Αστρολογικό Ημερολόγιο – Στην πύλη του Σκορπιού – Chandra

Οι καιροί που διανύουμε έχουν τα χρώματα της αλλαγής. Ο καιρός, οι συνθήκες, ο εσωτερικός μας κόσμος. Στις 23 του μηνός, ο Ήλιος αλλάζει ζώδιο και περνά τις ακτίνες του μέσα από το φίλτρο του αστερισμού του Σκορπιού. Ήδη από τις 28 του προηγούμενου μήνα έχουμε δει τα πρώτα στοιχεία της ιδιαίτερης χροιάς που φέρνει στον αέρα ο Σκορπιός, με την αίσθηση της κατάδυσης στα βαθιά νερά, εφόσον ο Ερμής είχε περάσει στο ζώδιό του. Από τις 14 του Οκτώβρη, βρίσκεται σε ανάδρομη φορά, περνώντας από μέσα μας και καλώντας από τα πιο εσωτερικά μας κομμάτια, σα μάγος επικλητής, κάθε τι που αφήσαμε σε ύπνωση, κάθε τι που αγνοήσαμε: Ανάγκες; Επιθυμίες; Ζητήματα που χρειάζονται δικαίωση ή συγχώρεση; Σημεία όπου χρειάζεται να μιλήσουμε με τον εαυτό μας ανοιχτά και δεν το κάναμε;

Το λέμε καιρό…δε θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε για πολύ. Μιλήστε με τον εαυτό σας ανοιχτά και αφήστε τον να εξωτερικεύσει ότι έχει κρυμμένο. 

Η περίοδος του Σκορπιού δεν πρόκειται να είναι ευγενής με τα κρυμμένα μυστικά. Ειδικά με τη συμμετοχή μίας θέσης του Ερμή, πλανήτη της επικοινωνίας, σε ανάδρομη φορά – που σημαίνει πως επαναφέρει ζητήματα που δεν έχουν τακτοποιηθεί σωστά στο παρελθόν.

Βρισκόμαστε ακόμη – και για τις δέκα ημέρες που απομένουν ως την Πανσέληνο στις 30 του μηνός – υπό την επήρεια της Νέας Σελήνης στο Ζυγό, που μεσουράνησε στις 16 του μήνα. Τη νύχτα εκείνη, στην απόλυτη μοίρα της εκκίνησης του Σεληνιακού κύκλου, ο Άρης, ακόμη ανάδρομος από το ζώδιο του Κριού, πάντα σε Κυβέρνηση και συνεχόμενα εκρηκτικός και έντονος, βρισκόταν σε απόλυτο Τετράγωνο με το Δία και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Εξάρσεις, κινητοποιήσεις κατά του κατεστημένου – μέσα μας και έξω μας – επανάσταση κατά της καταπίεσης που μας επιβαρύνει στο εσωτερικό μας κομμάτι που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πυξίδα: δικαιοσύνη με κάθε τρόπο και τίμημα, ακόμη και αν χρειάζεται να γίνουμε μέσα μας χίλια κομμάτια.

Με το πέρασμα της ηλιακής ενέργειας στο Σκορπιό, η επιταγή αυτή για δικαιοσύνη γίνεται προσωπική ευθύνη. Γίνεται ανάγκη. Πρέπει προσωπικά να δούμε το ρόλο που παίζουμε στο σκηνικό που έχει χτιστεί και συνεχίζει να διατηρείται γύρω μας. Αν νιώθουμε αδικημένοι και κουρασμένοι με τα όσα γίνονται, αν θεωρούμε πως είμαστε χωρίς φωνή ή πως η φωνή μας παρεξηγείται μόνιμα, τότε είναι ώρα να δούμε αν φταίμε και εμείς για αυτό – και πού; 

Αν έχουμε αφήσει το μέσα μας γεμάτο με απωθημένες ανάγκες ή ερωτηματικά που δεν έχουν απαντηθεί, αν βρισκόμαστε σε εσωτερική πάλη σχεδόν συνέχεια ή περιορίζουμε τον εαυτό μας για τον όποιο λόγο μόνιμα, τότε υπάρχει πολύ βάρος μέσα μας που δεν επιτρέπει να κουβαλήσουμε τίποτε άλλο. Είναι σαφές πως τα μυστικά μας θα γίνονται, όλο και περισσότερο, το παραπάνω βάρος που θα κρατά τα φτερά μας διπλωμένα, τη στιγμή που μπορεί να θέλουμε να απογειωθούμε. 

Ο Σκορπιός, σε κλασσικό συμβολισμό, είχε πολύ συχνά συσχετισμό με την εικόνα του αετού – σε ανύψωση, η ενέργειά του χαρίζει απόλυτη καθαρότητα οπτικής και άνοιγμα στον ουρανό. Γι’ αυτό και δε θα ανεχθεί εύκολα το να κρατάμε από τον εαυτό μας κρυμμένα τα μυστικά που μας δημιουργούν βάρος και μας κάνουν να επαναστατούμε κατά του εαυτού μας. Θα μας θυμίσει πως χρειαζόμαστε τον εαυτό μας ως σύμμαχο. 

Είναι κάτι που πιστεύω, το χρειαζόμαστε πραγματικά.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest