Αστρολογικό Ημερολόγιο Μαρτίου – Chandra

Ο Μάρτιος έρχεται ως ένας μήνας μεταβάσεων, να εντυπωσιάζει και να ανακουφίσει σε σημαντικό βαθμό, σε επίπεδο που ίσως να μην το περιμέναμε και μάλιστα σε επίπεδα που μπορεί να συνειδητοποιήσουμε κατόπιν εορτής. Πολύ ταιριαστό στην ιδιότητά του, άλλωστε, να σημαίνει, κοντά στο τέλος του, τον επίσημο ερχομό της Άνοιξης: αφού σχεδόν περάσει, κοιτώντας πίσω, συνειδητοποιούμε πως το πέρασμά του άφησε ανθισμένα λουλούδια.

Θα υπάρξουν αλλαγές σε διάφορα επίπεδα του πλανητικού σκηνικού κατά τη διάρκεια του μήνα. Ας τις πάρουμε μία μία σταδιακά, ώστε να μπορούμε να τις ακολουθήσουμε ευκολότερα, ακόμη και αν δεν έχουμε εξοικείωση με το αντικείμενο της Αστρολογίας:

Σελήνη: Η Σελήνη της ψυχής και των εσωτερικών κινήσεων και ψυχολογικών αναγκών θα περάσει σε φάση πληρότητας – Πανσελήνου – στις 9 του μήνα, στο ζώδιο της Παρθένου, σε ένα χαλαρό Τρίγωνο με τη Σύνοδο ακριβείας μεταξύ Αφροδίτης και Ουρανού στον Ταύρο. Μία απόλυτη περίοδος αποκαλύψεων του τι αναζητάμε στον έρωτα και ποια καινούργια πράγματα θέλουμε να φέρουμε δημιουργικά στο φως στην ερωτική μας ζωή μας περιμένει εκείνη την περίοδο, ζητώντας παράλληλα να καθορίσουμε και το τι είμαστε έτοιμοι οι ίδιοι να κάνουμε, ώστε να τα υποδεχτούμε στη ζωή μας. Επηρεάζονται εντονότερα τα ζώδια της Γης – Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι, όπως και οι Καρκίνοι. Νέα Σελήνη θα έχουμε στις 24, στο ζώδιο των Ιχθύων, σε χαλαρό Εξάγωνο με τον Άρη στον Αιγόκερω – ξεκινήματα νέων ενεργειών για προσωπική εξέλιξη των “θέλω” μας, με συνέπεια. 

Ερμής: Ο Ερμής επιστρέφει, λόγω ανάδρομης πορείας, στον Υδροχόο – από τις 5 του μήνα και εξής. Θα ανακόψει τη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του στις 10 του μήνα και θα συνεχίσει κανονικά, περνώντας και πάλι στους Ιχθείς. Η ισορροπία του νου ανάμεσα στην ευρύτερη εικόνα που έχουμε για τους άλλους και στο τι μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτούς μπορεί να μας κάνει να χάσουμε την ισορροπία του τι προσφέρουμε σε εμάς και του ποια είναι η θέση μας ανάμεσά τους. Είναι η κατάλληλη περίοδος, στις τελευταίες ημέρες της ανάδρομης πορείας, να κλείσουμε όποιους ανοιχτούς λογαριασμούς έχουμε με το παρελθόν, στο επίπεδο όπου παραμελούσαμε τον εαυτό μας σε αυτές τις δοσοληψίες με τους άλλους. Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς, σκεφτείτε να στρέψετε την ισορροπία και πάλι προς τον εαυτό σας. 

Αφροδίτη: Στις 6 του μηνός, η Αφροδίτη θα περάσει στο κυρίαρχο βασίλειό της, στο γήινο Ταύρο, τονίζοντας όλες της εγγενείς τις ιδιότητες και γεμίζοντάς μας με αισθησιασμό, ζωντάνια, διάθεση για αγάπη, καλοπέραση, ερωτισμό και μία τάση προς την υπερβολή στην προσωπική μας απόλαυση. Είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις προηγούμενες επιρροές, που μας άφηναν μονίμως με ένα αίσθημα απότομων κινήσεων και συνεχούς προσπάθειας για αυστηρές και προσηλωμένες ενέργειες. Στις 9 του μηνός, την ημέρα της Πανσελήνου, θα έρθει σε ακριβή Σύνοδο με τον Ουρανό, πυροδοτώντας μία εποχή ανανέωσης και προοπτικής όσον αφορά τους ερωτικούς και δημιουργικούς μας στόχους. Ζώδια της Γης – Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι – όπως και Ζυγοί και Υδροχόοι, ιδιαίτερα επηρεάζονται από την όψη αυτή. 

Άρης: Ο Άρης θα παραμείνει στο ζώδιο του Αιγόκερω καθόλη τη διάρκεια του μήνα, επιμένοντας στη στάση του για στοχευμένη και μεθοδική κίνηση, επιμονή στη σκέψη πριν τη δράση και προσεκτικό σχεδιασμό. Οι όψεις που σχηματίζει με τους βραχείας κίνησης πλανήτες, που αναφέρουμε παραπάνω, είναι κυρίως ευνοϊκές. Στο τέλος του μήνα, ακριβώς πριν την εκπνοή του Μαρτίου, πρόκειται να περάσει στο ζώδιο του Υδροχόου και να αρχίσει να δίνει μία έκφραση στις κινήσεις μας περισσότερο δραστήρια, πιο εγκεφαλική και πιο επικοινωνιακή από πριν. Μέχρι τότε, η μεθοδική κίνηση είναι αυτή που θα φέρνει έσοδα και αναγνώριση, ενώ η σκληρή δουλειά θα συνεχίσει να ανταμείβεται. 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest