυρο” 10 με 23 όπου, με ένα μαγικό τρόπο, θα μπορείτε να κερδίζετε συμμάχους. Ο Κυβερνήτης σας, βέβαια, παραμένει στο ζώδιο που ελέγχει την ενδοσκόπηση και σας αναγκάζει σε έλεγχο το τι έχετε καταφέρει μέχρι τώρα και τι ακριβώς θέλετε να καταφέρετε από εδώ και πέρα – ο απολογισμός θα είναι αναπόφευκτος. 

ΤΑΥΡΟΣ: Ο Ουρανός παραμένει στο ζώδιό σας και η φαινομενικά ανάδρομη φορά του σας δίνει χρόνο, ώστε να επανεξετάσετε σε πιο επίπεδο χρειάζεται να κάνετε αναθεωρήσεις και “επιδιορθώσεις” στο οικοδόμημα των οραμάτων σας. Τώρα είναι η στιγμή, τώρα που καταφέρνετε να υλοποιήσετε! Ο Άρης, στον τομέα των ερωτικών σας, προσφέρει ενέργεια και κίνηση, γεμίζοντάς σας έμπνευση – προσέξτε λίγο για το ποιο κομμάτι διεκδικεί τη φιλοδοξία σας και φροντίστε να βρείτε μία ισορροπία μεταξύ των αισθηματικών και των επαγγελματικών. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω, μέχρι τις 20 του μήνα, βοηθά πολύ στη σταθεροποίηση των κεκτημένων και στους δύο τομείς. 

ΔΙΔΥΜΟΙ: Όσο ο Ήλιος παραμένει στον Τοξότη, μέχρι τις 23, η αισιοδοξία και το γέλιο δε σας λείπει – κάτι που θα διατηρηθεί και μέχρι τις 29, με την παραμονή και του Κυβερνήτη σας Ερμή στο ίδιο ζώδιο. Στο επίκεντρο βρίσκεται η συντροφική σας ζωή, όπου σίγουρα θα έχετε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε τις ανάγκες σας και να μπορέσετε να επικοινωνήσετε πιο ξεκάθαρα για το τι είναι αυτό που ζητάτε από τους άλλους. Η παρουσία της Αφροδίτης στο φιλικό Υδροχόο από τις 21 Δεκεμβρίου και μετά θα σας ανανεώσει σημαντικά, φέρνοντας ίσως νέες δυνατότητες να επεκτείνετε τις επαφές σας, ακόμα και σε φιλικό επίπεδο και όχι μόνο συναισθηματικό και δίνοντας ευκαιρία και για συνεργασίες κάθε είδους. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Η παρουσία του Δία στον Αιγόκερω στρέφει πολύ έντονα την προσοχή σας στη συντροφική ζωή και στα ερωτικά, με έναν τρόπο που σας καλεί να επεκτείνετε τη ζωή σας ώστε να χωρέσει επιτέλους περισσότερα συναισθήματα, περισσότερο συντροφικό χρόνο, περισσότερη “ζωή μαζί”. Για εσάς, που μπορεί να βρίσκετε συχνά τον εαυτό σας να απομονώνεται, προκειμένου να προστατευτεί συναισθηματικά, αυτό θα είναι ένα μεγάλο βήμα. Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω επίσης, μέχρι τις 20, θα ευνοήσει επίσης το ζήτημα αυτό και θα οδηγήσει ίσως σε απρόσμενες επισημοποιήσεις, που ενδεχομένως να προετοιμάζονται ήδη καιρό, με τον Ουρανό στον Ταύρο να δίνει τον τόνο.

ΛΕΩΝ: Για το πρώτο μισό του μήνα, όσο ο Ήλιος και ο Ερμής παραμένουν στον Τοξότη, ο νους σας παραμένει σε κίνηση και στρέφεται κυρίως γύρω από τρόπους επέκτασης της γνώσης και της δραστηριότητάς σας. Με την παρουσία του Ουρανού στον Ταύρο, αυτό έχει βοηθήσει αρκετά ώστε να δημιουργήσετε ένα “ενεργειακό κεφάλαιο” που θα έχει αργότερα αποτέλεσμα στα επαγγελματικά. Η υπερκόπωση, όμως, παραμονεύει. Η Αφροδίτη στον τομέα της συντροφικότητας από τις 20 του μηνός και μέχρι το τέλος του θα φροντίσει ώστε η προσοχή σας να στραφεί σε κάτι που θα είναι πιο ωφέλιμο για εσάς και θα σας προσφέρει ένα ευχάριστο διάλειμμα – την ευχαρίστηση μέσα από τον ερωτισμό!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Ο Δίας στον Αιγόκερω είναι μία πολύ σημαντική θέση για εσάς, καθώς εγκαινιάζει μία περίοδο τύχης και εύνοιας για τον τομέα της προσωπικής σας εξέλιξης, αλλά και του τρόπου που αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας σε καθημερινή βάση. Επαγγελματικές και προσωπικές συνήθειες, καθημερινότητα και προγραμματισμός θα βρουν τρόπους να εξελιχθούν με τέτοιον τρόπο που θα σας φέρουν ωφέλεια και θα ανανεώσουν το σύστημά σας. Η παρουσία και της Αφροδίτης στον Αιγόκερω μέχρι τις 20 ευνοεί επίσης, τόσο τις επαγγελματικές σας προσπάθειες, όσο και τον τομέα των αισθηματικών σας, αφού σας κάνει πιο μαγνητικούς από ποτέ.

ΖΥΓΟΣ: Η θέση του Άρη στο Σκορπιό σε όλη τη διάρκεια του μήνα φέρνει κάποιες εντάσεις στον οικονομικό τομέα, αλλά και κάποια απαραίτητη κινητικότητα, η οποία μπορεί να σας βγάλει από δύσκολες καταστάσεις, ακόμη κι αν αυτό γίνεται βίαια. Αν προσέχετε ιδιαίτερα να μην καταλήξετε σε υπερκόπωση, τότε το πιθανότερο είναι πως, εκτός εκτάκτων εξόδων, θα έχετε τη δυνατότητα να επεκταθείτε στον εργασιακό τομέα, ειδικά αν δραστηριοποιηθείτε εξίσου έντονα – αλλά αποφύγετε την τριβή. Ο Δίας στο ζώδιο του Αιγόκερω μπορεί να σας φέρει απρόσμενες καταστάσεις στον οικογενειακό χώρο – θυμηθείτε πως, αν κάποιο κύκλοι είναι γραφτό να κλείσουν, τότε είναι αναγκαίο να το αποδεχτείτε με αξιοπρέπεια. Η Αφροδίτη περνά στον Υδροχόο από τις 21 και σας δίνει άφθονες – και ίσως απρόσμενες – ευκαιρίες για αισθηματικές γνωριμίες, γεμάτες ενδιαφέρον!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Ο Άρης θα παραμείνει στο ζώδιό σας για όλη τη διάρκεια του μήνα και θα σας κρατήσει σε υπερδιέγερση. Αναγκαίο κακό της περιόδου, η ένταση και η ανάγκη για εκτόνωση και ξεκαθαρίσματα. Θετικό κομμάτι που έρχεται από την όψη αυτή, τα απίστευτα αποθέματα ενέργειας που διαθέτετε και μπορούν να σας κάνουν ανταγωνιστικούς σε κάθε επίπεδο. Ο Ουρανός στον τομέα των αισθηματικών, σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, μπορεί να σας ωθήσει σε αναθεώρηση και εσωτερική “βουτιά”, κάτι που μπορεί να βαρύνει το συναισθηματικό σας τοπίο, αλλά μην ξεχνάτε πως μόνο με τα τωρινά σας αποθέματα μπορεί να είναι η κατάλληλη περίοδος να το διαχειριστείτε αυτό. Θετική η κίνηση του Δία στον Αιγόκερω, καθώς σας επιτρέπει να ανοιχτείτε για όσα σας απασχολούν στον περίγυρό σας και να λάβετε υποστήριξη, μετά από πολύ καιρό. 

ΤΟΞΟΤΗΣ: Εύνοια από τον Ήλιο και τον Ερμή για το πρώτο μισό του μήνα, όπου καταφέρνετε να κατακτάτε κάθε είδους επαφή και διασύνδεση, χωρίς να χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια από μέρους σας. Ειδικά από τις 10 του μηνός έως τις 23, όπου ο Ερμής θα βρίσκεται στο ζώδιό σας, τα πράγματα θα κυλούν με πολύ μεγαλύτερη ευκολία, σαν κάποιος αέρας ανανέωσης να φύσηξε στον πολυμήχανο νου σας. Ο Κυβερνήτης σας Δίας, από το ζώδιο του Αιγόκερω, προχωράει με τέτοιο τρόπο, ώστε πλέον να μη διευκολύνει μόνο τη θεωρητική σας επέκταση, αλλά να σας προσφέρει και υλικό αντίκρισμα και να προσθέσει στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Παράλληλα, η Αφροδίτη ως τις 20 του μήνα φροντίζει για τον ίδιο σκοπό, κάτι που σημαίνει πως τα οικονομικά σας θα δουν σημαντική άνοδο μέσα στο Δεκέμβριο. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ένας μήνας που μάλλον θα μπορούσαμε να πούμε πως ξεκινά καλά για εσάς: Δίας με άμεσο άνοιγμα του Δεκεμβρίου μπαίνοντας στο ζώδιό σας, φέρνοντας τύχη και επέκταση σε όσα κάνετε, για μία φορά χωρίς κόπο. Αφροδίτη ως τις 20 του μήνα στον αστερισμό σας, φροντίζοντας, τόσο για την άνοδο των οικονομικών σας – ή έστω για την εξάπλωση της φήμης σας – αλλά και για τη γοητευτική σας παρουσία στους χώρους όπου κινείστε, ώστε οι κατακτήσεις σας να ανθίζουν και η αισθηματική σας ζωή να βρίσκει ευκαιρίες. Ουρανός στον Ταύρο, που βοηθά στη γείωση του οράματος που καιρό τώρα μπορεί να είχατε σχεδιάσει να υλοποιήσετε. Ένας αρκετά καλός μήνας που, αν έχετε κάνει αρκετά καλό σχεδιασμό στο παρελθόν, μπορεί να σας καθοδηγήσει με ασφάλεια στην υλοποιήση. Αν δεν έχετε σχεδιάσει σωστά, θα λειτουργήσει ναυαγοσωστικά, δίνοντάς σας κατευθυντήριες γραμμές για να επανορθώσετε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ο Δίας βρίσκεται σε μία θέση που τονίζει το παρελθόν σας και τα μηνύματα που προέρχονται από αυτό. Για εσάς συγκεκριμένα από όλο το ζωδιακό, αυτό θα αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία. Προσοχή αυτήν την περίοδο για τα γεγονότα που μπορεί να σας σημάδεψαν στην πορεία της ζωής σας και είχαν το περιθώριο να σας προσφέρουν μαθήματα: υπάρχει η πιθανότητα να σας βρον και πάλι τώρα, ώστε να σας βοηθήσουν να προχωρήσετε μπροστά με τρόπο επεκτατικό και απελευθερωτικό. Από τις 21 και μετά, στο ζώδιο σας θα περάσει η Αφροδίτη, η οποία θα φέρει έναν αισθησιακό αέρα σε όλες σας τις ενέργειες και θα βοηθήσει ώστε το παρόν που χτίζετε να συνεχίσει σε δημιουργικές αποχρώσεις. 

ΙΧΘΕΙΣ: Με τον Άρη σε όλη τη διάρκεια του μήνα στο Σκορπιό, η ανάγκη σας για εσωτερική αναζήτηση και ανασκόπηση ίσως είναι τώρα μεγάλη, αλλά μπορεί να σας οδηγήσει και σε φάσεις μαθητείας και εκπαίδευσης του εαυτού, ώστε να δείτε τα πράγματα από άλλη σκοπία: ο Ουρανός στον Ταύρο σας έχει φέρει ιδέες που επιθυμείτε να μοιραστείτε και να παραδώσετε στον κόσμο! Με το Δία στον Αιγόκερω, το πιθανότερο είναι πως θα έχετε την κατάλληλη υποστήριξη από το περιβάλλον. Μετά τις 21, η θέση της Αφροδίτης μπορεί να φέρει υποστήριξη από συνεργασίες του παρελθόντος – προσοχή όμως στα ανταλλάγματα. Ο Ερμής από τον Τοξότη, από τις 10 και μετά, σας προκαλεί ίσως κάποιες καθυστερήσεις – προσοχή στον επαγγελματικό χώρο. 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest