Νέα Σελήνη Νοεμβρίου – Ένα νέο ταξίδι

Μία τέτοια νύχτα, με σκοτεινή Σελήνη, είναι αρκετά έντονη από μόνη της. Ειδικά στο ζώδιο του Τοξότη, η Νέα Σελήνη κουβαλά μαζί της τη θέρμη ενός νέου ξεκινήματος που βγαίνει από τις φλόγες του οράματος, της νέας έμπνευσης για εξέλιξη, της αναγέννησης μετά από τη σκοτεινή νύχτα της μεταμόρφωσης.

Στις 29 Νοεμβρίου όμως,  η ένταση δεν προέρχεται μόνο από ένα πλανητικό σώμα στον Τοξότη, αλλά τέσσερα: η Σελήνη και ο Ήλιος, όπως είναι φυσικό, σε Σύνοδο, μαζί με τον Ερμή και τον Κρόνο λίγες μοίρες πιο πέρα.

Ο Ήλιος και η Σελήνη στον Τοξότη λοιπόν, που είναι και η αιτία του φαινομένου του «σκοτεινού φεγγαριού», μας μιλούν για ταξίδια του μυαλού και του σώματος, που μπορούν να μας οδηγήσουν στην καινούργια πραγματικότητα που επιθυμούμε να χτίσουμε.

Η παρουσία του Κρόνου μπορεί να έχει κάνει τα πράγματα λίγο πιο σκοτεινά για όλους, καθώς έχει το ρόλο να μας υπενθυμίζει τα μαθήματα που πρέπει να πάρουμε μέσα από τις δυσκολίες. Μπορεί να αντιμετωπίζουμε μία επίμονη επανάληψη των ίδιων δυσκολιών που μας ταλαιπωρούν ήδη καιρό. Αυτό είναι σίγουρα αποκαρδιωτικό. Είναι όμως και κοσμικό μας χρέος να δείξουμε υπερηφάνια για τα όσα καταφέραμε μέσα από την όποια μάχη, να επιδείξουμε τα ενεργειακά μας παράσημα και να αναγνωρίσουμε πόσο μας άλλαξε το ταξίδι μας έως τώρα.

Με αυτά τα εφόδια στα χέρια μας, με τη βοήθεια του Ερμή στο ίδιο ζώδιο, βοηθώντας το μυαλό να βρει λύσεις και να κινηθεί με τους πιο δημιουργικούς τρόπους, είναι καιρός να βάλουμε τη βάση για την καινούργια μας ζωή. Πλησιάζει άλλωστε σταδιακά το τέλος ενός Ηλιακού χρόνου, και αυτό από μόνο του σηματοδοτεί μία ριζική ανανέωση.

Αναλογίσου λοιπόν: ποια είναι η νέα ζωή που θέλεις να χτίσεις; Ποια είναι αυτά που με κόπο διεκδίκησες μέχρι σήμερα, μέσα από τη μάχη που έδωσες τους τελευταίους μήνες; Είναι ώρα να περάσεις από το ταμείο και να ζητήσεις την αποζημίωσή σου. Γείωσε τις αλλαγές που θέλεις, κόψε την κορδέλα του νέου σου μονοπατιού και βάλε τα εφόδια σου στην πλάτη. Το καινούργιο σου ταξίδι σε περιμένει και θα είναι γεμάτο νέες εμπειρίες – αυτές που ο ίδιος θα επιλέξεις να φέρεις στο δρόμο σου.

Καλό μας δρόμο, καλή μας νέα αρχή.

– Chandra

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu