Πανσέληνος Νοεμβρίου – Η Δύναμη της Πεποίθησης – Chandra

Στο κλείσιμο του μήνα, αλλά και της εποχής του Φθινοπώρου, αποχαιρετάμε ακόμα μία εποχή με ένα λαμπερό φεγγάρι το οποίο παίρνει το ρόλο να κλείσει, όχι μόνο τη χρονική αυτή περίοδο, αλλά και μία ολόκληρη εποχή. Παίζει το ρόλο αυτό φορώντας το “μανδύα” των Διδύμων, με τις ιδιότητες της σκέψης, της επικοινωνίας, της εσωτερικής μας νόησης. Κάθε κώδικας που λειτουργεί μέσα μας και οργανώσει την αντίληψή μας, έρχεται προς την επιφάνεια. Η έκλειψη της Σελήνης φέρνει φως και σκιά μαζί, δίνει ένταση σε κάθε εσωτερικό και εξωτερικό φαινόμενο: οι αντιλήψεις σου για το πώς έχουν τα πράγματα γύρω σου, είναι σωστές οι λανθασμένες; Έχεις υπολογίσει ορθά τις καταστάσεις ή όπως σε βόλευαν; Η πίστη σου σε συγκεκριμένες αρχές, σκοπούς, στις ικανότητές σου, είναι αρκετά δυνατή; Αν όχι, γιατί;

Αν δεν πιστέψεις εσύ σε εσένα, τότε ποιος;

Ο Κυβερνήτης των Διδύμων, όπου θα βρίσκεται η Πανσέληνος στις 30 του Νοεμβρίου, είναι ο αεικίνητος και επικοινωνιακός Ερμής. Αυτός βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού, ορθόδρομος πια. Θα σχηματίζει μία αντίθεση ανοχής με τον Ουρανό, ανάδρομο από τον Ταύρο, την ημέρα της Πανσελήνου. Τι μας λέει αυτό; Πως κάθε σχεδιασμός και κάθε εσωτερική μας επικοινωνία, αυτή που κάνουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό – σκέψεις που μόνο εμείς ακούμε, κριτική που ασκούμε στον εαυτό μας, εξομολογήσεις και απολογισμοί, παραδοχές που γίνονται μόνο μέσα στο μυαλό μας – μπορεί να είναι υπεύθυνες για σχέδια και στόχους που δεν πραγματοποιούνται στον έξω κόσμο, επειδή τα σαμποτάρουμε οι ίδιοι.

Με λίγα λόγια: η Πανσέληνος τονίζει την επικοινωνία και τον κώδικα – ο Ερμής στο Σκορπιό την απόλυτα εσωτερική επικοινωνία, αυτήν που κάνεις με εσένα, μέσα στο κεφάλι σου και μόνο και σε αντίθεση με τον Ουρανό, αυτή που μπορεί, μέσα από λάθος κρίσεις και επικρίσεις, να σε αποτρέπει από το να κυνηγάς τις φιλοδοξίες και να πραγματοποιείς τα σχέδιά σου! Μη! Δεν είναι αυτός ο ρόλος της εσωτερικής σου φωνής! Άκου τα παράπονά σου, μίλα με τον εαυτό σου, αγκάλιασε τα τραύματά σου, μα μην αφήνεις ποτέ τις τραυματισμένες φωνές να σε πείθουν πως δεν είσαι άξιος να ακολουθήσεις το όραμα! Ποτέ μην αφήνεις να γειώνονται στην πραγματικότητα σκέψεις αναξιότητας ή ματαιότητας! Αυτές μπορεί να αποτελούν μία στιγμιαία αδυναμία, ένα παράπονο, ένα δείγμα του σημείου όπου πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου και το παρελθόν. Το μέλλον όμως χρειάζεται να πιστέψεις στα καλά σου στοιχεία!

Η Αφροδίτη βρίσκεται επίσης στο Σκορπιό. Ένα υπέροχο Τρίγωνο ακριβείας με τον Κρόνο την ημέρα της Πανσελήνου, φανερώνει πως η επικοινωνία μας, ο κώδικάς μας, ο τρόπος σκέψης μας, έχει κάθε πιθανότητα να εδραιώσει συνεργασίες, σχέσεις διάρκειας, οικονομικές απολαβές – αρκεί να εκφραζόμαστε με δομή, να υπερασπιστούμε τα σχέδια και τη δουλειά που έχουμε κάνει ως τώρα με σθένος και με σαφήνεια, να δείχνουμε κατανόηση και διάθεση για κοινή δράση. Η προθυμία να δεχτούμε όσα έχει να μας προσφέρει το περιβάλλον θα είναι επίσης καθοριστική – όχι μιζέρια, όχι δισταγμός.

Σημαντικότερη ίσως όλων, η Σύνοδος, τη νύχτα της Πανσελήνου, μεταξύ Δία και Πλούτωνα. Μία βαθιά μετάλλαξη, μία αλλαγή εποχής που σηματοδοτεί καλύτερη τύχη και μεγαλύτερες πιθανότητες ευημερίας σε όσους δεν έχουν αντίρρηση να στρέψουν τον εαυτό τους προς τα μέσα και να αντικρίσουν τις αδυναμίες και τους προβληματισμούς τους, χωρίς όμως να σταματήσουν να προχωρούν, χωρίς να φοβηθούν και να λιγοψυχήσουν. Κατανοώντας πως η γνώση του εαυτού και των πλευρών που υστερούν είναι όπλο στα χέρια των ικανών, όσοι τολμήσουν να “βουτήξουν” προς τα μέσα αλλά συνεχίσουν να κοιτάζουν μπροστά, θα βγουν κερδισμένοι. Μην ξεχνάμε πως, μέχρι τις 30 του μήνα, η επιρροή από τη Νέα Σελήνη που έγινε στις 15 του Νοεμβρίου στο ζώδιο του Σκορπιού παραμένει ενεργή. Πρόκειται για μία ενέργεια εξίσου ενδοσκοπική, που αφορούσε την επίγνωση του φόβου, αλλά και της δύναμης που κρύβουμε μέσα μας, τολμώντας να ρίξουμε φως στον εσωτερικό μας κόσμο.

Ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας που πρόκειται να “κλειδώσει” διαφόρων ειδών αλλαγές στο αστρολογικό πεδίο. Ήδη βιώνουμε έντονες ανατροπές – το αποτέλεσμα των κινήσεων των βαριών πλανητών καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020. Έχουμε ήδη μάθει πολλά από αυτό το ταξίδι – ας αξιοποιήσουμε αυτή τη γνώση για να εξελιχθούμε. 

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest