Νέα Σελήνη Αυγούστου – Φλόγα Ελπιδας – Chandra

Η Νέα Σελήνη του Αυγούστου στο μεγαλοπρεπή Λέοντα μας αφυπνίζει, μας τονώνει με δημιουργική φλόγα και μας ανακινεί. Φαίνεται να έρχεται να ξεσηκώσει το πνεύμα και το νου και να μας αναπτερώνει, θέλοντας και μη, μεταφέροντας μυστικά στο αυτί μας, μέσα από μία επαναλαμβανόμενη μελωδία “Ξύπνα, τίποτα δεν έχει τελειώσει, αν εσύ δεν αποφασίσεις πως τελείωσε και τίποτα δεν ξεκινά αν εσύ δεν αποφασίσεις να κάνεις το πρώτο βήμα”.

Το ζήτημα είναι, όμως: τι ακριβώς είναι αυτό που εμείς επιθυμούμε να ξεκινήσουμε και τι να τελειώσουμε. Είναι σαν να ακούω ήδη αυτό που σκέφτεται ο καθένας μας – πάλι αποφάσεις; Πάντα αποφάσεις! Βέβαια: καλούμαστε κάθε μέρα, ειδικά με τη στρατηγική θέση του Ουρανού στον Ταύρο, ακόμη και τώρα που ετοιμάζεται να κινηθεί ανάδρομα – δίνοντας ευκαιρίες σε παλαιότερα πλάνα να επανεκτιμηθούν και να αναδιοργανωθούν – να θέτουμε βάσεις για σχέδια και να αποφασίζουμε για τα επόμενα βήματα σε πρακτικό επίπεδο. Πού θέλουμε να πάμε και πού θέλουμε να φτάσουμε; Θέλουμε κάτι να το λήξουμε ως δια παντός; Τι πρέπει να κάνουμε ακριβώς για να το αφήσουμε πίσω μας; Θέλουμε κάτι να ξεκινήσουμε νέο, ώστε να εδραιωθεί στη ζωή μας; Τι πρέπει να πράξουμε, ώστε να αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα;

Η Νέα αυτή Σελήνη, στο ζώδιο του Λέοντα, με ακριβή Σύνοδο του Ηλίου, της Σελήνης και του Ερμή, σχηματίζουν ένα άκρος εντυπωσιακό και μελωδικό σύνολο, το οποίο συνηγορεί, ώστε κάθε μας σχέδιο, ιδίως όταν αυτό είναι δημιουργικό και παραγωγικό, να φτάνει στην επιφάνεια, να φαίνεται, να παρουσιάζεται στους άλλους. Ο Λέων είναι ένα ζώδιο που αποζητά κοινό. Κάθε τι που επιθυμούμε τώρα να πραγματοποιήσουμε, κάθε στόχος που θέλουμε να βάλουμε, έχει την εύνοια των συνθηκών, ώστε να λάμψει προς τα έξω, να βρει τους κατάλληλους διαύλους επικοινωνίας ώστε να δικτυωθεί και να αποκτήσει σάρκα και οστά. Βρείτε και πάλι την ελπίδα και επικοινωνήστε με τον περίγυρο, ανακαλύψτε τη χαρά του μοιράσματος με τους άλλους, ονειρευτείτε μαζί τους και σχεδιάστε – τα πράγματα τώρα, ίσως αναπάντεχα, μπορούν να βρουν τον ορίζοντα που χρειάζονται, ώστε να εξαπλωθούν γρήγορα. Άλλωστε, η παραπάνω πλανήτες σχηματίζουν ένα εξίσου ευνοϊκό Τρίγωνο με τον Άρη, από το ζώδιο του Κριού.

Το μόνο εμπόδιο ίσως να είναι το Τετράγωνο που σχηματίζεται μεταξύ Κρόνου και Άρη αυτήν την περίοδο, με τον Κρόνο να κινείται ακόμα ανάδρομος στο ζώδιο του Αιγόκερω – κάτι που απλώς μας θυμίζει πως πρέπει να επιμένουμε στη σκληρή δουλειά, να μην επαναπαυόμαστε και να μην επιθυμούμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας να είναι άμεσα, ούτε και όλοι να συμφωνούν μαζί μας. Ας μοιραζόμαστε τα οράματα και τα όνειρα και ας βάζουμε βάσεις για τα σχέδιά μας, αλλά ας μην ερίζουμε τους ανθρώπους που παρουσιάζουν διαφορετικές απόψεις και ας μην υποκύπτουμε σε βιασύνες – μόνο ας μαθαίνουμε από τους άλλους, εκεί υπάρχει το κέρδος.

Η περίοδος αυτή είναι δυναμική, προσφέρει ελπίδα και έμπνευση. Δείχνει πως, όπως κάθε χρόνο, έτσι και τώρα, η περίοδος του Λέοντα έχει μοναδικά δώρα να προσφέρει, γεμάτα δημιουργικότητα, χαρά, όρεξη για παιχνίδι, μοιρασιά, συντροφικότητα και ονειρικές επιδιώξεις που μπορούν να περάσουν στον κόσμο του υλικού. Ανεξαρτήτως των συνθηκών, ο Λέων μπορεί πάντοτε να προσφέρει τη λάμψη του – αρκεί να υπάρχει η απαραίτητη υπομονή και επιμονή από μέρους μας να κρατήσουμε το φως αναμμένο.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest