Έκλειψη και έλλειψη – Chandra

Σημαντικό γεγονός της εβδομάδας: έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο του Αιγόκερω στις 26 του Δεκεμβρίου, με ταυτόχρονη Σύνοδο του Ουρανού με τα Φώτα (Ήλιος – Σελήνη). Τι μας φέρνει αυτή η τόσο έντονα γήινη επιρροή, που όμως γίνεται μέσα από τόσο δυναμικά και ανατρεπτικά φαινόμενα (έκλειψη, συμμετοχή Ουρανού); Ο Ερμής περνά στις 30 στο ζώδιο του Αιγόκερω επίσης και μας επιτρέπει να δούμε τα πράγματα από μία πιο γήινη σκοπιά επίσης. Γη, σπόροι, πρακτικότητα και γείωση οραμάτων, αλλά και απότομη προσγείωση. Όλα, στην εκπνοή της δεκαετίας.

Η έκλειψη του Ηλίου δημιουργείται από τη Σύνοδο της Σελήνης και του Ηλίου στο ίδιο ζώδιο, την ταυτόχρονη δηλαδή παραμονή τους φευγαλέα στο ίδιο σημείο του στερεώματος. Θηλυκή και Αρσενική αρχή μοιράζονται για λίγο τις ίδιες ιδιότητες και μένουν στάσιμα στο ίδιο κομμάτι ουρανού. Στον Αιγόκερω, με το σκεπτικισμό και την πρακτικότητα που τον διακρίνει, βρισκόμαστε να μετράμε και να υπολογίζουμε από την αρχή αυτά ακριβώς που αντιπροσωπεύει το ζώδιο: τι διαθέτουμε, τι χρειαζόμαστε, τι μας λείπει. 

Τι έχουμε ακόμα να ζητήσουμε από τον εαυτό μας και τους άλλους. 

Εφόσον η Σελήνη αντιπροσωπεύει τον αυστηρά εσωτερικό μας κόσμο και ο Ήλιος αφορά το πώς προβάλλουμε κάθε τι το εσωτερικό προς τα έξω, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, όσον αφορά τις απαιτήσεις μας. Θα θελήσουμε να γίνουμε ψυχρά υπολογιστές, αυστηροί και απόλυτοι. “Τι έχεις να μου δώσεις, τι σου έχω δώσει, τι χρειάζομαι από εσένα, τι χρειάζεσαι από εμένα και τι ζητάς;” Αυτός ο απολογισμός είναι εξαιρετικός σε γενικές γραμμές. Καθαρίζει το νου, αφήνει αίσθηση απόλυτου ελέγχου στις επιθυμίες μας και τα όριά μας και μας κάνει διεκδικητικούς και μάχιμους, ειδικά στο επαγγελματικό πεδίο. Ευνοούνται κυρίως όσοι έχουν δουλέψει σκληρά – τα ζώδια της γης πάνω από όλους, ύστερα από μακροχρόνια προσπάθεια καταξίωσης.

Όπως καταλαβαίνετε, όμως, το κλίμα θα γίνει αρκετά ψυχρό και ο ρομαντισμός θα απουσιάσει από την ατμόσφαιρα. Σε κάθε μας σχέση, βέβαια, η προσωπική νότα πάντοτε δημιουργεί την αίσθηση της συνεργασίας και της εγγύτητας, δίνει την προσωπική μας υπογραφή και αφήνει την αίσθηση της ανθρωπιάς. Καλό θα ήταν να αποφύγουμε τα ακανθώδη όρια, εκτός και αν είναι πραγματικά απαραίτητο να τα θέσουμε, ειδικά αν έχουμε παραμείνει εκτεθειμένοι απέναντι στους άλλους εδώ και καιρό.

Και πάλι, όμως, εφόσον η Αφροδίτη βρίσκεται στον Υδροχόο, ζώδιο αέρινο, που κρατά τις αποστάσεις και προτιμά τις απομακρυσμένες συνεννοήσεις και συναλλαγές, ας αποφύγουμε τις εντάσεις. Οι δεσμοί τώρα μπορεί να βρουν αφορμές να σπάσουν. Αν θέλετε να διασπάσετε ότι σας είναι περιττό, τώρα είναι η ώρα: τα σαθρά υπόβαθρα τώρα θα καταρρεύσουν ως δια μαγείας. Αν όμως αφήσετε τα πράγματα στην καθαρή συγκυρία και παρασυρθείτε από την τάση της περιόδου για ψυχρότητα και αλόγιστη ένταση, ακόμη και σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες μπορεί να υποστούν ζημιές, από καθαρή παρεξήγηση. 

Όχι, δε φταίει ο Ερμής. Η θέση του είναι καθαρή, λογική και σαφής στο γήινο ζώδιο του Αιγόκερω από το τέλος του μήνα. Οι όψεις, πολύ ευνοϊκες – ήδη θα το διαπιστώνετε, τα πράγματα κυλούν θετικά για το μακροπρόθεσμο μέλλον, αν όχι όσο γρήγορα θα θέλατε. Το ζήτημα ξεκινά από τον εσωτερικό μας κόσμο – τη Σελήνη που συμμετέχει στην έκλειψη του Ηλίου:

Πόσο καλά τα έχουμε με τις εσωτερικές μας ανάγκες και τα εσωτερικά μας όρια; Πόσο καλά έχουμε μάθει να ζητάμε από τον εαυτό μας να εκτιμά και να τιμά τα όριά του και να προσφέρει ο ίδιος – ο εαυτός μας – σε εμάς – τους ίδιους – αυτά που έχουμε ανάγκη; Πώς αντιμετωπίζουμε την όποια εσωτερική έλλειψη;

Για να γίνουμε διεκδικητικοί, όπως μας προτρέπει ο φιλόδοξος Αιγόκερως, μέσα από αυτήν την εποχή της τιμητικής του και τις ευνοϊκές του όψεις με τα Τρίγωνα του Ουρανού, χρειάζεται πρώτα να μάθουμε τι χρειαζόμαστε και τι θέλουμε. 

Εσύ – τώρα – τι θέλεις;

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest