Για την Πανσέληνο του Μετασχηματισμού – Chandra

Εχθές το ξημέρωμα, στις  00,38, κορυφώθηκε η Πανσέληνος του Ιουλίου για το 2019.

Η ενέργεια της συγκεκριμένης Πανσελήνου αφορά ξεκάθαρα μια βουτιά προς τον εσωτερικό μας κόσμο. Είναι μια Πανσέληνος στο ζώδιο του Αιγόκερω, ζώδιο Κρόνιο, της τάξης, της δομής, της τελετουργίας, της βάσης των πάντων.

Σε λειτουργία έκλειψης, ο Ήλιος στον Καρκίνο μιλά για τα εσώτερα συναισθήματα και τον προσωπικό μας “οίκο”, το κομμάτι της ψυχής που κυβερνάται από κάθε μας εσωτερική κίνηση. Βλέπουμε τι μας δυναστεύει από το εσωτερικό, αλλά και τι μας κινεί.

Είναι τόσο κοντά στον Πλούτωνα αυτή η Πανσέληνος όμως, που δε μπορεί να μη μιλά για μεταμόρφωση και για ένα μικρό θάνατο, που θα επιφέρει βαθιά αλλαγή και μετασχηματισμό. Όχι σε αυτά που ήμασταν, αλλά αυτά που κάναμε εως τώρα.

Αυτά που εφαρμόζαμε ή παρουσιάζαμε στον πάνω κόσμο, είχαν την οποιαδήποτε σχέση με τις εσωτερες κινήσεις μας που ο κάτω κόσμος τις γνωρίζει;

Αυτές που ο Καρκίνος – εσωτερική συγκίνηση και ο Αιγόκερως – εσωτερική δομή συνθέτουν;

Σε αντίθεση με προηγούμενες φάσεις της Σελήνης, που μας έχουν καλέσει σε άμεση και έντονη διαδικασία ενδοσκόπησης και ενεργής έρευνας, αυτή τη φορά δε θα χρειαστεί να κάνουμε πολλά: ήδη από τις προηγούμενες ημέρες και – με σιγουριά – για την επόμενη εβδομάδα, τα σημεία των καιρών θα μας φέρνουν μπροστά μας ακριβώς αυτά που πρέπει να αντικρίσουμε.

Τι σε δυναστεύει εσωτερικά, κάτι που το έπλασες εσύ ως μηχανισμό για εσένα, για την επιβίωσή σου, αλλά πλέον είναι ασύμβατο με αυτό που επιθυμείς για να είσαι χαρούμενος, για να εξελίσσεσαι και για να ζεις ευτυχισμένος, για να ζεις πραγματικά;

Ο Πλούτωνας θέλει να το πάρει και να το μετασχηματίσει. Να σε μετασχηματίσει. 

Ο Δίας και ο Ερμής, παράλληλα, βρίσκονται σε πύρινα ζώδια, ανάδρομοι. Κάνουν ένα βήμα πίσω και αναθεωρούν. Κοιτούν και αυτοί τι σε κρατά πίσω από τα δημιουργικά ρίσκα και τη δράση, την επέκταση. Περιμένουν να ενημερωθούν για το τι τρικλοποδιές σου βάζεις, προκειμένου να μη διεκδικήσεις το μέλλον σου. 

Εφόσον το αντικρίσεις, βλέποντας την ταινία αναδρομής που θα σου παρουσιαστεί αυτές τις ημέρες, αποχαιρέτισέ το – είναι ένα κομμάτι του εαυτού σου, καθαρά, δεν έχει να κάνει με κανέναν άλλο έξω από εσένα. Αυτό ίσως κάνει τη διαδικασία λίγο επώδυνη, αλλά όχι όσο περίμενες. Πες του λόγια αγάπης, αλλά οριστικού χωρισμού. Άσε το να φύγει στα ασφαλή χέρια του Πλούτωνα. Και νιώσε απελεύθερος. 

  • Chandra
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest