Πανσέληνος Ιανουαρίου στον Καρκίνο – Το σπιτικό μέσα σου

Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου, πρώτη του χρόνου, είχε το χρώμα του αστερισμού του Καρκίνου. Σε τρίγωνο με τον Άρη, φέρνει στην επιφάνεια κάθε παράπονο της Ψυχής, κάθε κρυφή της επιθυμία και κάθε σχέδιο που θέλει τροφή και τη ζητάει τώρα. Παράλληλα, την ίδια ακριβώς ώρα, ο Ήλιος τετραγωνίζει το Δία, δηλώνοντας πως κάθε φιλοδοξία και κάθε υψηλότερη εξέλιξη ζητά πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να προχωρήσει.

Μία ένταση του αλόγου κούρσας που δεν το αφήνουν να βγει από το κουβούκλιό του και να τρέξει κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα, κάτι που θα το βιώσουμε για τις επόμενες 15 ημέρες, λίγο ή πολύ. Την ίδια στιγμή, αυτή η εσωτερική διαμαρτυρία που κρύβεται πίσω από την ένταση, αφορά ακριβώς τα πράγματα που μέσα μας δε θρέψαμε αρκετά και δεν τους δώσαμε το χώρο και το χρόνο να αναπτυχθούν, πράγματα που είναι σημαντικά για την ψυχική μας ανάπτυξη.

Σκέψου λοιπόν: τι είναι αυτό που μπορεί να το γέννησες μέσα σου σαν ιδέα, μα δεν του έδωσες όσα χρειαζόταν για να μεγαλώσει; Οι συνθήκες ήδη του το κάνουν δύσκολο να βγει έξω στον κόσμο, μα μέσα σου, γιατί δεν έχει βρει την απαραίτητη τροφή; Δείξε του το δρόμο για να αναπτυχθεί, ώστε όταν βρει την ευκαιρία, να γεννηθεί στον κόσμο και να προσφέρει τη λάμψη του.

Η οικογένεια που έχεις επιλέξει – είτε από δεσμούς αίματος, είτε όχι – είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις βαθύτερα τον εαυτό σου. Είναι ο καιρός που την ευνοεί να σε στηρίξει: κάνε το βήμα και εκφράσου, ανοίξου στους σημαντικούς ανθρώπους, συνδέσου μέσα από την αγάπη. Έτσι θα αναθαρρήσει και το μέσα σου και θα δεχθεί όσα κρύβεις σε ύπνωση, θα τα ξυπνήσει και θα μπορέσεις έτσι να τα θρέψεις, να τα υποκινήσεις, ώστε όταν βγουν στην επιφάνεια, να είναι γεμάτα ζωή και Φως.

Φρόντισε τον Εαυτό σου, δώσε του τροφή, θαλπωρή και μέριμνα. Μεγάλωσε τον αγαπημένα.

-Chandra

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu