Νέα Σελήνη Μαρτίου – …της επιβίωσης – Chandra

Η Νέα Σελήνη στις 24 του Μαρτίου, στο ζώδιο του Κριού, έρχεται σε μία περίοδο – αν μη τι άλλο – πίεσης, εγκλεισμού, περιορισμού και αναγκαστικών αλλαγών που μας επηρεάζουν σε πυρηνικό επίπεδο. Υπακοή και ανυπακοή, ζητήματα συμμόρφωσης και κατανόησης διαδικασιών και μεθόδων, τη στιγμή που, στον εκρηκτικό ερχομό της Άνοιξης, θα προτιμούσαμε να τρέχουμε ελεύθεροι και χωρίς περιορισμούς. Η καταπίεση του κύματος δημιουργικότητας, το οποίο μένει χωρίς έκφραση και εκτόνωση, φέρνει θυμό, εκρήξεις και νευρικότητα. Πού να διοχετεύσουμε όλην αυτή την ένταση και πώς να υποδεχθούμε τον ερχομό της πιο ευχάριστης, κανονικά, εποχής, όταν αναγκαστικά καλούμαστε να είμαστε εντελώς περιορισμένοι;

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως παράλληλα ο Άρης, πλανήτης της δράσης και της έκφρασης βρίσκεται ακόμη στον Αιγόκερω, του περιορισμού, των κανόνων, του καθήκοντος. Μόλις στο τέλος του μήνα, θα κάνει το πέρασμά του στον Υδροχόο, εισάγοντας μία άλλη ενέργεια στο πεδίο, πιο ανθρωπιστική, πιο ανοιχτή και περισσότερο αλτρουιστική – ίσως έτσι μας κάνει να δούμε πιο καθαρά τη σημασία των κανόνων που τώρα ακολουθούμε για το ευρύτερο καλό και να μας βοηθήσει να εκμεταλλευτούμε και με περισσότερη ευκολία τη δικτύωση μέσω τεχνολογίας. Ο Κρόνος έχει ήδη περάσει μόλις στο στον Υδροχόο επίσης, μετά από μία μακρά περίοδο παραμονής στην αυστηρότητα του Αιγόκερω. Οι κανόνες και η αυστηρή κρίση του κατά πόσον έχουμε μοχθήσει αρκετά για τους σκοπούς μας, δίνουν τη θέση τους στο κατά πόσον μπορούμε να προσφέρουμε στην ευρύτερη ανθρώπινη ιδέα, στο σύνολο και στο όραμα μίας ενωμένης ανθρωπότητας. Καλούμαστε να ανοίξουμε τον ορίζοντά μας, ακόμα και από την πιο περιορισμένη γωνιά του σαλονιού μας – είναι πρόκληση, αλλά και μία καλή αφορμή για να εξερευνήσουμε μία νέα Άνοιξη, αυτήν που καταφέρνει να δημιουργήσει όραμα και προοπτική υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, σαν τα λουλούδια που ανθίζουν ακόμα και στις ρωγμές των πεζοδρομίων.

Υπάρχουν καλές προτάσεις για αυτήν την περίοδο και την έντασή της – για τον ίδιο τον εορτασμό της Εαρινής Ισημερίας που ήρθε στις 20 με 21 του μήνα, για την εκμετάλλευση της ενέργειας της χθεσινής Νέας Σελήνης, για τη διοχέτευση της δημιουργικής ενέργειας της Άνοιξης που ήρθε, με τις υπέροχες λιακάδες της, αλλά μας βρήκε μέσα:

*Κάνε εκκαθάριση του σπιτιού, πέταξε κάθε τι το παλιό που πλέον δε σε αντιπροσωπεύει, ότι βρίσκεις πως είναι πολύ φορτωμένο με παλιές αναμνήσεις που δε σε γεμίζουν με χαρά. Κράτησε μόνο αυτά που δονούνται με ζωηρή, χαρμόσυνη νοσταλγία.

*Παίξε μουσική που κρατά σταθερό ρυθμό με ζωηρή μελωδία, χωρίς κουραστική όμως επανάληψη. Τα μοτίβα που εναλλάσσονται θα σε βοηθήσουν να νιώσεις πως η μονοτονία της περιόδου που διανύουμε μπορεί να σπάσει!

*Μη φοβάσαι να καταγράψεις σκέψεις και λόγια που σου έρχονται αυθόρμητα, σε χαρτί ή σε ηλεκτρονική μορφή. Η έκφραση με λέξεις μπορεί να έχει λυτρωτικό χαρακτήρα και η γλώσσα έχει τρομερά δημιουργική δύναμη. Ίσως να βγει κάτι τρομερά πολύτιμο καλλιτεχνικά από αυτό και να μπορέσεις να το διατηρήσεις ως ανάμνηση. 

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε το εξής: μένουμε όσο το δυνατόν πιο αισιόδοξοι, χωρίς όμως να φοβόμαστε τις μεταπτώσεις – είναι φυσιολογικές, μα ζητάμε βοήθεια, αν νιώσουμε πως το χρειαζόμαστε πραγματικά. Είμαστε σε απόσταση ασφαλείας, μα όχι μόνοι. 

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest