Πανσέληνος Αυγούστου – Πανανθρώπινη απόδραση – Chandra

Η Πανσέληνος του Αυγούστου. Η πιο λαμπερή από όλο το χρόνο, η πιο μαγευτική, το μπλε φεγγάρι, το ολόγιομο. Από το ζώδιο του Υδροχόου, απόψε, μας φέρνει πιο κοντά, με το φως της, στις έννοιες της δικτύωσης, της κατανόησης σε ευρύτερο πλαίσιο – στην έννοια της ανθρώπινης ένωσης και ενότητας, στην έννοια της ιδέας και της ιδεολογίας, με μία ψυχρότητα και την απόσταση του υπολογισμού, όμως, που χρειάζεται κάθε φορά που οι μεγάλες ιδέες ζητούν να βρουν χώρο στη ζωή μας.

Πώς μας επηρεάζει η κάθοδος αυτή των μεγάλων ιδεών στην πραγματικότητα;

Από αστρολογικής απόψεως, με την έννοια τον όψεων – μαθηματικά, γωνίες, πλανήτες – ο Ήλιος βρίσκεται στο μεγαλοπρεπή Λέοντα και σχηματίζει Τρίγωνο ανοχής με τον Άρη στον Κριό: δράση, ένταση, ανυπομονησία, στοιχείο φωτιάς που καίει την καρδιά και την ωθεί σε επιθυμίες να βγούμε προς τα έξω, να πράξουμε. Θέλουμε να περάσουμε στην ενέργεια, να κινήσουμε το σώμα, το νου, να φανούμε, να αγγίξουμε, να έρθουμε σε επαφή – ίσως και με λίγο βίαιο τρόπο, χωρίς πολλές σκέψεις. Ακριβώς αυτή η απερισκεψία είναι που μπορεί να μας οδηγήσει όμως σε προβλήματα, καθώς ο Ήλιος σχηματίζει επίσης Τετράγωνο ακριβείας με τον Ουρανό, από το ζώδιο του Ταύρου. Ότι κάνουμε τώρα, δε θα έχει μεγάλη διάρκεια. Αν θέλουμε να ευχαριστηθούμε τη στιγμή, μπορούμε, αρκεί να το κάνουμε με τρόπο που δε θα χαλάσει τα μακρόπνοα σχέδιά μας, τα οποία χρειάζονται προστασία από “άτσαλες” συμπεριφορές.

Ο Άρης στον Κριό – θυμίζω, σε Κυριαρχία – σχηματίζει άλλες δύο όψεις ακριβείας που χρωματίζουν αυτήν την περίοδο της Πανσελήνου, καθώς το φως της πρόκειται να μεταφέρει αυτήν την ενέργεια στο υπόλοιπο του μήνα: δύο Τετράγωνα με Δία και Πλούτωνα από το ζώδιο του Αιγόκερω, και τα δύο σε φαινομενικά ανάδρομη φορά. Μαθήματα που έρχονται σταδιακά, μαθήματα στα οποία μείναμε “μετεξεταστέοι” και μας μαθαίνουν σε ποια σημεία η δράση μας δεν ήταν η κατάλληλη για να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για να εξελιχθούμε, να προωθήσουμε τα σχέδιά μας. Πού οι ίδιοι σαμποτάραμε, με τη δράση μας, την εξέλιξή μας, τα σχέδιά μας, τις επιδιώξεις μας; Η Πανσέληνος αυτή, αφορά το ρόλο μας στο συνολικό σχέδιο, στο ρόλο μας σχετικά με όλους τους ανθρώπους γύρω μας. Άρα, ποιες δράσεις μας, που εμπόδισαν την εξέλιξή μας, κατέληξαν να μας κάνουν να αποτελούμε ακατάλληλο “παίκτη” για όλη την ομάδα;

Τέλος, ο Ερμής στον Καρκίνο θα βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με τον επίσης φαινομενικά ανάδρομο Κρόνο στον Αιγόκερω. Λόγια που δεν έχουν ειπωθεί, μπορεί να καταλήξουν να ειπωθούν τώρα, χρωστούμενες εξηγήσεις και επαφές που δεν έγιναν ποτέ, ίσως τώρα έρθει η στιγμή να γίνουν για να λυτρώσουν. Προσοχή στις καθυστερήσεις: μην τις πολεμήσετε. Κάθε καθυστέρηση στις διαδικασίες τώρα θα γίνεται για τον καλύτερο πιθανό λόγο. Τα λόγια που θα πείτε για να αποτρέψετε τα πιθανά εμπόδια που θα μπουν μπροστά σας αυτήν την περίοδο θα είναι άκομψα και θα έχουν πολύ αρνητικό αντίκτυπο – επίσης θα είναι περιττά και δίχως αποτέλεσμα. Αφήστε τα εμπόδια να βγουν μπροστά, θα είναι για καλό. Θα σας μάθουν ακριβώς σε τι ΔΕΝ πρέπει να έχετε προσκόλληση, πού είχατε επαναπαυθεί. Τα εμπόδια που προκύπτουν από αυτήν την όψη είναι μέρος απαραίτητης εκπαίδευσης.

Η Πανσέληνος αυτή μας μαθαίνει – σε όλους – τη σημασία της ανατροπής, της αλλαγής και της ευελιξίας των σχεδίων. Μας δίνει να κατανοήσουμε πώς να διαχειριστούμε τον εαυτό μας μέσα στο μεγάλο ιστό των γεγονότων. Σκεφτείτε το εξής: έχουμε τέσσερις πλανήτες ανάδρομους στον Αιγόκερω – το μεγάλο διαμορφωτή του ζωδιακού. Μαθαίνουμε, εξελισσόμαστε, εξεταζόμαστε σε μαθήματα, για ποιο λόγο όμως; Αυτό μας μαθαίνει η Πανσέληνος αυτόν τον καιρό: ο λόγος είναι πως πρέπει να κατανοήσουμε τη σημασία της αλλαγής, της προσαρμογής και της συνεργασίας με το σύνολο, ώστε να μη χάνουμε το ρυθμό μας προς το στόχο. Η περπατησιά μας δεν πρέπει να επηρεάζεται από εμπόδια, αλλιώς όλο το σύνολο θα μείνει πίσω. Ότι εμπόδιο και αν βρίσκουμε μπροστά μας, πρέπει να βρίσκουμε τον τρόπο να το παρακάμπτουμε, να αποδρούμε από κάθε φυλακή όπου μας βάζει ο νους μας και να ξαναβρίσκουμε τη μεγάλη ροή – έτσι μόνο θα εξελισσόμαστε διαρκώς.

Αυτή είναι η πανανθρώπινη απόδραση. 

Παράλληλα, η μεγάλη Πανσέληνος του Αυγούστου, έρχεται πάρα πολύ κοντά με τη φετινή εορτή του παραδοσιακού κέλτικου Lammas της 1ης Αυγούστου, της εορτής της θερινής συγκομιδής.

Κάθε εμπειρία αποτελεί ένα κομμάτι πολύτιμου συνόλου, που έχει καλλιεργηθεί προσεκτικά – είτε από εμάς τους ίδιους, είτε από τις συνθήκες.

Ας πούμε ευχαριστώ για κάθε εμπειρία που έχει προκύψει, ας παρατηρήσουμε αυτά που μας φέρνει η ενέργεια του ουράνιου στερεώματος αυτόν τον καιρό, ας θερίσουμε τις εμπειρίες και ας ακούσουμε τι έχει να μοιραστεί και το υπόλοιπο σύνολο μαζί μας. Αξίζει να αποδράσουμε από τις προσωπικές μας “φυλακές”, ώστε να το συναντήσουμε και να συνενώσουμε την ολική συγκομιδή μας, να μάθουμε από τον τρόπο που και οι υπόλοιποι πορεύονται προς τους δικούς τους στόχους. Οι προκλήσεις είναι αρκετές και η φλόγα στο στήθος μας μεγάλη – δεν έχουμε πολλή υπομονή για άλλα εμπόδια. Μα πρέπει να μάθουμε την ευελιξία, για τώρα και για μετά. 

Απολαύστε τη μπλε Πανσέληνο και τον Αύγουστο, ελεύθεροι.

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest