Νέα Σελήνη στους Ιχθείς – Το προσωπικό παρελθόν

Οι Ιχθείς αντιπροσωπεύουν το κρυμμένο μέσα μας, το υποσυνείδητο, αυτό που ο Ποσειδώνας, σε συνομωσία με το Σύμπαν, έκρυψε στα βάθυ του για να το ανακαλύψουμε με προσπάθεια. Η Νέα Σελήνη – Ηλιακή έκλειψη, μαζί με τον Ερμή σε απόσταση μίας ανάσας, συναντιούνται στους Ιχθείς. Ένα βήμα πιο πέρα, στον Κριό, ο Ουρανός μαζί με την Αφροδίτη και τον Άρη – ακριβώς απέναντι από το Δία.

Έχουν σχηματισθεί δύο στρατόπεδα, το ένα, όχι απέναντι, αλλά ακριβώς δίπλα στο άλλο. Φωτιά και Νερό, συναίσθημα και παρόρμηση, το βήμα πίσω, στη Συμπαντική μνήμη, και το βήμα μπροστά, στο τολμηρό νέο ξεκίνημα.

Τι ακριβώς είναι αυτό που θρέφει τα νέα μας ξεκινήματα από το παρελθόν; Υπάρχει κάτι που όντως μπορεί να μας τροφοδοτήσει από αυτό; Μήπως, ερωτευμένοι με την ιδέα της Νέας Αρχής, αδικούμε τις σταθερές αξίες του παρελθόντος και τις τσαλαπατάμε, προσπαθώντας να συνδυάσουμε το νέο με το παλαιό;

Σεβάσου το παλαιό, αυτό που άντεξε, αυτό που σε δίδαξε. Διασφάλισε το πριν ξεκινήσεις να κατακτήσεις τον ορίζοντα. Άλλωστε, η ορμητικότητα δε θα σου λείψει και, αν της δώσεις μάλιστα περισσότερο έδαφος από ότι πρέπει, η προθυμία θα κάψει όσα κατάφερες μέχρι τώρα, μέσα από τον υπερβάλλοντα ενθουσιασμό, την αίσθηση οτι μπορείς να τα καταφέρεις όλα και να βάλεις αμέτρητα καρπούζια στη μία μασχάλη.

Δείξε σεβασμό στο παρελθόν σου. Ξεκαθάρισε τι χώρο μπορείς να του δώσεις στη ζωή σου, ώστε να παραμείνει αλώβητο και στο παρόν. Μετά προχώρησε. Οι σταθερές σου θα μείνουν εκεί, όμως αν τις σείρεις στα μελλοντικά σου σχέδια, χωρίς να τις θρέφεις επαρκώς, απλώς θα τις ξοδεύσεις. Προστάτεψε ότι κατέκτησες, ακόμα και με το κόστος του να απομακρυνθείς. Αν κάτι απαιτεί την πλήρη προσοχή σου κι εσύ επιλέξεις να δώσεις λιγότερα, προκειμένου να θρέψεις κάτι νέο, τότε θα αδικήσεις και τα δύο. Ξεκαθάρισε, εδραίωσε ότι νέο είναι να εδραιώσεις και επίστρεψε αναβαθμισμένος στις σταθερές σου.

Τότε, ναι. Θα έχεις κάτι πραγματικά αντάξιο των Ποσειδόνιων μυστικών να προσφέρεις σε αντάλλαγμα.

  • Chandra
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu