Αστρολογικές συμβουλές – Αναθαρρέυοντας! – Chandra

Με μία πρώτη περασμένη Πανσέληνο της χρονιάς από το ζώδιο του Καρκίνου στις 10 του μήνα να χρωματίζει τις επόμενες δύο εβδομάδες και την Αφροδίτη να περνά στο ζώδιο των Ιχθύων στις 14, το υδάτινο στοιχείο είναι πολύ έντονο την περίοδο αυτή. Μαζί του, φέρνει τονισμένα στην επιφάνεια τα συναισθήματα, τον κόσμο των ονείρων, των αισθήσεων και των ψευδαισθήσεων, των επιθυμιών και του εσωτερικού, ανεξερεύνητου κόσμου μας. Πολύ συχνά, αυτό μπορεί να μας οδηγήσει σε ενδοσκόπηση, αλλά και σε δαιδάλους του μυαλού και της καρδιάς και να μας κάνει να αισθανθούμε χαμένοι στις αδυναμίες μας. 

Αυτό μας κάνει όμως πιο ανθρώπινους και πιο ζεστούς από ποτέ! Αγκαλιάστε το συναίσθημά σας και γεμίστε με τη δύναμη που σας δίνει το να διαθέτετε μία καρδιά που χτυπά με επιθυμία! Παρακάτω θα βρείτε προσωπικές συμβουλές για το δικό σας ζώδιο – συμβουλευτείτε και αυτό του ωροσκόπου σας – ώστε να μετασχηματίσετε την αίσθηση του “αδύναμου” σημείου σας σε προσωπική αυτοπεποίθηση, γνώση του εαυτού και αποδοχή της πιο γλυκιάς και προσωπικής σας πλευράς. 

ΚΡΙΟΣ: Στοιχεία από το παρελθόν μπορεί να έρθουν τώρα στο προσκήνιο, ειδικά σε επίπεδα που μπορεί να επηρεάσουν ένα ήδη τεταμένο οικογενειακό περιβάλλον. Ναι, αυτόν τον καιρό, ίσως αισθάνεσαι πως το δικό σου αδύναμο σημείο, το προσωπικό σου “καταφύγιο”, η οικογένεια που έχεις σχηματίσει για εσένα, είτε αφορά δεσμούς αίματος, είτε σχέσεις που εσύ έχεις βαπτίσει έτσι, τώρα βρίσκονται με κάποιον τρόπο εκτεθειμένα σε εξωτερικούς παράγοντες, ίσως ακόμα και σε δικά σου ξεσπάσματα που προέρχονται από παρελθοντικές σου πληγές. Το κλειδί θα βρεθεί στην ειλικρινή επικοινωνία. Μη φοβηθείς να πάρεις χρόνο και να μιλήσεις ανοιχτά, με υπομονή, εκθέτοντας τις ανησυχίες σου και βάζοντας στη ζωή σου το μοίρασμα.

ΤΑΥΡΟΣ: Φίλοι ή γνωστοί; Γνωστοί ή άγνωστοι; Αυτός ο καιρός τεστάρει πολύ σημαντικά – και θα συνεχίσει να το κάνει – το κατά πόσον οι άνθρωποι που είναι γύρω σου αποτελούν πραγματικά μέρη σχέσεων αξίας ή αν απλώς “πιάνουν χώρο” στη ζωή σου χωρίς λόγο. Μπορεί να αποδειχθεί πως άτομα με τεράστια εμπόδια ανάμεσά σας, τα παραβλέπουν ώστε να χτίζουν καθημερινά μία άξια και γεμάτη σχέση, ενώ κοντινά πρόσωπα με κάθε ευκαιρία να γίνουν σημαντικά, επιλέγουν να μην προσφέρουν τίποτα. Το κλειδί για να μην αισθάνεσαι πως ξοδεύεσαι μέσα σε αυτές τις διαδικασίες είναι η εμπιστοσύνη στο ένστικτό σου. Άκου που σε οδηγεί η εσωτερική σου φωνή και ακολούθησε την αγνή χαρά που ο κάθε άνθρωπος σου δημιουργεί όταν είναι δίπλα σου.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Οικονομικές απολλαβές και υλικά αγαθά, ο ρόλος που παίζουν στη ζωή σου και ο τρόπος που τα αντιμετωπίζεις είναι το σημείο τριβής αυτόν τον καιρό. Από τις 14, θα υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα στον επαγγελματικό τομέα και τα πράγματα θα κινούνται με μεγάλη ένταση. Ίσως αρχίσεις να αισθάνεσαι λίγος και πως πρέπει να περάσουν όλα από τα χέρια σου, ίσως πάλι πως ο χρόνος ή τα χρήματα δε φτάνουν για τίποτα. Το κλειδί για να μην αισθάνεσαι ανεπαρκής είναι τα όρια. Δούλεψε στη δομή και στο πρόγραμμα, όρισε τις ευθύνες και τις αντοχές σου και δες τι πρέπει να καλυφθεί και μέχρι που μπορείς να φτάσεις και μην αφήνεις κανέναν να σε εκμεταλλευτεί με αβάσιμες υποσχέσεις – έτσι θα κερδίσεις και σεβασμό, μαζί με την αφθονία.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Με την περασμένη Πανσέληνο στο ζώδιό σου, η ταυτότητά σου η ίδια πέρασε από επαναπροσδιορισμό – πού είσαι; Πού πηγαίνεις και γιατί; Από τις 14, όλες οι πνευματικές αυτές αναζητήσεις θα αρχίσουν να σε επηρεάζουν και σε συναισθηματικό τομέα – ίσως αρχίσεις να αισθάνεσαι μοναξιά και να πέσεις στην παγίδα του να αναμασάς το τραύμα του πώς και κανείς ακόμη δε σε έχει βοηθήσει να βρεις τις απαντήσεις σου. Κι όμως: το κλειδί θα βρεθεί ακριβώς εκεί – στις συναισθηματικές σου συνδέσεις. Στρέψου στο πόση αγάπη δίνεις και παίρνεις γύρω σου, με έμμεσο ή άμεσο τρόπο, και θα διαπιστώσεις ποιος ή ποια είσαι, μέσα από τα μάτια των ανθρώπων με τους οποίους έχεις διαμορφώσει δεσμούς αγάπης. Είναι το πρώτο βήμα για να καταλάβεις ποιος ή ποια ακριβώς είσαι, με τρόπο που μπορείς να καταλάβεις, συγκεκριμένα εσύ, πολύ άμεσα και πολύ θεραπευτικά. 

ΛΕΩΝ: Το παρελθόν σου τονίστηκε με πολύ έντονο τρόπο με την περασμένη Πανσέληνο και θα συνεχίσει να τονίζεται για τις επόμενες δέκα ημέρες. Τι υπάρχει από αυτό στη ζωή σου που πρέπει να μείνει και τι πρέπει να φύγει; Τι από αυτό τιμάς επαρκώς και τι δεν τιμάς όσο πρέπει; Η νέα θέση της Αφροδίτης μιλά για βαθιά ένστικτα, για αλλαγές που πρέπει να γίνουν μέσα σου και προσαρμογές, ώστε να αλλάξεις την οπτική σου απέναντι στις ρίζες σου, ώστε να τις αντιμετωπίσεις με σεβασμό. Το κλειδί για να νιώσεις ενδυνάμωση και να αντιμετωπίσεις την αίσθηση χασίματος είναι ο σεβασμός στο παρελθόν σου: αν δε μάθεις από την ιστορία σου, τότε είσαι “καταδικασμένος να την επαναλάβεις”.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Η ενέργεια της περιόδου, από την περασμένη Παρασκευή, σου μιλά για ευρύτερες συνεργασίες και ένα περίγυρο που τώρα αποκαλύπτει το πρόσωπό του και μπορεί να εκθέτει ανθρώπους και καταστάσεις ως μη έμπιστους. Από την άλλη, μπορεί να έφερε από μακριά, αντιθέτως, νέους φίλους και ευκαιρίες. Η ρουτίνα σου, όμως, αυτή που τόσο εμπιστευόσουν, διαταράχτηκε. Η ασφάλειά σου, κλονίστηκε. Η νέα θέση της Αφροδίτης, απέναντί σου, θα σου φέρει ευκαιρίες να αναθεωρήσεις και το σκεπτικό σου απέναντι στα ερωτικά – οι αλλαγές θα διαδέχονται η μία την άλλη. Το κλειδί για να μπορέσεις να βρεις τη δύναμή σου είναι η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα. Μην ξεχνάς στιγμή τον Κυβερνήτη σου τον Ερμή, το βασιλιά της προσαρμοστικότητας και κινήσου με περισσότερη πλαστικότητα – θα ανακαλύψεις πόσο καλός είσαι στο χορό!

ΖΥΓΟΣ: Αποκαλύψεις και ένταση στον τομέα των επαγγελματικών αυτήν την περίοδο μπορεί να οδηγεί σε αμβιφολίες για τις ικανότητές σου, ειδικά σε επικοινωνιακό επίπεδο. Γενικότερα, τα πράγματα που καλείσαι να διαχειριστείς, μπορεί να σε ξεπερνούν αυτόν τον καιρό. Η νέα θέση της Αφροδίτης σε καλεί να κοιτάξεις να φροντίσεις πολύ περισσότερο τον εαυτό σου, παρά τους άλλους – και εσύ δε συνηθίζεις να μη συνδέεσαι καθόλου με τους άλλους. Το κλειδί είναι να αποφασίσεις πως, από καιρού εις καιρόν οφείλεις να κάνεις εσένα προτεραιότητα και πως αυτό είναι επιτρεπτό. Αυτό θα γεμίσει τις μπαταρίες σου, ώστε να δώσεις ύστερα και στους άλλους όσο επιθυμείς!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Μία φλογερή ανησυχία ανέκυψε με την τελευταία Πανσέληνο, μία αναταραχή πως οι ορίζοντές σου ίσως είναι αρκετα πιο κλειστοί από ότι θα ήθελες, πως το πεδίο στο οποίο κινείσαι είναι πολύ πιο περιορισμένο από ότι θα σου άξιζε. Ίσως να αισθάνθηκες – και να συνεχίσεις να αισθάνεσαι – πως η μισή σου δύναμη σου αφαιρείται, μόνο και μόνο από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι. Με την κίνηση της Αφροδίτης στους Ιχθείς, πρόκειται να αισθανθείς πιο έντονα την ανάγκη να δημιουργήσεις, να ανοιχτείς στην παιδικότητά σου, να αφεθείς σε μία κατάσταση που να σε αποδεσμεύσει από τις έγνοιες και να σε παραδώσει στην απόλαυση. Αυτό είναι και το κλειδί της προσωπικής σου ενδυνάμωσης αυτήν την περίοδο: μη βλέπεις μόνο υποχρέωση, παρά απόλαυσε χωρίς ενοχή. Ειδικά όταν έχεις κοπιάσει τόσο για να φτάσεις ως εδώ, έχεις κερδίσει το δικαίωμα να απολαμβάνεις, χωρίς ο νους σου να αισθάνεται πως το χρωστά κάπου. Είναι δικαίωμά σου απόλυτο να απολαμβάνεις τα αποτελέσματα τον κόπων σου!

ΤΟΞΟΤΗΣ:  Η περασμένη εβδομάδα έφερε μία έντονη Πανσέληνο, που τόνισε το κομμάτι των βαθύτερων ενστίκτων σου, αυτών που μπορεί να δημιουργούν εσώτερα παράπονα που σε “τρώνε”, αναπάντητες ερωτήσεις και ανικανοποίητα που δε βρίσκουν ησυχία και ανταπόκριση αυτόν τον καιρό από τον περίγυρό σου, ώστε να ηρεμήσεις πνευματικά. Η Αφροδίτη, από τις 14, θα σε καλεί σε επικέντρωση στην οικογένεια, σε μεγαλύτερη ακόμη κίνηση προς τα ενδότερα και αυτό ίσως επιτείνει την αίσθηση του εγκλεισμού. Το κλειδί για να μην πνιγείς σε αυτές σου τις ανησυχίες και νιώσεις πως χάνεις τον εαυτό σου ειναι η φαντασία σου και η δράση της.  Ακόνισε το νου σου και μην ξεχνάς πως ο Δίας σε ευλόγησε με ένα νου που παραμένει ελεύθερος σε κάθε περιβάλλον. Παράλληλα, κάθε περιβάλλον έχει τα θετικά του και περιμένουν να τα ανακαλύψεις, αρκεί να συνειδητοποιήσεις ότι και αυτό είναι μία νέα περιπέτεια. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Απέναντί σου, η Πανσέληνος του Ιανουαρίου σε έφερε μπροστά στις συναισθηματικές σου επιλογές και πολύ πιθανόν να σε οδήγησε σε αισθήματα απογοήτευσης. Αν οτιδήποτε δεν ήταν σε επίπεδο τελειότητας, με βάση τις προσδοκίες σου, αυτήν την περίοδο μπορεί να σε έκανε να συμπεράνεις πως κάθε προσπάθεια είναι μάταιη. Η Αφροδίτη στους Ιχθείς, από αύριο, ίσως σε κάνει να σκεφτείς πιο φιλελεύθερα, αλλά και λιγότερο καθαρά, ρίχοντας κατά πολύ τα “στάνταρ” στη δράση σου, προκειμένου να βιώσεις συγκινήσεις. Το κλειδί στην υπαρξιακή αγωνία της τελειότητας εδώ είναι να εξετάσεις την ανάγκη για ουσιαστική επαφή. Πέρα από τα λόγια, την προσδοκία και τα πρακτικά στοιχεία, η επαφή και το συναίσθημα, αυτά που δε μετριούνται, γίνονται τελείως προσωπικά. Αν απελευθερώσεις κι εσύ την προσωπική σου διάλεκτο, τότε θα νιώσεις πιο δυνατός από ποτέ, διεκδικώντας, όχι την τελειότητα, αλλά τη μοναδικότητά σου. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Σε ένα ζώδιο που για εσένα αντιπροσωπεύει τον τρόπο που αντιμετωπίζεις την καθημερινότητα, τον εαυτό σου, την πρακτική σου, η Πανσέληνος ίσως σου έκρουσε το καμπανάκι για το πόσο προσέχεις εσύ εσένα. Ίσως να σου είπε – και θα συνεχίσει να σου το λέει – πως πρέπει να σταματήσεις να κινείσαι συνεχόμενα προς κάποιο στόχο εξωτερικό και να αρχίσεις να κοιτάζεις λίγο πιο επιμελώς το σώμα, το πνεύμα και την καρδιά σου. Η Αφροδίτη στους Ιχθείς θα τονίσει ακόμα περισσότερο τη σχέση σου με τον υλικό κόσμο, προσγειώνοντάς σε απότομα. Το κλειδί για να μη νιώθεις αποδυναμωμένος στο πεδίο αυτό είναι να έρθεις σε επαφή με τις ανάγκες σου σε φυσικό επίπεδο, να μπεις σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει το να “ακους” το τι χρειάζεται το σώμα και ο νους σου καθημερινά. Προστάτευσε τον εαυτό σου από υπερκόπωση, αδυναμία και υπερένταση και θα σου το ανταποδώσει με ακόμα περισσότερη ενέργεια προς κάθε ιερό σου αγώνα!

ΙΧΘΕΙΣ: Το στοιχείο σου αυτόν τον καιρό έχει την τιμητική του και η Πανσέληνος που πέρασε σε βοήθησε να δεις καθαρά το κατά πόσον, μέσα στη ζωή σου, καταφέρνεις να κρατάς επαφή με το εσωτερικό σου παιδί, τη διασκέδαση και τη δημιουργική σου πλευρά. Ήταν και είναι η κατάλληλη περίοδος για να κάνεις αυτού του είδους την εσωτερική αναζήτηση, ώστε να κατανοήσεις αν, μέσα από το στοιχείο του νερού, καταλήγεις μόνο να έρχεσαι σε επαφή με τη μνήμη που συγκρατεί, ώστε να σε κάνει επιφυλακτικό ή συγκρατεί ώστε να θυμίζει όμορφες στιγμές και να διατηρεί ένα κομμάτι αγνότητας και θάρρους, σαν αυτό που είχες ως παιδί μέσα σου. Σύντομα, η Αφροδίτη θα σε βοηθήσει να αγκαλιάσεις αυτήν σου την πλευρά πιο έντονα. Το κλειδί για να το κάνεις αυτό και να ενδυναμώσεις ακόμα περισσότερο την πλευρά αυτή του εαυτού σου είναι η πίστη στην προσωπική σου ομορφιά, αυτή που δε μπορεί να ξεφτίσει, διότι προέρχεται από μέσα και δε μπορεί να αλλοιωθεί, παρά μόνο να κρυφτεί, ώσπου να την καλέσεις και πάλι προς τα έξω!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest