Ροζ Πανσέληνος και Απρίλιος – Chandra

*Η Πανσέληνος του Απριλίου είναι μία από τις λαμπερότερες που θα δούμε φέτος. Μία Υπερπανσέληνος στο ζώδιο του Ζυγού, που τονίζει το Αέρινο στοιχείο, ήδη υπερτονισμένο από την έντονη είσοδο του Άρη στο ζώδιο του Υδροχόου, όπου και συνάντησε τον άρτι αφιχθέντα Κρόνο. Μαζί, Άρης και Κρόνος, Δράση και Περιορισμός, σχηματίζουν Τετράγωνο με τον Ουρανό από τον Ταύρο. Επιρροές αντιθετικές που έρχονται σε σύγκρουση με τη γείωση του οράματος και της προοπτικής. Τα όρια, ο περιορισμός της δράσης στο επιτρεπτό και η επιβολή του απόλυτου δίνουν τη γραμμή πίσω από την οποία πρέπει να κινθούμε και καλούμαστε να είμαστε δημιουργικοί μόνο μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια. Η πρόκληση είναι να καταφέρουμε να διοχετεύσουμε ενέργεια, όντας περιορισμένοι. Μέσα σε όλα, η Πανσέληνος μας θυμίζει πως γύρω μας υπάρχουν επίσης και άλλοι.*

Νιώθεις ανήσυχος. Δεν ξέρεις που να βάλεις το πόδι, το χέρι, το νου σου. Δε χρειάζεται να κοιτάξουμε τον ουρανό για να το μαντέψουμε αυτό, θα πεις. Όλοι μας είμαστε περιορισμένοι, για το γενικό καλό. Όλοι καλούμαστε να κάνουμε κάτι που αντιβαίνει την καθημερινότητα όπως την είχαμε συνηθίσει, λίγο ή πολύ.

Αν ο Άρης και ο Κρόνος στον Υδροχόο μάχονται για να μας δώσουν να καταλάβουμε την έννοια της δράσης μέσα σε απόλυτα όρια, της αξίας του να καταλαβαίνουμε πώς να εκτονώνουμε όλη μας την ενέργεια στοχευμένα μέσα σε σαφή και ορισμένα πλαίσια, χωρίς να προκαλούμε καταστροφές – τι δύσκολο μάθημα, Ουρανοί! – τότε με τι άλλο μας μένει να επιφορτιστούμε από το πλανητικό σκηνικό; Δεν είναι αρκετά αυτά για να ασχοληθούμε αυτήν την περίοδο; Χρειάζεται να μαθητεύσουμε περαιτέρω;

Κι όμως. Μην ξεχνάμε τον τετραγωνισμό με τον Ουρανό από τον Ταύρο, όψη του οράματος σε γήινα πλαίσια, όψη που έχει έρθει, θυμίζω, για να μας αποδείξει το πόσα είμαστε πραγματικά πρόθυμοι να πράξουμε, ώστε να υλοποιήσουμε το όραμά μας. Για δες λοιπόν: σε αντίξοες συνθήκες, όπου η υπομονή δοκιμάζεται – ή αντίθετα, όταν ο χρόνος και η συντροφιά με τον εαυτό δεν είναι εμπόδια – μπορείς να ασχοληθείς με αυτό που πραγματικά επιθυμείς να φέρεις στον κόσμο; Είναι μία καλή τροφή για σκέψη.

Σήμερα, 8 του μήνα, η Πανσέληνος τονίζει ακόμη έναν τομέα, που μπορεί να προβληματίσει έντονα: άπαξ και ο στόχος βρει τη θέση του, οι άλλοι χωρούν στον ορίζοντα κάπου ή όχι; Πρόσεξε: η απάντηση “όχι” δεν είναι απαραίτητα κακή. Καμία απάντηση δεν είναι λάθος. Κάνε τα μαθηματικά – η αστρολογία έχει έντονη βάση σε αυτά. “Όρια” – “δραση” – “όραμα” – και τώρα μπαίνει στην εξίσωση και η λέξη “άλλοι“. Πώς μπαίνει; Χωράει; Έχει δυναμική; Προσθέτει ή αφαιρεί; Ποια η σχέση της με τα “όρια” και ποια με τη “δράση” και το “όραμα“; Εξέτασέ το, απλά. Δε χρειάζεται να δώσεις τη μία ή την άλλη απάντηση. Απλά να προσέξεις στο τέλος το αποτέλεσμα να είναι για εσένα θετικό.

12 του μηνός, ο Ερμής θα περάσει στον Κριό. Η επικοινωνία θα γίνει πιο άμεση και απαιτητική. Θα αρχίσει να λείπει περισσότερο η επαφή με τους άλλους – προσοχή στιν έξαρση των εντάσεων. Την ίδια ημέρα, η Αφροδίτη και ο Άρης θα σχηματίσουν Τρίγωνο. Ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες μερικής ή ολικής απομόνωσης, οι επαφές θα βρουν έναν τρόπο να γίνουν πιο κοντινές – είδες που, αν το επιλέξεις, οι άλλοι θα βρουν το χώρο στη ζωή σου; Θυμήσου μόνο το θετικό πρόσημο στην εξίσωση. Μία ακόμη σημαντική όψη, μία δυναμική Σύνοδος Δία και Πλούτωνα, επίσης την ίδια ημερομηνία, μπορεί να σημάνει εξελίξεις και επεκτάσεις σε παγκόσμιο τομέα, οι οποίες θα μας τραβήξουν την προσοχή, οπότε έχε ανοιχτά τα μάτια σου και κάνε τα όλα με προσοχή και σύνεση. Άλλωστε, μετά τις 20, όπου ο Ήλιος θα περάσει στον Ταύρο, η σύνεση θα χαρακτηρίζει το πλανητικό σκηνικό πολύ περισσότερο, καθώς θα τονιστεί το γήινο στοιχείο – αν και η ανάδρομη κίνηση του Πλούτωνα κατά τις 26 μπορεί να μας φέρει σε επανεξέταση με το εσωτερικό μας παρελθόν.

Με ενσυναίσθηση και υπομονή, θα περάσει και αυτό. 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest