Νέα Σελήνη στον Τοξότη – Θάρρος ή Αλήθεια; – Chandra

Μία Νέα Σελήνη στον Τοξότη πάντοτε μιλά για νέα ξεκινήματα και στόχους. Ειδικά στο ζώδιο του Τοξότη, μας μεταφέρει την ενέργεια μίας πνευματικής και αισιόδοξης σκοποθεσίας, οραματισμού του στόχου και επικέντρωσης, ώστε να τον επιτύχουμε με τα “βέλη” μας. Με τη συνδυαστική ενέργεια μίας Ηλιακής Έκλειψης, όπως το φαινόμενο που αντιμετωπίζουμε τώρα, έχουμε να φανταστούμε τη λυρική μεταφορά ενός τοξότη – ή, πιο φαντασιακά, ενός Κενταύρου – που σημαδεύει το στόχο του από μακριά, με δεμένα τα μάτια. Οι υπόλοιπες αισθήσεις του τον καθοδηγούν, η αντίληψη του περιβάλλοντος, η επικοινωνία του με το στόχο, ο οραματισμός και η πίστη του. Οτιδήποτε μπορεί να τον αποσπάσει, μπορεί και να τον οδηγήσει στην αστοχία.

Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε Ηλιακή Έκλειψη μεταφέρει την εικόνα του ηλιακού φωτός που χάνεται περιστασιακά, κρυμμένο από τη Σελήνη, τονίζοντας τις υπόλοιπες ενέργειες, δίνοντας βάρος στις πιο εσωτερικές μας κινήσεις. Είναι τώρα οι υπόλοιπες πλανητικές ενέργειες που γίνονται πιο αισθητές και πιο δυναμικές – όπως αυτή του Ερμή στον Τοξότη, σε Σύνοδο με την Ηλιακή Έκλειψη (Ήλιος και Σελήνη στην ίδια θέση). Σε αυτό το σημείο, ο πλανήτης της επικοινωνίας βοηθά την κατάστρωση σχεδίων, την ανασκόπηση, την έμπνευση και τη συνειδητοποίηση του τι πραγματικά αποζητάμε από τη ζωή μας σε πνευματικό επίπεδο – τι μας γεμίζει, ώστε οι ιδέες μας και ο νους μας γενικότερα να μπορεί να γίνει παραγωγικός και να προσφέρει ουσιαστικά, επεκτεινόμενος και εξελισσόμενος. Ο Ερμής επίσης σχηματίζει ακριβές Τρίγωνο με τον Άρη από τον Κριό – δράση, ανάγκη για κίνηση και ενεργοποίηση προς το στόχο, όχι άλλη επανάπαυση σε όσα ξέραμε και ήταν γνωστά και ασφαλή, αλλά μας είχαν κουράσει με τη στασιμότητά τους.

Παράλληλα όμως, ο Ερμής σχηματίζει Τετράγωνο ακριβείας με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς. Παρά το ότι δεν κινείται ανάδρομος, η όψη αυτή οδηγεί σε πιθανές αυταπάτες, παρανοήσεις, εικόνες που διαστρεβλώνονται. Πράγματα που αντικρίζουμε μπορεί να φτάνουν στο νου μας παραμορφωμένα μέσα από το φακό παρελθοντικών τραυμάτων (οι Ιχθείς κουβαλούν το παρελθόν του ζωδιακού), μπορεί να είναι επηρεασμένα από τις εμπειρίες των άλλων, τις τοξικές τους διαπραγματεύσεις με το περιβάλλον τους… Μπορεί να αδυνατούμε να έρθουμε σε πλήρη επαφή με την πραγματικότητα, χωρίς να τη βλέπουμε χρωματισμένη από τα “ίσως…”, “αλλά”, “αν” φλερτάροντας με τις πιθανότητες και τις εναλλακτικές που ποτέ δεν έγιναν πραγματικότητα – γιατί ο Ποσειδώνας μας φέρνει αντιμέτωπους με τις επιλογές που δεν κάναμε.

…Μη σε ωθεί σε αδιέξοδο αυτή η ερμηνεία. Υπάρχει ένας πάγιος, σταθερός παράγοντας που δρα κάπως ευνοϊκά στο όλο κλίμα: η Αφροδίτη βρίσκεται σε ένα ευεργετικό Εξάγωνο με τη σταθερή Σύνοδο Δία και Κρόνου, φέρνοντας πάθος και επιμονή σε ζητήματα καρδιάς και συναισθηματικής καταξίωσης. Επιμένουμε να βρούμε αυτό που πραγματικά θα μας κάνει ευτυχισμένους – απλώς πρέπει να προσέχουμε το πού το αναζητάμε!

Με λίγα λόγια, τι λέει σε εσένα η παραπάνω λυρική μεταφορά με τον τοξότη με τα δεμένα μάτια και η τρελή περιγραφή πλανητών και κινήσεων; Σταράτα πράγματα. Σου λέει πως τόσον καιρό οι πλανήτες σε βάζουν να κάνεις ανα καιρούς βουτιές προς τα μέσα – επίπονες, συχνά – με μικρά διαλείμματα στην επιφάνεια, για ανάσα. Μέχρι τώρα, θα πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα για το τι κρύβεις στο εσωτερικό, ακόμα και αν δεν το έχεις καταλάβει πλήρως συνειδητά: τι σε πληγώνει πιο πολύ, τι σε πειράζει χωρίς να μπορείς να το εξηγήσεις με λογική – αλλά μπορείς με το συναίσθημα, τι θέλεις πραγματικά και τι σε παθιάζει, τι σε κάνει να αποκτάς πραγματικό κίνητρο. Στην τελευταία Νέα Σελήνη του έτους, οι πλανήτες σου λένε να κλείσεις για λίγο τα μάτια, γιατί πλέον, όσα βλέπεις γύρω αρχίζουν και θολώνουν όλο και περισσότερο: μη βασίζεσαι στα εύκολα συμπεράσματα. Δεν είναι ίσως τυχαίο που τον καιρό αυτό είμαστε αναγκασμένοι να περνάμε τόσον καιρό στο εσωτερικό – σπίτι – και να κυκλοφορούμε με το πρόσωπο καλυμμένο – μάσκες. Αυτά είναι μέτρα που αφορούν την υγεία, αλλά, με κάποιο μυστήριο τρόπο, μας έχουν επίσης αναγκάσει να μην επικοινωνούμε, παρά με τα μάτια και να μην έχουμε επιλογή παρά να στραφούμε προς τα μέσα.

Κλείσε τα μάτια και στρέψου προς το εσωτερικό, προς τις υπόλοιπες αισθήσεις, τις πιο υπερβατικές. Στρέψου προς το ένστικτό, αυτό που τόσον καιρό έχεις βαλθεί από το ουράνιο στερέωμα να γνωρίσεις και να καθαρίσεις, θέλεις δε θέλεις. Εμπιστεύσου την εσωτερική σου πυξίδα. Μην αποφασίζεις με βάση τα όσα σου λένε ή σου δείχνουν οι άλλοι. “Από όσα βλέπεις τα μισά και από όσα ακούς τίποτα” έλεγαν οι παλιοί και οι λέξεις τους έκρυβαν σοφία. Ο στόχος σου είναι εκεί έξω, αλλά για να τον πετύχεις πρέπει να έρθεις σε αρμονία με αυτό που σε περιβάλλει πέρα από την επιφάνεια και κυρίως με αυτό που ξεκινά από μέσα σου.

Το ήξερες αυτό, προετοιμάζεσαι τόσον καιρό με τις εσωτερικές “βουτιές” των προηγούμενων εκλείψεων και Πανσελήνων. Τώρα η “ταινία” αυτή φτάνει στο τέλος της: αν μπορείς να επικεντρωθείς στην πραγματική κινητήριο δύναμή σου, στόχευσε και πέτα το βέλος. Δοκίμασέ το, μπορεί να είσαι και πιο έτοιμος από ότι νομίζεις. Έχε υπόψη σου, βέβαια, πως το τέλος της χρονιάς πρόκειται να σου δείξει το αποτέλεσμα – αν ήσουν ή δεν ήσουν και τι έχεις ακόμα να μάθεις. Η τελευταία μέρα του έτους θα έρθει με μία Πανσέληνο στον Καρκίνο, με τα συναισθήματα και την κίνηση της ψυχής να έρχεται στην απόλυτη επιφάνεια.

Πάρε βαθιά ανάσα.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest