Πανσέληνος Σεπτεμβρίου – Φωνή βαθιά – Chandra

Η σημερινή Πανσέληνος στους Ιχθείς είναι η πρώτη Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου και εγκαινιάζει το μήνα – δεν πρόλαβε καλά καλά να μπει. Στην υπέρλαμπρη όψη της Σελήνης, συμμετέχουν όψεις που ζητούν να ακούσουμε πολύ προσεκτικά την επανάληψη της πολύ εσωτερικής φωνής, αυτής που ακούγεται από μέσα μας, από την καρδιά, φέρνοντας μηνύματα από άλλες ζωές, από πιθανότητες που δε ζήσαμε, από “αν”, από “ίσως”, από “πιθανώς” που μας στοιχειώνουν. Σε καιρό αβεβαιότητας και σε μία περίοδο με τονισμένα τα στοιχεία του Νερού και της Γης, με τρόπο όμως που ανατρέπει συνέχεια τα δεδομένα, καλούμαστε να αναρωτηθούμε:

Μήπως να αλλάξουμε πραγματικότητα και να κάνουμε το κάθε “αν”, “ίσως” – την κάθε τρέλα, τη νέα αλήθεια μας;

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στους Ιχθείς, έχοντας τον Ήλιο στην Παρθένο απέναντι της. Στην όψη, συμμετέχει ένα Τρίγωνο γήινο, έντονο, μεγαλοπρεπές: ένα Τρίγωνο που περιλαμβάνει τον Ερμή από την Παρθένο, και τον Κρόνο με τον Πλούτωνα – και οι δύο σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία – από το ζώδιο του Αιγόκερω. Σε εξάγωνο και η Αφροδίτη από τον Καρκίνο, ενώ παράλληλα ας θυμηθούμε πως ο Ουρανός παραμένει στο ζώδιο του Ταύρου και ο Ποσειδών στο ζώδιο που φιλοξενεί την Πανσέληνο, τους Ιχθείς.

Αυτή η πολυσυμφωνία γήινων και υδάτινων όψεων, όλων σε αστερισμούς θηλυκού στοιχείου, θα έλεγε κανείς πως θα μπορούσε να δράσει καταπραϋντικά, ηρεμιστικά, φέρνοντας στο προσκήνιο παραδοσιακά θηλυκές ποιότητες τροφοδοσίας, γαλήνης και ξεκούρασης.

Κάνει όμως το αντίθετο. Το θηλυκό στοιχείο άλλωστε, ας μην ξεχνάμε, πως έχει και επαναστατική όψη. Όταν δε, αποφασίζει να επιστρατεύσει την ανατρεπτική του πλευρά, το κάνει εκ θεμελίων και μάλιστα ανασαλεύοντας πολύ εσωτερικά στοιχεία, με γνώση βαθιά και δύναμη που εκ θεμελίων μπορεί να ξεριζώσει κατεστημένες συνήθειες.

Ονειροπόλοι, λοιπόν, καθώς είναι οι Ιχθείς, που φέρνουν την ενέργειά τους, μέσω της Πανσελήνου, έρχονται να ενώσουν αυτήν τους την οπτική με έναν Ερμή στην Παρθένο, που αναζητά, διαλεκτικά, να αντιληφθεί τους λόγους που οδηγούν στη σύνδεση και τη σύνθεση: γιατί διαλέγουμε να υποστηρίζουμε όσα υποστηρίζουμε στη ζωή μας; Γιατί αφιερώνουμε την ενέργειά μας εκεί όπου την αφιερώνουμε – σε αυτήν τη συγκεκριμένη εργασία, σε αυτό το συγκεκριμένο όραμα, σε αυτήν τη συγκεκριμένη ερωτική σχέση, φιλία, οικογενειακή δέσμευση; Οποιαδήποτε διαδικασία μας απορροφά και μας δεσμεύει την έμπνευση, χρειάζεται να βρει και το λόγο για τον οποίο υποστηρίζεται. Οι υπόλοιποι πλανήτες που επιβλέπουν αυτήν την ανταλλαγή ενέργειας τώρα – δηλαδή ο Κρόνος και ο Πλούτων – μπορούν να μας αποκαλύψουν μυστικές όψεις του εαυτού μας που μπορεί να οδήγησαν σε αυτές μας τις επιλογές: άλυτα τραύματα, παλαιότερες δεσμεύσεις ηθικές, συναισθηματικές προσκολλήσεις…όλες αυτές οι “Σειρήνες” που ενδεχομένως να έχτισαν ακόμη και ψευδείς εικόνες και μας έκαναν να επενδύουμε σε λάθος πλευρές. Αν εντοπίσουμε πως υπάρχει κάτι το οποίο λαμβάνει τα καλύτερα κομμάτια μας, ενώ δεν το αξίζει στα αλήθεια, ο καιρός τώρα δεν το χωράει.

Η θέση της Αφροδίτης, σε απόλυτη αρμονία με τη θέση της Πανσελήνου και των βαρέων Πλανητών, αποζητά τη θρέψη και τη χαρίζει επίσης. Προσφέρει τη δυνατότητα, μέσα από την αγάπη και τη σύνδεση, να επεκτεινόμαστε, να εξελισσόμαστε και να βρίσκουμε εύφορο έδαφος. Παράλληλα, ο Ουρανός δεν αφήνει περιθώρια για χαμένες ευκαιρίες: ή θα υπάρχουν επενδύσεις σε προσοδοφόρο έδαφος ή τίποτα δε θα μένει όρθιο.

Είναι περίοδος αλλαγών και ανατροπών. Η θέση του Άρη, σε Κυριαρχία, η μόνη θέση που ίσως προκαλεί παραφωνία και μάλιστα δημιουργεί δύσκολα Τετράγωνα με σχεδόν όλους τους πλανήτες υπό το φως της Πανσελήνου τώρα, από τον αστερισμού του Κριού, προκαλεί εντάσεις και ρήγματα. Είναι ο καιρός του Τρελού – αυτού που έχει ανοιχτές όλες τις πόρτες και τις πιθανότητες.

…απλώς, αντί να ακούγονται πλανεύτρες Σειρήνες από τα ταραγμένα νερά των Ιχθύων, που να μας παρασύρουν σε βράχια και ξέρες, ακούγονται φωνές από το βάθος που μας παρακινούν να τολμήσουμε ότι πιο τρελό και ότι πιο παράξενο, αρκεί να το θέλουμε, αρκεί να το ποθούμε, όσο ανατρεπτικό και αν φαίνεται.

Διότι, μπορεί τώρα να επιτύχει.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest