Πανσέληνος Δεκεμβρίου – Κλείνοντας τον Κύκλο – Chandra

Στην εκπνοή αυτού του χρόνου, ενός χρόνου που μας έφερε πολλά στο προσκήνιο, μας δίδαξε πολλά, μας συντάραξε, μας έριξε, έβαλε “φωτιά στα μπατζάκια μας” και μας “πέταξε σε βαθιά νερά”, έρχεται μία Πανσέληνος σε θέση Κυριαρχίας. Στο συναισθηματικό και γλυκά οικογενειακό Καρκίνο, στο σπίτι της, η Πανσέληνος ολοκληρώνει αυτό το ταξίδι εκμάθησης – τουλάχιστον όσον αφορά το δυτικό ημερολόγιο – και μας επιστρέφει στις ρίζες μας, ώστε να πάρουμε μία ανάσα. Μία πνοή αναζωογόνησης, ηρεμίας και γλυκύτητας. Καμία ιδιαίτερη ένταση, καμία ταραχή, όχι πολλές φωνές, όχι πολυφωνίες. Δεν έχουμε πλέον τις αναταραχές που υπήρχαν μέχρι τώρα – η καταιγίδα για τώρα κόπασε. Γυρίζουμε σπίτι. 

Πανσέληνος σημαίνει αντίθεση Ηλίου και Σελήνης και ο Ήλιος στον Αιγόκερω με τη Σελήνη στον Καρκίνο σηματοδοτούν μία συμπληρωματική θέση απέναντι ο ένας στην άλλη, σχετικά με σχέσεις και δομές. Όσα έχουν αναδιαταχθεί και αναθεωρηθεί το προηγούμενο διάστημα, αναφορικά με το ποιους θεωρούμε δικούς μας ανθρώπους, τώρα απολαμβάνουν τη φροντίδα μας και εμείς τη δική τους. Αναλαμβάνουμε δυνάμεις, μέσα από ένα ζεστό προσωπικό περιβάλλον, ασχολούμαστε με το σπιτικό, τις ανάγκες του και τις προσωπικές μας επιθυμίες, ώστε να νιώσουμε πλήρεις και ευχαριστημένοι. Είναι ένα ζεστό συναίσθημα που είχαμε καιρό να πάρουμε το χρόνο να το ζήσουμε πραγματικά.

Ένα πολύ ευχάριστο εξάγωνο ανοχής μεταξύ Ερμή από τον Αιγόκερω και Ποσειδώνα από τους Ιχθείς, εξασφαλίζει καλλιτεχνική έμπνευση, γλυκαίνει ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα και την επικοινωνία και βεβαιώνει πως θα γεμίσουμε με ενέργεια και ιδέες, ανανεώνοντας το νου μας. Η νέα αυτή πνοή στην οπτική μας συνδυάζεται υπέροχα με τη μετακίνηση των μεγάλων πλανητών στον Υδροχόο, που εγκαινιάζουν μία τελείως διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων. Θα νιώσουμε πως, γενικότερα, έχουμε περισσότερη ανοχή από το περιβάλλον μας και μεγαλύτερη ευκολία να εκφράσουμε ιδέες, σχετικά με το όραμά μας για το μέλλον – κάτι που είναι τουλάχιστον ανακουφιστικό, αν όχι σωτήριο, σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν.

Ένας τετραγωνισμός της Αφροδίτης από τον Τοξότη με τον Ποσειδώνα, βέβαια, μπορεί να φέρει πιθανότητα για θολό τοπίο, αδυναμία να ξεχωρίσουμε τι πραγματικά θέλουμε και μία δυσκολία να διακρίνουμε τι είναι αυτό που επιθυμούμε να θεμελιώσουμε στο απώτερο μέλλον στις σχέσεις μας. Δεν πειράζει! Ας αφήσουμε βήμα βήμα την κάθε διαπροσωπική έκφραση να ξεδιπλωθεί μόνη της και να μας οδηγήσει – μία Πανσέληνος υδάτινη, άλλωστε, αφήνει στο περιβάλλον μία ενέργεια διαισθητική. Νιώστε ασφαλείς στο να αφήσετε τη διαίσθηση να σας μιλήσει για το τι να κάνετε αυτό το διάστημα και για τις επόμενες 15 ημέρες στα συναισθηματικά σας.

Η γενικότερη εικόνα των άστρων για το τέλος του έτους αφορά τη συναισθηματική εξισορρόπηση, μέσα από την άφεση – ας αφεθούμε. Ας αφήσουμε να έρθουν τα πράγματα σε ισορροπία από μόνα τους, διαισθητικά και με το δικό τους χρόνο… Όλα επανέρχονται σε νέες θέσεις, σύμφωνα με τα πρόσφατα γεγονότα, ύστερα από τις διάφορες εναλλαγές που αναγκαστήκαμε να ζήσουμε. Θα βρουν το ρυθμό τους σταδιακά και εμείς μαζί τους. Το ζητούμενο, είναι να ακολουθήσουμε τη ροή.

Και να αλλάξουμε χρόνο ήρεμοι και σε εσωτερική ειρήνη. Καλή Πρωτοχρονιά!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest