Σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη – Τι έρχεται; – Chandra

Τι μπορούμε να περιμένουμε ενεργειακά από μία τόσο όμορφη, αλλά και τόσο ανατρεπτική παρουσία στο νυχτερινό ουρανό όσο η Πανσέληνος στον Τοξότη – που έρχεται σε μορφή Σεληνιακής έκλειψης να φωτίσει κατακόκκινη; Ποιες ενέργειες ύστερα θα μείνουν μαζί μας και θα μας επηρεάσουν; Με τόσους πλανήτες στους αέρινους Διδύμους και την προοδευτική αισιοδοξία του Τοξότη στον ορίζοντα, αλλά και τις όψεις που σχηματίζονται με τους βαρύτερους πλανήτες, ένα είναι το μήνυμα της περιόδου: βγες μπροστά και πίστεψε σε αυτό που θέλεις να δημιουργήσεις – ύστερα, θα πραγματοποιηθεί!

Η Πανσέληνος της 26ης Μαΐου πραγματοποιείται στο ζώδιο του Τοξότη, με τον Ήλιο στην 4η μοίρα των Διδύμων, ακριβώς απέναντι. Κάθε Πανσέληνος σε αυτόν τον άξονα, μας καλεί να έρθουμε σε επαφή με τις έννοιες της σκέψης μας σχετικά με τον κόσμο και τους γύρω μας και να βγούμε λίγο “έξω από το μυαλό μας”. Με λίγα λόγια, η σιγανή περίσκεψη και τα λόγια που μόνο κρύβουμε μέσα μας, αυτόν τον καιρό ίσως είναι καιρός να μεταφερθούν προς τα έξω. Επικοινωνήστε, εκφράστε τις σκέψεις σας, τολμήστε να μοιραστείτε αυτά που βρίσκονται στο νου και επιδείξτε πίστη πως μπορεί να βρουν αντίκρισμα και απήχηση – πως ο τρόπος σκέψης, οι ιδέες ή και αυτά που σας απασχολούν, τα όνειρα και οι προβληματισμοί μπορούν να αποτελέσουν σημείο σύνδεσης με τους άλλους. 

Παράλληλη και πολύ σημαντική, η Σύνοδος μεταξύ Ερμή και Αφροδίτης, επίσης στους Διδύμους. Η αέρινη αυτή ενέργεια, υπερτονισμένη από την Πανσέληνο, πυροδοτεί τις συζητήσεις και τις επαφές γύρω από τα συναισθηματικά ζητήματα, προσφέροντας ευκαιρίες για γνωριμίες, πιθανές επανασυνδέσεις ή επαναδιαπραγματεύσεις στις σχέσεις. Ευχάριστες συναντήσεις, εκφράσεις και εξομολογήσεις είναι πιθανές. Είναι μία περίοδος όπου μπορείτε να εκφράσετε και να υπερασπιστείτε τα “θέλω” σας ανοιχτά, αποζητώντας το είδος της ερωτικής πραγματικότητας που θέλετε να έχετε πραγματικά στη ζωή σας.

Σε αυτό το κομμάτι θα χρειαστεί μία ιδιαίτερη προσοχή: ο Ποσειδώνας παραμένει στο ζώδιο των Ιχθύων. Ενώ δε σχηματίζει κάποια έντονη όψη με τον Ερμή και την Αφροδίτη, συνεχίζει να δημιουργεί απατηλές συνθήκες και να διαχέει πιθανή ομίχλη στο τοπίο. Φροντίστε, εφόσον και η περίοδος ευνοεί την καθαρή επικοινωνία, τα πράγματα να είναι ξεκάθαρα ανάμεσα σε εσάς και τους άλλους, ώστε να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, αλλά και να μην πλέετε σε θολά νερά και να μην καταλήξετε να αισθανθείτε εξαπατημένοι. Κατά τα άλλα, η έμπνευση από τον ερωτικό τομέα είναι στο ζενίθ της, και το Τρίγωνο μεταξύ Άρη και Ποσειδώνα βοηθά η ερωτική ζωή να γεμίσει με συναισθηματισμό, ρομαντισμό και πίστη σε μία καλύτερη πραγματικότητα, που μπορεί να χτιστεί συντροφικά. Απέναντι από τον Άρη βέβαια – όχι σε όψη ακριβείας, παραμένει ο Πλούτωνας, στο ζώδιο του Αιγόκερω. Όποιες εντάσεις προκύπτουν από εσωτερικές διαδικασίες αλλαγής, προσέξτε να μη φτάνουν να φθείρουν τη σχέση, ή να μην την επιβαρύνουν λόγω φόβου. Αφήστε τα καλά πράγματα να σπάσουν τα καλούπια του παρελθόντος. 

Η μόνη ιδιαίτερα ανατρεπτική όψη που μπορεί να δημιουργήσει ανησυχία – αλλά ενδεχομένως και να βοηθήσει στο να χτίσουμε μελλοντικά σχέδια, μέσω της ανατρεπτικότητάς της – είναι το συνεχιζόμενα ακριβές Τετράγωνο μεταξύ Κρόνου και Ουρανού (Υδροχόος και Ταύρος αντίστοιχα). Παραμένει περίοδος αμφισβήτησης των παλαιότερα εδραιωμένων καταστάσεων που δεν εξυπηρετούν κανένα επίπεδό μας πια. Οι θεσμοί που είναι σάπιοι και πεπαλαιωμένοι συνεχίζουν να τρίζουν. Αντιστοίχως και μέσα μας, ότι παλαιώνει και δε μας βοηθά πουθενά, συνεχίζει να επιθυμεί να φύγει ή να μπει σε νέες βάσεις. 

Ας το αφήσουμε, μέσα από την ανανεωτική ενέργεια της Πανσελήνου αυτής και ας αφήσουμε τον εαυτό μας να λάμψει με νέο Φως!

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest