Μπλε Πανσέληνος Οκτωβρίου – Δίκοπες Επιθυμίες – Chandra

Στις 31 Οκτωβρίου, η νύχτα φωτίζεται από τη δεύτερη Πανσέληνο του μήνα. Ένα φεγγάρι δυνατό, από το ζώδιο του Ταύρου, το οποίο βρίσκεται σε σχεδόν άμεση θέση Συνόδου με τον ανάδρομης φοράς Ουρανό. Μαζί, έρχονται σε Αντίθεση με τον Ήλιο και δυναμιτίζουν το σταθερό σταυρό – Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους, Ταύρους. Ο Ερμής, σε ανάδρομη επίσης φορά από το Ζυγό, σχηματίζει ταυτόχρονα απόλυτο Τετράγωνο με τον Κρόνο στον Αιγόκερω, ενώ ο επίσης ανάδρομος Άρης σχηματίζει την ίδια όψη – ανοχής όμως – με το Δία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο σταυρός των παρορμητικών βρίσκεται στο μικροσκόπιο – Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι.

Έχουμε λοιπόν μία ιδιαίτερα παράδοξη νύχτα, που συγκεντρώνει ένα πλήθος ενεργειών αντιθετικών, αλλά και συμπληρωματικών, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ηρεμία ή αρμονία. Η συμφωνία τους καταλήγει στο εξής μήνυμα: πόθοι και επιθυμίες που βρίσκονται μέσα μας αναζωπυρώνονται, παίρνουν έδαφος μέσα μας, θέλουν να βρεθούν στο προσκήνιο. Η επιρροή από τις ενέργειες των σταθερών ζωδίων σημαίνει πως οι επιθυμίες μέσα μας αποζητούν γείωση στον εξωτερικό κόσμο, υπεράσπιση. Παράλληλα, όμως, η επιρροή του Ουρανού είναι ανατρεπτική και κάθε Πανσέληνος μιλά για απελευθέρωση από το παλιό. Οπότε: ποιες είναι οι πραγματικές επιθυμίες μας αυτή τη στιγμή, τώρα και ποιες αυτές που απλά κουβαλάμε από το παρελθόν, σαν απόηχο; Μήπως αυτές που κρατάμε μέσα μας είναι από συνήθεια και είναι καιρός να τις εξετάσουμε πάλι; Μήπως έχουν αντικατασταθεί από νέους πόθους και επιθυμίες και απλώς δεν έχουμε το θάρρος να το παραδεχτούμε; Τι είναι καλύτερο για την εσωτερική μας υγεία; Εξωτερικεύστε! Μπείτε σε διάλογο με το άτομο μέσα σας που δε φοβάται να απαιτήσει, ώστε να απελευθερωθεί!

Η επιρροές των πλανητών στα παρορμητικά ζώδια απαιτούν δράση, ώστε να προκαλέσουν και αντίδραση. Δεν τους “πάει” η σιωπή, στην οποία μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί εδώ και καιρό. Ας κινηθεί κάτι, ας υπάρξει ανταπόκριση στα “θέλω”, ας γεννηθούν περισσότερες ευκαιρίες – αυτό φαίνεται να λένε. Όμως, είναι πολλοί οι πλανήτες βαριάς ενέργειας που συμμετέχουν στις όψεις από τα παρορμητικά ζώδια, πράγμα που σημαίνει πως καρμικά μαθήματα σχετικά με την υπομονή και τα αποτελέσματα των ίδιων μας των πράξεων έρχονται αυτόν τον καιρό. Πρέπει να εκτιμήσουμε το κατά πόσον το να βρισκόμαστε σε “στάση¨, σε κατάσταση αναμονής, βράζοντας, έχει να κάνει με δικές μας προηγούμενες πρακτικές και χειρισμούς που δεν ήταν αρκετά τολμηρές και μας άφησαν από δική μας έλλειψη πρωτοβουλίας στο μεταίχμιο. Η αυτοκριτική είναι απαραίτητη τώρα – όμως θα πρέπει να γίνει με συμπόνια και αγάπη για τον εαυτό. Όλοι μαθαίνουμε στην πορεία, κανείς δε γεννιέται έτοιμος για όλα.

Διπλή κόψη λοιπόν η κάθε όψη της περιόδου, όπως και η Πανσέληνος, πίσω από τη φωτεινότητά της, κρύβει την απόλυτα σκοτεινή της πλευρά. Σε μία απόλυτα σημαδιακή ημερομηνία, την ημέρα που στο παραδοσιακό ημερολόγιο των παγανιστικών εορτασμών ήταν συνδεδεμένη με το Samhain (Σόγουιν), όπου το “πέπλο” μεταξύ του υλικού και του πνευματικού κόσμου ήταν λεπτότερο από ποτέ, εμείς καλούμαστε να ανοίξουμε επικοινωνία με το εσωτερικό μας και να μπορέσουμε να διοχετεύσουμε επιτέλους ανόθευτη την ενέργειά μας προς τα έξω. Προετοιμαζόμαστε άλλωστε πολύ καιρό τώρα.

SAMHAIN

Μη φοβηθείτε την ενέργεια, ούτε τον εαυτό σας. Κλείστε τους παλιούς κύκλους. Ανοίξτε καινούργιους. Αυτό είναι το νόημα της εξερεύνησης. Ο σοφός κυβερνά τα άστρα του. Μπορεί ακόμα και να συμπορεύεται μαζί τους, στο τέλος.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest