Αστρολογική ανάλυση – Νέα Σελήνη – Επανάσταση τώρα!

Στις 15 του Φεβρουαρίου, μία Νέα Σελήνη θα ανατείλει στο ζώδιο του Υδροχόου.

Παράλληλα, ο Ερμής και η Αφροδίτη τη συντροφεύουν, κοινωνώντας το πνεύμα του επαναστάτη του ζωδιακού. Ο Δίας, από το ζώδιο του Σκορπιού, υπενθυμίζει βέβαια πως, από κάτω από την αχλή της επαναστατικότητας, οι βασικές αρχές και οι κανόνες, οι ακρογωνιαίοι λίθοι της ζωής, βρυχόνται περήφανα.

Κάθε Νέα Σελήνη μιλά για νέα ξεκινήματα. Είναι μία περίοδος που θα απαιτήσει ξεκάθαρα και δραστικά να επαναστατήσουμε μέσα μας. Όχι απλά στα λόγια και όχι απλά σε τίτλους και εξαγγελίες: είτε σε πολύ μικρά, καθημερινά μας πράγματα και συνήθειες, είτε σε μεγάλους στόχους και προσωπικούς δαίμονες, θα αναγκαστούμε να υψώσουμε το ανάστημά μας.

Είναι μία συλλογική εργασία, δε σας ξεγελώ: όλοι μας θα βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση, λίγο ή πολύ, δε θα είμαστε μόνοι… Γι’ αυτό – όπως και το πνεύμα του Υδροχόου ορίζει – ακούστε τους άλλους, αντικρίστε μέσα τους το αντικαθρέπτισμά σας, ζητήστε τους βοήθεια ή απλώς παρατηρήστε πού στέκονται γύρω σας και ελάτε μαζί να ανακαλύψουμε *πού*, *πώς* και απέναντι σε *τι* πρέπει να επαναστατήσουμε; Ποια τείχη, ποιά σαθρά κτίσματα, ποιες πεποιθήσεις και πρακτικές πρέπει να κατερρεύσουν προστά στο σάρωμα της ανανέωσης;

Θα το αισθάνεστε κι εσείς – δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για περιττό βάρος. Η πορεία γίνεται ανωδική σταδιακά, κάθε στόχος ανεβαίνει υψηλότερα, εξελισσόμαστε, κυνηγάμε κορυφές, μας καλούν! Πώς να ανέβουμε ψηλότερα – στα πιο μικρά ή τα πιο μεγάλα πράγματα – πατώντας σε ετοιμόρροπο έδαφος; Προσοχή, δε μιλώ απαραίτητα για μεγάλα άλματα και στόχους δυσθεώρητους. Ακόμα και μία μικρή υπέρβαση του εαυτού μας σε καθημερινές συνήθειες μπορεί για εμάς να αποτελεί κορυφή, κατάκτηση σημαίας!

Επαναστατήστε, ακούστε το κάλεσμα, ανοιχτείτε στο νέο σας εαυτό που είναι καταλληλότερα προετοιμασμένος για νέες κατακτήσεις. Αγκαλιάστε τον αέρα της αλλαγής του Υδροχόου και μην ακούτε μόνο το κάλεσμα της ασφάλειας και της σταθερότητας. Οι βάσεις – Δίας στο Σκορπιό – πάντοτε θα μένουν ακλώνητες, αν είναι πράγματι αυθεντικές, έτσι ώστε να στηρίξουν το βήμα σας. Δε χρειάζονται υποστήριξη, μόνο υπεράσπιση, με την έννοια πως δε θα ξεχνάτε πως το βήμα σας είναι απόλυτα σταθερό χάρη σε αυτές. Τίποτε άλλο.

Θυμηθείτε απλώς σε τι στηρίζεστε. Δε χρειάζεται να το κουβαλήσετε μαζί σας. Είναι εκεί για να γίνει πάτημα, ώστε να προχωρήσετε μπροστά, όχι για να σας κρατήσει δέσμιους.

Μεταμορφωθείτε. Εξαπλωθείτε. Επεκταθείτε. Επαναστατήστε. Ο αέρας ευνοεί τα πανιά σας για να κινηθείτε στο μονοπάτι της προσωπικής εξέλιξης. Έχετε το έδαφος να το κάνετε. Δε χρειάζεται τώρα να σας απασχολεί το έδαφος.

Μόνο ο άνεμος, οι ουρανοί και τα φτερά σας.

Ανοίξτε τα. Πάμε όλοι μαζί.

  • Chandra
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Close Menu