Νέα Σελήνη στους Διδύμους – Ακροπατώντας – Chandra

Βρίσκεσαι στον αέρα και δε γνωρίζεις αν αυτά που ξεκινούν είναι αλήθεια ή ψέματα, αν μπορείς να εμπιστευτείς το μέλλον που ξεδιπλώνεται μπροστά σου ή όχι. Τα συναισθήματα που ξεδιπλώνονται μπροστά σου έχουν μια νέα χροιά και έχεις τολμήσει να ξεκινήσεις με νέα πνοή, να προχωρήσεις σε δρόμους που δεν επέλεγες μέχρι τώρα. Τι συμβαίνει με το παρελθόν, που συχνά σου δημιουργεί νοσταλγία ή έρχεται να σε διεκδικήσει ξανά; Τι είναι αυτό το νέο συναίσθημα ελευθερίας; Πώς θα το διαχειριστείς; Η αέρινη ανάσα της Σελήνης στους Διδύμους λέει ΈΛΑ! Είναι η αλλαγή και είναι η ανανέωση αυτό το καινούργιο συναίσθημα. Ο ίλιγγος αυτός είναι καινούργιος, μα είναι καλό σημάδι: σημαίνει πως αναγεννάσαι!

Τριπλή Σύνοδος με αφορμή την Ηλιακή έκλειψη που σχηματίζει τη Νέα Σελήνη στους Διδύμους, αφού συμμετέχει σε αυτή και ο Ερμής, ακόμη σε ανάδρομη φορά. Έτσι Ήλιος, Σελήνη και Ερμής βρίσκονται στο ζώδιο των Διδύμων, φέρνοντας στην περίοδο αυτή χαρακτηριστικά αεικίνητα, γεμάτα περιέργεια για το καινούργιο, γεμάτα ενέργεια και δικτύωση με το άμεσο περιβάλλον μας, διάθεση για επικοινωνία και δυνατότητα να εξερευνήσουμε το νου μας και να επεκτείνουμε τη σκέψη μας. Προσοχή λίγο χρειάζεται στην υπερέκθεση των σκέψεών μας – δε χρειάζεται όλοι να ξέρουν για όλα, αν αισθανόμαστε πως μπορεί να μην είναι της απολύτου εμπιστοσύνης μας – στη σύναψη συμβολαίων και συμφωνιών, αν δεν είμαστε σίγουροι για τους όρους τους και στις πιθανότητες για λάθη και καθυστερήσεις. Γενικότερα, αν είμαστε προσεκτικοί, υπάρχει καλή πιθανότητα να βρούμε ευκαιρίες να κάνουμε και να βιώσουμε τώρα πράγματα που οι παλαιότερες περίοδοι μας “χρωστούν” χρονικά. Ειδικά από πλευράς έκφρασης και επαφής, τώρα μπορούμε να “αναπληρώσουμε έδαφος” και να νιώσουμε πως είμαστε επαρκώς συνδεδεμένοι με τους οικείους μας.

Ειδικά στο κομμάτι του οικείου περιβάλλοντος, η παρουσία του Άρη με την Αφροδίτη στο ζώδιο του Καρκίνου βοηθούν σημαντικά στη διαμόρφωση ενός κλίματος θερμού, υποστηρικτικού και γεμάτου γλυκύτητα. Οι δραστηριότητές μας επικεντρώνονται κυρίαρχα γύρω από τον οικογενειακό πυρήνα, προσπαθούμε να διαμορφώσουμε καλύτερες συνθήκες για τη διαβίωσή μας στο σπίτι, για τη βελτίωση του χώρου μας και για τον τρόπο που αναλαμβάνουμε δυνάμεις μετά από μία κουραστική ημέρα. Ερωτικά, ο στόχος μας γίνεται να φροντίσουμε το ταίρι μας και να εκφραστούμε με το θερμότερο τρόπο – ακόμη και το σώμα ζητά να συντονιστεί με το συναίσθημα και όλα φαίνεται να ζητούν ένα και μοναδικό πράγμα: το ταίρι μας να βρίσκεται κοντά μας και να το δείχνει. 

Η ευνοϊκή θέση του Δία στους Ιχθείς εντείνει το ρομαντικό κλίμα και μας καλεί να κάνουμε όνειρα και να σχεδιάσουμε το μέλλον μας όπως ακριβώς το επιθυμούμε, προκαλώντας μας – γιατί περί πρόκλησης πρόκειται – να συμπεριλάβουμε και τη συντροφικότητα και τον ερωτισμό στο μέλλον μας. Είναι σαφές όμως πως τα πράγματα τείνουν να έχουν μία πιο ονειρική χροιά από αυτήν που πραγματικά τα αντιπροσωπεύει. Και λοιπόν; Ζήσε τη φαντασίωση, σου λέει αυτή η περίοδος! Τόλμησε να κάνεις σχέδια και όνειρα και να ζήσεις μέσα σε αυτά, για να διαλέξεις τι από αυτή τη φαντασίωση το νιώθεις αρκετά καλά, ώστε να το διεκδικήσεις για πραγματικότητά σου!

Απλά, έχε νου! Κάνε το με απόλυτη συναίσθηση ότι μπορεί να βρίσκεται με το ένα πόδι στη φαντασίωση, ως εμπειρία, και πως χρειάζεται λίγη προσπάθεια και υπομονή για να γειωθεί (κυρίως, χώρο στην καθημερινότητά σου και πίστη).

Παράλληλα, καλά κρατεί το ακριβέστατο Τετράγωνο μεταξύ Κρόνου και Ουρανού – από Υδροχόο και Ταύρο αντίστοιχα. Μη χαλαρώνετε τελείως και μην ξεχνάτε πως το παλαιό και το αχρείαστο ακόμη παλεύει με το νέο και το και το επαναστατικό, που έρχεται να μας εμπνεύσει, αλλά σίγουρα μας ξεβολεύει. Βρισκόμαστε ακόμα σε περίοδο όπου αλλάζουν τα πράγματα γύρω και μέσα μας και θα πρέπει να είμαστε ευέλικτοι. Παράλληλα, όμως, έχουμε και ιδανικές ευκαιρίες για να χτίσουμε νέες προοπτικές, καθώς οι ορίζοντες ανοίγουν με μεγαλύτερη ευκολία.

Αγκαλιάστε τη Νέα αυτή Σελήνη με αισιοδοξία και γεμάτοι αγάπη για τον εαυτό και τους άλλους, δίνοντας στον εαυτό σας την ευκαιρία να αιθεροβατήσετε, έστω και για λίγο.

Λίγο περπάτημα ανάμεσα στα άστρα το χρειαζόμαστε κάποτε όλοι..!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest