Νέα Σελήνη Απριλίου – Καλλιέργησε – Chandra

Νέα Σελήνη ο Απρίλιος αύριο. Στον Ταύρο, σε Σύνοδο με τον Ουρανό. Ανοίξου όσον αφορά το νου και τις ιδέες σου, αυτές που αφορούν την ύλη και το σχεδιασμό της, αυτά που πρόκειται να κάνεις και να υλοποιήσεις. Μη σταματάς να ονειρεύεσαι και να βάζεις θεμέλια μέσα στο μυαλό σου για όσα σκέφτεσαι να ακολουθήσεις, για όσα μονοπάτια έχεις όρεξη να χτίσεις. Τα όνειρα και τα σχέδια δεν έχουν κόστος και εσύ έχεις πόρους, έχεις χέρια, έχεις ταλέντα – αυτό πρέπει να θυμάσαι. 

Παράλληλα, όμως, έχεις και έναν Κρόνο να σχηματίζει Τετράγωνο με τον Ουρανό, συνεχόμενα. Σου δηλώνει πως η εξουσία, οι λίγοι κάνουν κουμάντο στους πόρους ή πως υπάρχει πάντα ένας περιορισμός σε όσα μπορείς και σου επιτρέπονται να κάνεις. Τα όρια των άλλων, οι περιορισμοί που έχουν σχηματιστοί από τα χρόνια, την κοινωνία και τις πεποιθήσεις σου.

Ξέρεις κάτι; Άκου τον Ερμή τώρα στην 20η μοίρα του Κριού, στο τέλος της απόλυτης έκφρασης δράσης. Είναι στη θέση που μαρτυράει πως όσα λέμε, πρέπει και να τα τηρούμε, να περνάμε στη δράση. Όσα σκεφτόμαστε, πρέπει να παίρνουν και μορφή κάποτε. Ο Ποσειδών είναι στην ίδια μοίρα των Ιχθύων, στην Κυριαρχία του, Εξαγωνίζει τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και μπορεί, είτε να σε εγκλωβίσει αιώνια μέσα στη φαντασίωση που ποτέ δε θα γίνει τίποτε άλλο από μία ονειρική χώρα διαφυγής, είτε να σε μεταμορφώσει μέσα από τον περιορισμό και να σου μάθει πως “φτάνει πια, κανένα όριο δε μπορεί να μου πει πώς εγώ θα μάθω τον εαυτό μου να δημιουργεί, ακόμα και μέσα στο στενότερο μέρος”.

Πρέπει να μείνεις τώρα περιορισμένος, σαφώς. Σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει και θα καλείσαι να μένεις περιορισμένος. Εκπαιδεύσου λοιπόν να δημιουργείς, ακόμη και έτσι. Να σχεδιάζεις και να υλοποιείς με κάποιον τρόπο και έτσι. Να αναγνωρίζεις ποιες πηγές και ποιους πόρους μπορείς να εντοπίσεις και έτσι.

Η Νέα Σελήνη αυτή στον Ταύρο αύριο θυμίζει τη γόνιμη γη, όσο μικρής έκτασης και να είναι, στο νου του καθενός – μία γη που μπορεί να καλλιεργηθεί όπως και να έχει.

Καλλιέργησε. 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest