Νέα Σελήνη Ιχθύων – Εξομολόγηση – Chandra

“Και πού, λοιπόν, θα χωρέσουν τα παράπονα, οι επιθυμίες, τα όνειρά μου, όταν ο κόσμος γύρω μου καίγεται;”

Οι Ιχθείς είναι ένα ζώδιο που μεταφέρει το μήνυμα της αυτοθυσίας και της προσφοράς. Μία περίοδος που γύρω μας έχει φέρει τόσο βίαιες αλλαγές, φυσικό είναι να μας αφήνει όλους ταραγμένους, σοκαρισμένους, κουρασμένους. Η συνείδησή μας λέει πως, ότι δεν αφορά άμεσες και επείγουσες ανάγκες, όμως, θα πρέπει να περιμένει. Τόση βία ξεσπά στον κόσμο και τόσος πόνος εξαπλώνεται – είναι δυνατόν, αν είμαστε έστω και λίγο ευαίσθητοι, να θεωρούμε πως μπορεί η προσοχή μας να στρέφεται στον εαυτό μας;

Παρακολουθώντας την αστρολογία, βλέπουμε την κλιμάκωση των αναταραχών την αντανάκλαση του Τετραγώνου μεταξύ πορείας Κρόνου στον Ουρανό, που αμφισβητεί κάθε καθεστώς που δε δουλεύει σωστά για το σύνολο της ανθρωπότητας και του Ουρανού στον Ταύρο, που φέρνει αλλαγές σε κάθε όραμα για υλική εξέλιξη και δομή που έχει παλιώσει και γίνει σαθρή. Τα έχουμε αναλύσει και σε προηγούμενα άρθρα. Αλλά, εδώ είναι το ζήτημα: δεν υπάρχει πολύς χώρος για προσωπική χροιά σε αυτά, σωστά; Δεν υπάρχει μέριμνα για τα προσωπικά μας θέματα, αλλά για τα πανανθρώπινα. Η επιρροή των Ιχθύων, μέσα από τη Νέα Σελήνη, μας λέει πως ο νους μας πρέπει να αφιερωθεί στον αγώνα για την αλλαγή και όχι σε οτιδήποτε προσωπικό μας, θυσιάζοντας ακόμα τα παράπονα, τα “θέλω”, τις ενοχλήσεις, τις διαθέσεις μας – ότι μας αφορά προσωπικά!

Είναι υγιές;

Είμαι σχεδόν σίγουρη πως το έχετε βιώσει και ειδικότερα πιο έντονα τον τελευταίο καιρό, όσο πλησιάζουμε στο νέο φεγγάρι. Απόψε, στην κορύφωσή του, έρχεται σε Σύνοδο με την Αφροδίτη και τον Ποσειδώνα. Καταλαβαίνουμε πόση ενέργεια Ιχθύων εμπλέκεται σε αυτήν την όψη; Έρχεται σε εμάς μία αίσθηση απόλυτης ανάγκης να εμπνευστούμε, να χαθούμε σε οραματισμούς ρομαντικούς, να ανοίξουμε την καρδιά μας και να μιλήσουμε για αυτά που μας συγκινούν. Από την άλλη πλευρά, η ίδια ενέργεια μας παρακινεί να σωπάσουμε, να θυσιάσουμε τη δική μας στιγμή για το κοινό καλό. Έτσι, κλεινόμαστε στον προσωπικό μας χώρο και μπορεί να χαθούμε στη “φούσκα” των πραγμάτων που μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς. Μπορεί να βρεθείτε εγκλωβισμένοι σε αναμνήσεις, στο παράπονό σας, σε νοσταλγία, σε φαντασιώσεις ή στην καλύτερη των περιπτώσεων, στην Τέχνη.

Τι πρέπει να σκεφτούμε και να κρατήσουμε για τις επόμενες 15 ημέρες που η Νέα Σελήνη χρωματίζει: κάθε προσωπικό βίωμα αξίζει την προσοχή μας. Φυσικά και ο κόσμος είναι σε κατάσταση απίστευτης δυσκολίας. Σαφώς και χρειάζεται τη βοήθειά μας, εφόσον είμαστε σε θέση να την προσφέρουμε. Αυτό δε σημαίνει οτι σταματάμε να αποτελούμε μέρος του κόσμου. Είμαστε εξίσου σημαντικοί, ως μονάδες. Το προσωπικό μας ζήτημα, η προσωπική μας επιθυμία, οτιδήποτε μας διαχωρίζει από τους άλλους, παραμένουν σημαντικά και άξια λόγου. Δε μειώνεται η αξία μας ανάλογα με τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Πάρτε λίγο χρόνο για εσάς με ένα ημερολόγιο στα χέρια. Σημειώστε αυτά που σας απασχολούν ή που σας εμπνέουν. Τις επιθυμίες σας και αυτά που σας “καίνε” μέσα σας. Αν αισθάνεστε πως δεν μπορείτε να τα μοιραστείτε αλλιώς, τότε ο γραπτός λόγος μπορεί να είναι για εσάς ένας πολύ καλός σύμμαχος. Μοιραστείτε τα με τον ίδιο σας τον εαυτό, αλλα δείτε τα μπροστά σας γραμμένα, δείτε αυτά που είναι στο νου να βγαίνουν από αυτόν. Έτσι δε θα βαραίνουν τόσο το εσωτερικό σας – καμιά φορά, η λαχτάρα βαραίνει το ίδιο με το παράπονο και το να την εξωτερικεύσουμε ανακουφίζει, ενώ ένας προβληματισμός μπορεί, αν βγει προς τα έξω, να μας δώσει και αυτός έμπνευση, όπως ακριβώς θα το έκανε η εξωτερίκευση μίας ιδέας!

Ότι έχετε μέσα σας και θεωρείτε ότι είναι πολύ προσωπικό για να το μοιραστείτε με τους άλλους, γιατί φοβάστε πως θα φανεί “εγωιστικό” – επηρεασμένοι από την περίοδο αυτή – γράψτε το! Δείτε το να βγαίνει στον κόσμο και να γίνεται κομμάτι του. Ύστερα, μπορείτε να ξεκινήσετε την επόμενη μέρα με καθαρότερο νου και να συμπεριλάβετε στον “κόσμο” που θα βοηθήσετε…και εσάς.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest