Πανσέληνος/Σεληνιακή έκλειψη στο Λέοντα – Μόνοι ή μαζί;

Μία Πανσέληνος στο Λέοντα, μία Σεληνιακή έκλειψη, μία έντονη λάμψη στον ουρανό που συνάμα κρύβεται ελαφρά, παίζει ανάμεσα στο σκοτάδι και το Φως.
Ο Ερμής, επίσης απέναντι από τη Σελήνη, διώκοντας το σκοτάδι σαν ευέλικτος κυνηγός, θυμίζοντας πως επικοινωνώντας, συνδέεσαι και οι γέφυρες μπορούν να ενώσουν τα ίδια τα αντίθετα άκρα.
Σε Εξάγωνο, η Αφροδίτη και ο Άρης από τον Κριό… Η Σελήνη πλαισιώνεται, στολίζεται, λάμπει γεμάτη χρυσάφια, αλλά ρίχνει μπροστά της ένα πέπλο, να μη τη δουν παρά μόνο όσοι είναι έτοιμοι να σηκώσουν το παραπέτασμα.
Οι ανθρώπινες, προσωπικές σχέσεις, είναι το βασικό συστατικό της ανόδου στη λάμψη, τα πρώτα σκαλοπάτια της εξέλιξης. Χωρίς τη σύνδεση με το όλον, με το σύνολο, με τους Άλλους, δεν πρόκειται καμία επιτυχία να φαίνεται αρκετή.
Ο λαμπρός Λέοντας που φιλοξενεί τη Σελήνη της ψυθιρίζει πως ο μεγαλύτερος έρωτάς της είναι ο Ήλιος που αυτή τη στιγμή βρίσκεται απέναντί της και τη φωτίζει. Είναι ξεκάθαρα μία περίοδος για να κατανοήσουμε το κατά πόσον συνδεόμαστε με τους άλλους, πόσους αφήσαμε πίσω προκειμένου να επιτύχουμε, τι θυσιάσαμε από την ανθρώπινη επαφή ώστε να κερδίσουμε στάτους και αναγνώριση. Αντίθετα, προκειμένου να έχουμε σύνδεση με τους άλλους, πόσα θυσιάσαμε από την προσωπική μας αξία, πόσες φορές συμβιβαστήκαμε, ώστε να μη μείνουμε ασυντρόφευτοι;
Λίγος καιρός στη μοναξιά της ψυχής είναι απαραίτητος τώρα. Πριν σηκώσεις το πέπλο της Σελήνης, θα πρέπει να είσαι βέβαιος πως ξέρεις πού στέκεσαι σε σχέση με τους Άλλους και πού σε σχέση με τον Εαυτό σου. Τίμησε αυτή την αλλαγή που συντελείται τώρα στο Σύμπαν, που θυμίζει πως συνεργαζόμαστε, ώστε να συναγωνιστούμε και να λάμψουμε παρέα.
Η αυριανή ημέρα θα είναι γεμάτη από αυτή την ενέργεια, γεμάτη από καθαριστική ορμή για όσα αντικρίζαμε λάθος, σε σχέση με τις προσωπικές μας συνδέσεις, αλλά και την προσωπική μας επιτυχία.
Η ισορροπία είναι και πάλι το κλειδί.
– Chandra

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu