Προβλέψεις Μαρτίου – Έρχεται η Άνοιξη! – Chandra

Ο Μάρτιος ξεκινά το ταξίδι του προς την Άνοιξη, κουβαλώντας ακόμη την ενέργεια μίας έντονα θεραπευτικής Πανσελήνου για τις πρώτες 15 ημέρες του. Από τις 28 Φλεβάρη, με μία σημαντική Σύνοδο μεταξύ Ηλίου και Αφροδίτης κατά τη διάρκεια του φωτεινού φεγγαριού στην Παρθένο, αλλά και μίας τριπλής συνάντησης Δία, Κρόνου και Ερμή στον Υδροχόο, το συναίσθημα είναι στην πρώτη γραμμή, αφήνοντάς μας σε μία ταλάντευση μεταξύ φαντασίωσης και πραγματικότητας. Παράλληλα, κάθε γραμμή επικοινωνίας απασχολείται με τα “σημαντικά” ζητήματα που αφορούν το όλον, το σύνολο, την αποστασιοποίηση από το άτομο και το ενδιαφέρον για την ανθρωπότητα. Ο συναισθηματισμός γίνεται ταμπού και η προσφορά μας στους άλλους πιο σημαντική από την προσφορά μας στον εαυτό και τον έρωτα. Άραγε τι είναι ο έρωτας, όταν ακούμε να έχει μολυνθεί τόσο και από τόσες πλευρές, στην εποχή που το σκάνδαλο και η παραβίαση της συναίνεσης έχει γίνει τόσο καυτό ζήτημα;

Είναι άραγε λοιπόν θεμιτό, τώρα που όλα βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, να αναζητούμε την προσωπική μας θεραπεία και να επιζητούμε να καλύψουμε τις δικές μας ανάγκες; Πλησιάζει μία Άνοιξη, όπως όλες τις άλλες χρονιές. Κάθε τέτοια εποχή, η ανθρώπινη φύση αναζητά, λόγω προγραμματισμού, την επανένταξή της στη ζωηρότητα και τη δραστηριότητα. Αντικρίζουμε όμως το δισταγμό της περιόδου, τα αποτελέσματα του εγκλεισμού, την αποστροφή απέναντι στα γεγονότα που έχουν έρθει στην επιφάνεια σχετικά με τις πληγές της κοινωνίας..!

Πώς να έρθει η Άνοιξη μέσα μας έτσι; Είναι άραγε θέμα συζήτησης κατάλληλο αυτό; Μας καίει το να ζήσουμε Άνοιξη τώρα, που υπάρχουν κρίσεις, θύματα νόσου, θύματα κακοποίησης, θύματα τραυμάτων κάθε είδους; Χωράει άραγε η δική μας έννοια για το αν θα ζεσταθεί το μέσα μας με ανακούφιση, έρωτα, δημιουργικότητα; Μα, είναι δυνατόν;

Και όμως, το σύστημα το αποζητά – είναι προγραμματισμένο προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο μήνας ξεκινά συνεχίζοντας να βρίσκει τον Ήλιο σε Σύνοδο με την Αφροδίτη, από το ζώδιο των Ιχθύων, θυμίζοντας τη σημαντικότητα του ρομαντισμού, της έμπνευσης στην καθημερινότητα, της ανάγκης να αποδράμε στη φαντασία και τον έρωτα για το κάθε τι (σχέδιο, άνθρωπο, Τέχνη). Κρόνος, όμως και Ερμής, σε Σύνοδο στο ζώδιο του Υδροχόου επιμένουν πως προτεραιότητα έχουν τα πανανθρώπινα ζητήματα, οι κρίσεις σε σχέση με την εξουσία που καταπιέζει την ανθρώπινη ελευθερία, η επανάσταση. Τι εσωτερική και εξωτερική σύγκρουση! Αν αισθάνεστε μπερδεμένοι, μην ανησυχείτε, διότι, δεν είστε μόνοι. Ο Άρης Τριγωνίζει τον Πλούτωνα (Ταύρος – Αιγόκερως). Βαθιές και βαριές αλλαγές σε σχέση με την πορεία του καθενός και της ανθρωπότητας στο σύνολό της, σε σχέση με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις προτεραιότητές της και τις πρακτικές της. Ζούμε αλλαγές – μεγάλες αλλαγές. Είναι λογικό να βιώνουμε σύγκρουση εσωτερικά, όσον αφορά τις προσωπικές και συλλογικές μας αντιλήψεις. Το σύστημά μας βρίσκεται σε σύγχυση.

5 Μαρτίου – Ο Άρης περνά στους Διδύμους. Η κατάσταση ελαφραίνει. Σταματά η έντονη ανάγκη να σπρώχνουμε τις πρακτικές μας προς την αλλαγή. Φεύγει η πίεση για αναθεώρηση ολόκληρης της κοσμοθεωρίας μας για το τι έχουμε και πώς το κατακτήσαμε στη ζωή μας – ειδικά για το ποιες αξίες έχουμε και το πώς τις υπερασπιζόμαστε. Το πέρασμα του Άρη στο ζώδιο των Διδύμων μας καλεί να δράσουμε περισσότερο επικοινωνιακά – μας ζητά να επανασυνδεθούμε με τους άλλους, να πάρουμε γνώμες και διαφορετικές οπτικές. Οι άλλοι μπορούν να μας βοηθήσουν να αξιολογήσουμε τον εαυτό μας – δε χρειάζεται να το κάνουμε μόνοι. Τη συγκεκριμένη ημέρα, σχηματίζεται αντίθεση με τη Σελήνη στον Τοξότη, οπότε τα πρόσωπα που είναι σημαντικά για εμάς μας βοηθούν να επεκτείνουμε την κοσμοθεωρία μας και δε βιώνουμε πλέον την απόλυτη μοναξιά στη διαδικασία εξέλιξης.

Στις 16 του Μαρτίου θα βιώσουμε ένα ιδιαίτερο φαινόμενο: η Σύνοδος Αφροδίτης και Ποσειδώνα στους Ιχθείς, το καμπανάκι για ρομαντισμό, έρωτα, αισθησιασμό ως τρόπο απόδρασης αρχίζει και πάλι να χτυπάει. Παράλληλα, ο Κρόνος και ο Ουρανός (Υδροχόος – Ταύρος) σχηματίζουν Τετράγωνο ακριβείας. Ώρα για παύση των μεγαλόπνοων σχεδίων. Ώρα να σταματήσουμε κάπου εδώ να οργανώνουμε τα πάντα με προοπτική – δεν είμαστε απόλυτα σίγουρη για καμία έκβαση. Χρειάζεται να αποδράσουμε για λίγο, να αφήσουμε το νου να είναι ανυπάκουος. Να μυρίσει την Άνοιξη.

Στις 21 Μαρτίου, ο Ήλιος περνά επίσημα στον Κριό, εγκαινιάζοντας τη νέα αστρολογική χρονιά. Την επόμενη ημέρα, ο Άρης περνά στο ίδιο ζώδιο, μπαίνοντας σε θέση κυριαρχίας. Νέα σχέδια θα ξεκινήσουν, με διαφορετική αίσθηση ορμής και πολύ μεγαλύτερη αίσθηση ενεργητικότητας. Παντελής αλλαγή ενέργειας, καθώς η πραγματική μετάλλαξη της εποχής θα είναι αισθητή. Τις ημέρες εκείνες, η Σελήνη θα βρίσκεται στον Καρκίνο, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην παραβιάσουμε τις συναισθηματικές μας ανάγκες, καθώς θα σπρώχνουμε τον εαυτό μας μπροστά, μετά από το μούδιασμα της ακινησίας. Είναι μία περίοδος που θα αναλύσουμε προσεκτικότερα όταν έρθει ο καιρός, όταν αναλύσουμε την Εαρινή Ισημερία. Το σημαντικό γεγονός, είναι πως στις 22 Μαρτίου θα έχουμε ένα επίσης ευνοϊκό Τρίγωνο μεταξύ Άρη και Κρόνου στα ζώδια του Αέρα, κάτι που ευνοεί τα σχέδια του νου και τις νέες εξελίξεις που απαιτούν έμπνευση.

Ότι και να κάνετε, σε όποιο σημείο και να βρίσκεστε τώρα, να θυμάστε να μη σταματάτε να εμπνέεστε και να ονειρεύεστε. Κάθε στιγμή που έρχεται είναι μοναδική και προσφέρει νέες ευκαιρίες. Όλα αλλάζουν σταδιακά και η υπομονή είναι το κλειδί. Μην παραιτείστε! Απλά ξεκουράστε το σύστημά σας και συνεχίστε να προσπαθείτε αργότερα – η Άνοιξη είναι κοντά!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest