Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω – Ζω για να μαθαίνω

Δύο ημέρες πριν από την εκπνοή ενός χρόνου δύσκολου και γεμάτου προκλήσεις, η Σελήνη ξεκινά ένα νέο κύκλο στο ζώδιο της ουσιαστικής αναδόμησης – τον Αιγόκερω.

Μαζί της, φυσικά ο Ήλιος, στον οποίο και οφείλει την εμφάνισή της μέσα από τη σκιά, όπως και ο Ερμής, σε ανάδρομη πορεία. Είναι μία περίοδος καταφανώς αφιερωμένη στην αναδρομή, την αναθεώρηση και την ανάληψη των ευθυνών μας, των πολύ προσωπικών μας ευθυνών για την εξέλιξη και την πορεία των πραγμάτων.

Θα σε έχει φέρει στη θέση να απαντήσεις ήδη ο Ερμής: τι χρειάζεται επανεξέταση, που δε σε δικαίωσε το αποτέλεσμα ή που δε σε δικαίωσε καν η προσπάθεια; τι θα έκανες ξανά διαφορετικά, ποια βήματα πρέπει να ξανακάνεις ώστε να είσαι σίγουρος πως τα έκανες σωστά;

Μέσα από το ζώδιο του Αιγόκερου, ο Ερμής, ειδικά ανάδρομος, σε ανακαλεί στην τάξη. Πρέπει, οφείλεις, έχεις την υποχρέωση απέναντι στον Εαυτό σου να δεις πού τα όριά σου σε άφησαν εκτεθειμένο, που φάνηκες λίγος ή που φάνηκες υπερβολικός. Πρέπει να μάθεις τον Εαυτό σου να αντικρίζει τις πράξεις του με σύνεση και με κριτική ματιά. Μόνο τότε θα μπορείς να δομήσεις πραγματικά το μέλλον σου και να είσαι υπερήφανος για αυτό που έχτισες, βέβαιος πως κάθε γωνία του οικοδομήματός σου είναι σταθερή. Τώρα, με την ανάδρομη πορεία του πλανήτη της Νόησης, έχεις την ευκαιρία και το χρόνο να επαναλάβεις τα τελευταία σου βήματα. Είναι μοναδική ευκαιρία για να αποκτήσεις πραγματικά σταθερές βάσεις. Χωρίς αυτές, ξέρεις πως θα έχεις λιγότερα από όσα αξίζεις.

Δίπλα στην συνάντηση αυτή των φώτων του πλανητικού συστήματος, βρίσκεται και το σκοτάδι: ο Πλούτων της μεταμόρφωσης και της μετάλλαξης, περιμένει τα βιώματά σου από αυτή την αναδρομή, ώστε να σου παραδώσει την ευκαιρία να μην τα ξανακάνεις ποτέ, να τα αφήσεις πίσω σου, φτάνει να το θελήσεις.  Στο τετράγωνό του με το Δία, από το ζώδιο του Ζυγού, της ισορροπίας και της δικαιοσύνης, σε διαβεβαιώνει πως, αν αδικήσεις τον Εαυτό σου τώρα, ίσως να μη βρεις ξανά σύντομα την ευκαιρία να επανορθώσεις.

Άνοιξε την Ψυχή, τα μάτια, τη ζωή σου, στην αναθεώρηση, στο λάθος, στην αναγνώρισή του – μην αφήνεις το Εγώ να σε τυφλώνει. Μάθε από τους μεγάλους δασκάλους του ζωδιακού και κινήσου με τον κύκλο της Σελήνης: αφέσου να μάθεις, να διορθώσεις και να υπολογίσεις σωστά πόσα οφείλεις και πόσα σου οφείλουν. Ύστερα, πάρε τις αποφάσεις σου. Γνωρίζοντας πως έβαλες δίκαια τον κόσμο σου στη θέση του, θα μπορέσεις τη χρονιά που έρχεται να τον χτίσεις ένα επίπεδο ακόμη ψηλότερο.

– Chandra

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu